Recensie: The merciless van Daniella Vega

Recensie: The merciless van Daniella VegaThe merciless by Daniella Vega
Series: The merciless #1
Published by Razorbill on 12 juni 2014
Genres: young-adult, Horror
Pages: 279
Format: paperback
five-stars

Forgive us, Father, for we have sinned

Brooklyn Stevens sits in a pool of her own blood, tied up and gagged. No one outside of these dank basement walls knows she’s here. No one can hear her scream.

Sofia Flores knows she shouldn’t have gotten involved. When she befriended Riley, Grace, and Alexis on her first day at school, she admired them, with their perfect hair and their good-girl ways. They said they wanted to save Brooklyn. They wanted to help her. Sofia didn’t realize they believed Brooklyn was possessed.

Now, Riley and the girls are performing an exorcism on Brooklyn—but their idea of an exorcism is closer to torture than salvation. All Sofia wants is to get out of this house. But there is no way out. Sofia can’t go against the other girls . . . unless she wants to be next. . . .

In this chilling debut, Danielle Vega delivers blood-curdling suspense and terror on every page. By the shockingly twisted end, readers will be faced with the most haunting question of all: Is there evil in all of us?

Alweer twee jaar geleden las ik het boek Survive the night van Daniella Vega en dit boek heb ik toen ook gekocht maar niet gelezen. Onlangs werd ik gevolgd door de auteur op Instagram en bedacht ik me dat het wel eens tijd werd om dit boek te gaan lezen. Wat ik me nog heel goed kon herinneren van Survive the night is, dat dit echt een boek was dat me angst aanjoeg, dat een plottwist had die ik niet zag aankomen en dat het me wel wat nachtjes heeft wakker gehouden. Ik vond het fantastisch! Dus ik begon met hoge verwachtingen aan dit boek, maar maakte dit boek het ook waar?

The merciless verteld het verhaal van Sofia, die weer eens verhuisd is door het werk van haar moeder ( verpleegkundige in het leger) en dus ook weer op een nieuwe school begint. Ze trekt al snel de aandacht van een aantal populaire meiden op school maar ook een meisje dat minder populair is genaamd Brooklyn. Dit meisje wordt het doelwit van het populaire clubje en ze besluiten een exorcisme toe doen op haar, want volgens deze meiden is ze bezeten. Wat volgt is een bloedstollend verhaal dat zeker niet is voor mensen met een zwakke maag want geloof me, deze auteur laat niets aan de verbeelding over en schuwt niet om allerlei gruwelijkheden te beschrijven! Het einde zie je niet aankomen!

Zo meer verklap ik niet want je moet het boek lekker gaan lezen! Wat ik vooral heerlijk vind aan de boeken van deze auteur is dat, ondanks dat het boeken voor young adults zijn, ze het niet schuwt om echt in detail te gaan. Je weet niet wat er gaat gebeuren  maar je gaat mee in de achtbaan omdat je het boek niet weg wil leggen. Je ben continue voorbereid op allerlei gruwelijke dingen, maar geloof me je bent niet voorbereid op wat je gaat lezen.

Net zoals in Survive the night zit er ook in dit boek weer een plottwist die je echt niet aan ziet komen. En daar hou ik van, zeker in een horror boek! Dus ik heb echt genoten van dit boek, maar ook gegruweld bij bepaalde stukken. Het voelde als een horrorfilm en dat is wel een genre dat ik ontzettend tof vind.

Hou jij ook van horror? Of laat je dat genre liever aan je voorbij gaan?

five-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WWW Wednesday #20

20 juni 2018

The Friday five

22 juni 2018

%d bloggers liken dit: