Hoe ik zelf bezig ben met Body postivity

Nog niet heel lang geleden ontdekte ik de body positive moment, het sprak me meteen aan! Weet je wat het is, mensen hebben meteen een mening over je zodra ze je zien. Natuurlijk heeft iedereen dat, ook ik! Maar de mening die je het meeste over mensen zoals ik hoort zijn: Lui, ongezond, zit de hele dag snoep en junkfood te eten, enz. En weet je daar is niks van waar! Maar mensen willen graag geloven dat het zo is.

Laat ik voorop stellen dat niet iedereen zo is, maar veel mensen denken helaas nog steeds zo. En het mooie aan body positvity is, is dat iedereen het gewoon waard is om met respect behandeld te worden, iedereen van zichzelf mag houden ongeacht hoe je eruit ziet. Maar waar ik me nu vooral nog op focus is dat ik graag meer van mezelf wil houden.

Mijn gewicht is pas een issue geworden sinds de middelbare school, ik was gewoon normaal en weet je als ik terug kijk op de middelbare school was ik ook gewoon normaal. Ik was misschien wat ronder dan de andere meiden uit de klas maar ik was absoluut niet dik! Maar daar werd ik wel voor gepest en weet je als iemand je dat elke dag verteld ga je het vanzelf geloven zeker op die leeftijd. Dus ik sportte meer, probeerde beter te eten maar het hielp helaas gewoon niet. Nou ja uiteindelijk ben ik nu 3 keer zwanger geweest en geloof me ik had echt een enorme buik! Zeker voor zo’n klein iemand als ik. Maar ook dat laat zijn sporen achter natuurlijk. En ik kwam gewoon steeds verder in de put. Ik voelde me rot over mezelf, ik vond mezelf echt niet mooi en ik snapte ook niet dat mijn man mij bijvoorbeeld wel mooi kon vinden.

Ik loop nu ook bij een diëtiste en langzaam aan gaat er wat vanaf, maar sinds ik het boek van Bodyposipanda heb gelezen maakt het me eigenlijk niet zoveel meer uit. Nou ja laat ik het anders zeggen ik leg de druk niet meer zo hoog op mezelf want ik ben het wel waard om met respect behandeld te worden en ik mag zeker van mezelf en mijn lichaam houden. Dit lichaam dat drie prachtige kinderen heeft gedragen en mij al mijn hele leven door helpt. Hierdoor merk ik ook dat ik zonder dat ik me daar schuldig over voel een taartje durf te eten op een verjaardag, of een ijsje in de stad want weet je ik ben niet minder omdat ik meer gewicht heb.

Ik heb daarom besloten om voor mezelf een boek te starten, vol met body positive dingen, mijn reis naar mijn eigen kijk op mijn lichaam. Hopelijk met veel foto’s van mezelf maar ook boekrecensies en quotes van mensen die mij inspireren.

Ik hoop dat dit mij gaat helpen, dat ik de depressies over mijn gewicht en al die dingen nu eindelijk een beetje achter me kan laten. Ik blijf voorlopig nog even bij de diëtiste maar vooral omdat ik hoop dat ze me tips kan geven hoe ik weer een gezonde relatie krijg met eten want dat is natuurlijk super belangrijk.

Daarnaast lees ik heel veel, ik heb nog een aantal boeken besteld, ik lees op dit moment Things no one will tell fat girls en Landwhale ligt ook nog klaar. Ook volg ik heel veel body positive Instagram accounts en dat helpt ook enorm, al moet je vaak weg blijven bij de comments want daar wordt je minder blij van.

Ik ga jullie proberen een beetje op de hoogte te houden over mijn reis naar body positvity, dat zal meestal op dinsdag zijn en vast niet elke dinsdag. Mocht je er niks aan vinden kun je die dag altijd skippen haha.

Hoe sta jij tegenover jezelf? Ben je tevreden of heb je net als ik al een hele reis achter de rug?

Ow ja en denk je nu, dit vind ik wel heel erg tof! Waar kan ik hier meer over vinden kun je me altijd een berichtje sturen en je kunt misschien een kaartje kopen voor het evenement van Megan Jayne Crabbe dat georganiseerd wordt door Blossom Books! Kijk op DEZE Facebookpagina voor meer informatie!

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WWW Wednesday #17

30 mei 2018

%d bloggers liken dit: