Recensie: One small thing van Erin Watt

Recensie: One small thing van Erin WattOne small thing by Erin Watt
Published by Harlequin teen on 26 juni 2018
Genres: contemporary
Pages: 299
Format: Kindle

Beth’s life hasn’t been the same since her sister died. Her parents try to lock her down, believing they can keep her safe by monitoring her every move. When Beth sneaks out to a party one night and meets the new guy in town, Chase, she’s thrilled to make a secret friend. It seems a small thing, just for her.

Only Beth doesn’t know how big her secret really is…

Fresh out of juvie and determined to start his life over, Chase has demons to face and much to atone for, including his part in the night Beth’s sister died. Beth, who has more reason than anyone to despise him, is willing to give him a second chance. A forbidden romance is the last thing either of them planned for senior year, but the more time they spend together, the deeper their feelings get.

Now Beth has a choice to make—follow the rules, or risk tearing everything apart…again.

Ik heb een ARC gekregen van dit boek in ruil voor een eerlijke recensie.

Sinds The royals ben ik echt fan van dit schrijfduo, ik heb die serie verslonden, maar nog wel een deel dat op me staat te wachten. Dus toen ik hoorde dat ze nog een boek uit gingen geven, een stand alone wist ik dat ik hem wilde lezen! Ik heb me opgegeven voor een ARC en die kreeg ik ook. Inmiddels is het boek uit dus hier mijn recensie van het boek.

One small thing verteld het verhaal van Beth, haar zus is om het leven gekomen en het gezin worstelt met dit verlies. Haar ouders lossen dit vooral op door haar veelal binnen te houden en heel veel regels op te leggen. Waar Beth natuurlijk tegen vecht, ze is een tiener en ze wil vrijheid.

De andere hoofdpersoon uit dit boek is Chase en hij is nu juist net degene waarvan de ouders van Beth niet willen dat ze daar mee omgaat aangezien hij een rol heeft in de dood van haar zus.

Ik vond het echt een heel mooi boek, een boek waar je nadat je de laatste bladzijde hebt gelezen even bij stilstaat. Even bedenkt wat heb ik nu ook weer gelezen? Maar ook even bedenkt hoe raar het leven kan lopen uiteindelijk. Ik leefde in het begin zo mee met de frustraties van Beth als haar ouders weer eens met iets nieuws kwamen. Ik kon me niet voorstellen dat ouders dit zouden doen met hun kind en stiekem vind ik sommige dingen die ze deden nog steeds niet oké. Maar nadat ze praat met Chase en hij iets zegt tegen haar draait het om, ik snap een beetje waarom die ouders zo reageren zoals ze doen en dat had Beth ook. Ik vond dat heel mooi om te zien.

Hoewel ik gelukkig nooit een kind verloren heb, vond ik het naar mijn gevoel wel realistisch verwerkt in het boek. De reacties van haar ouders hoewel ik het er niet altijd mee eens was, snapte ik wel. Je wil je kind dat er nog is koste wat het kost beschermen. Ik als moeder weet dat maar al te goed en ik denk ook dat ik dit boek misschien daarom wel anders beleefd heb dan iemand zonder kinderen.

De romance tussen Beth en Chase is ook gewoon ontzettend leuk en ik heb ook vaak met een glimlach op mijn gezicht de interacties tussen die twee gelezen.

Hoewel dit boek is geschreven door twee auteurs merk je dit eigenlijk nergens! Het voelt alsof het door één iemand geschreven is. Ik vond ook dit boek weer echt genieten en ik ben blij dat ik hem heb mogen lezen. Inmiddels is het boek ook besteld en hoop ik hem binnenkort binnen te krijgen want ook dit pareltje hoort in de kast natuurlijk. I

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: