Recenie: The extinction trails van S.M. Wilson

Recenie: The extinction trails van S.M. WilsonThe extinction trials by S.M. Wilson
Published by usborne on 1 januari 2018
Genres: Dystopian
Pages: 384
Format: paperback

Betrayal. Sacrifice. Survival.
Welcome to the Extinction Trials.

In Stormchaser and Lincoln's ruined world, the only way to survive is to risk everything. To face a contest more dangerous than anyone can imagine. And they will do anything to win.

But in a land full of monsters - human and reptilian - they can't afford to trust anyone. Perhaps not even each other...

The hunger games meets Jurassic park dat was wat er op de sticker stond, tja dan moet ik het lezen natuurlijk! Ik vind The hunger games echt een fantastische boekenserie en ik denk dat dit nog steeds mijn meest favoriete dystopische serie is. Daarnaast vind ik dino’s gewoon awesome, doodeng maar awesome. Ik had dit boek al een paar keer voorbij zien komen op Instagram en dacht toen ook al, dit wil ik lezen. Dus toen ik hem uiteindelijk in de boekenwinkel zag staan wist ik dat ik hem moest meenemen. Ik las al snel mijn andere boek uit en begon na even twijfelen want dat doe ik altijd, aan dit boek.

Wow en wat een boek zeg! Ik had nog maar een paar bladzijdes gelezen toen ik samen met een groep vriendinnen naar de boekwinkel ging en daar deel twee zag staan. Die moest ik ook gewoon hebben! Zo goed vond ik de eerste paar bladzijdes al. De spanning wordt langzaam opgebouwd want je leert eerst de wereld kennen waarin de mensen leven. En laat me je vertellen ik zou niet met ze willen ruilen want het is echt geen pretje! De mensen leven dicht op elkaar, school is eigenlijk niet zo belangrijk en voor je het weet sta je te werken. Tel daarbij op dat er een ziekte heerst waar een groot deel van de bevolking aan dood gaat en iedereen behalve de grote bazen op voedselrantsoen is en tadaa, je hebt de ideale dystopische wereld.

We ontmoeten de hoofdpersonen Lincoln en Stom voor het eerst in hun eigen gedeelte van de wereld. Je leert ze een beetje kennen voor je hoort over de extinction trials een soort evenement waar 100 finalisten uitkomen die naar een eiland worden gebracht vol met dino’s, hun missie daar is om voedsel te verzamelen en iedereen die terug komt heeft geen voedselrantsoen meer, betere medische zorg en een beter huis. Nou ja dat wil iedereen toch? Dat je daarvoor een aantal dagen op een eiland vol gevaarlijke dino’s moet overleven neem je dan maar even voor lief. Natuurlijk komen er nooit veel mensen terug en dat is eigenlijk een beetje wat de regering hoopt natuurlijk, zo los je op een natuurlijk manier de overpopulatie op. De mensen die dit keer naar het eiland worden gestuurd hebben echter een andere missie. Maar wat deze precies is ga ik niet verklappen.

Ik vond de trials echt super spannend, dit is dus voorafgaand aan hun reis naar het eiland. Natuurlijk heb je wel een idee dat Storm en Lincoln het gaan overleven en naar het eiland gaan maar het blijft echt spannend. Ik vind eigenlijk de werkelijke hoofdpersonen de dino’s want man wat zijn die gaaf beschreven en dit boek is niet voor mensen met een zwakke maag want er worden geen details geschuwd. Maar als je daar tegen kan, nou dan is dit boek wel super awesome. Het is eigenlijk ook logisch want laten we eerlijk zijn, wij zouden nooit kunnen overleven in een wereld vol met dino’s

De dagen op het eiland zijn echt mega spannend, elke keer dat je een pagina omslaat ben je bang dat ze een T-rex of ander monster tegen komen. En ze komen ze allemaal tegen geloof me. Of ze het overleven? Tja er is een deel twee natuurlijk maar dat is geen garantie voor de rest van de teamleden.

Ik vond de wereldopbouw echt prachtig, van een drukke vieze stad naar een prachtige natuur waar je eerlijk gezegd zelf ook best zou willen rondwandelen als er geen dino’s zouden zijn. De personages leer je langzaam aan kennen, je leert hun dromen, ambities, reden waarom ze mee doen en hun angsten. Het is heel realistisch neergezet en ik snap de vergelijking wel met The hunger games.

Kortom ben jij net als ik ontzettend fan van The hunger games, hou je van dino’s en Jurassic park dan kan ik je maar één ding aanraden: Ren naar de winkel of je computer en koop dit boek! Ow en een kleine tip: koop ook meteen deel twee want je wil verder en dat van iemand die eigenlijk bijna nooit series achter elkaar leest.

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

12 juni 2018 at 15:50

Leuke en fijne recensie! Dit boek vond ik ook echt supertof, ik heb deel 2 ook al gelezen en ik kan niet wachten op deel 3!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WWW Wednesday #19

13 juni 2018

%d bloggers liken dit: