Recensie: Legendary van Stephanie Garber

Recensie: Legendary van Stephanie GarberLegendary by Stephanie Garber
Series: Caraval #2
Published by Hodder & Stoughton on 29 mei 2018
Genres: young-adult
Pages: 416
Format: Hardcover

Stephanie Garber’s limitless imagination takes flight once more in the colorful, mesmerizing, and immersive sequel to the bestselling breakout debut Caraval

A heart to protect. A debt to repay. A game to win.

After being swept up in the magical world of Caraval, Donatella Dragna has finally escaped her father and saved her sister Scarlett from a disastrous arranged marriage. The girls should be celebrating, but Tella isn’t yet free. She made a desperate bargain with a mysterious criminal, and what Tella owes him no one has ever been able to deliver: Caraval Master Legend’s true name.

The only chance of uncovering Legend’s identity is to win Caraval, so Tella throws herself into the legendary competition once more—and into the path of the murderous heir to the throne, a doomed love story, and a web of secrets…including her sister's. Caraval has always demanded bravery, cunning, and sacrifice. But now the game is asking for more. If Tella can’t fulfill her bargain and deliver Legend’s name, she’ll lose everything she cares about—maybe even her life. But if she wins, Legend and Caraval will be destroyed forever.

Welcome, welcome to Caraval...the games have only just begun.

Ik was laat met de Caraval hype, iedereen riep dat het boek zo fantastisch was maar ik zat in de grootste lees dip ooit en vond geen enkel boek leuk! Maar toen zouden we het boek lezen voor de leesclub en wow ik zag het toen ook, dit boek is fantastisch!! Dus ik was wel blij dat ik niet zo lang op Legendary hoefde te wachten als de rest. Maar het voelde nog steeds als heel lang haha.

Maar afgelopen week was het dan toch zover, Legendary viel op de mat en ik kon beginnen met lezen. Hoewel een ik een beetje bang was dat ik alles vergeten was, maar gelukkig had een vriendin een goede samenvatting gevonden die ik nog even snel doorgenomen had.

Het begon gewoon meteen goed, eigenlijk meteen na het feest waar het laatste boek eindigde, je zit dus meteen midden in het verhaal en dat is eigenlijk wel heel erg fijn. Het gaat ook al snel echt goed van start en dat is ook wel fijn, want ik kan me nog van het eerste boek herinneren dat ik het een beetje traag op gang vond komen. Maar dat is dus bij dit boek helemaal niet aan de orde.

Vanaf het moment dat je dit boek gaat lezen is er eigenlijk maar 1 vraag waar je antwoord op wil: Wie is Legend? Ik kan je vertellen dit boek heeft me echt aan iedereen laten twijfelen, ik vertrouwde niemand meer en iedereen kon Legend zijn. Kom je uiteindelijk te weten wie Legend is? Ja, maar dat ga ik niet verklappen natuurlijk.

Het verhaal wordt dit keer verteld vanuit Donatella en hoewel ik wel even moest wennen aan haar manier van vertellen vond ik haar wel een verfrissend personage, heel eerlijk en niet zo super onzeker. Maar laten we het ook even hebben over Dante, want jeetje mensen ik heb hem toegevoegd aan de collectie van bookboyfriends haha. Ik vond hem echt geweldig en ik ben ook benieuwd of we in een nieuw boek nog meer van hem gaan zien.

Het was ook leuk om wat oude bekende terug te zien, al moet ik zeggen dat ik me vooral focuste op de nieuwe mensen in het verhaal. Zorg dat je de tijd hebt om te lezen en dat nachtrust niet al te belangrijk is want die ga je missen als je aan dit boek begint. Want zodra je begint wil je hem uit hebben!

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

8 juni 2018 at 13:14

Ik ben nog op 34% van het boek, dus ik moet nog een heel stuk lezen. Deze week heb ik er helaas helemaal geen tijd voor gehad. Ik hoop dat ik ‘m dit weekend kan uitlezen want ik maak er echt mijn levensdoel van om erachter te komen wie Legend nou is, haha!9 juni 2018 at 15:44

Yay! Ik vond dit boek echt geweldig <3 Ik vind Dante ook echt heel leuk, haha.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WWW Wednesday #18

6 juni 2018

%d bloggers liken dit: