Recensie: Body positive power van Megan Jayne Crabbe

Recensie: Body positive power van Megan Jayne CrabbeBody positive power by Megan Jayne Crabbe
Published by Blossom Books on 3 juli 2018
Genres: Self help
Pages: 336
Format: paperback

Geluk heeft niets met je kledingmaat te maken.
We zijn ervan overtuigd geraakt dat geluk iets is dat alleen maar mogelijk is als we ons streefgewicht behalen, als we een sixpack hebben, als we die paar centimeter van onze taille af kunnen halen. We zien ons lichaam als een probleem, maar het probleem is de manier waarop we geleerd hebben naar onszelf te kijken. Het probleem is dat we denken dat er maar één ideaal lichaam bestaat.
Ondersteund door resultaten uit wetenschappelijke onderzoeken, pleit auteur Megan Jayne Crabbe met scherpe humor, een directe stijl en kick-ass houding voor een wereld waar iedere lichaamsvorm wordt gevierd, bikinibody-diëten niet meer bestaan en álle vrouwen van hun lichaam houden. Dit boek is een krachtige oproep tot actie en een gids tot het houden van jezelf.

Auteur Megan Jayne Crabbe (op Instagram bekend onder de naam @bodyposipanda) ontwikkelde vanaf haar vijfde problemen rondom haar zelfbeeld, probeerde haar hele jeugd af te vallen en werd al op haar veertiende gediagnosticeerd met anorexia. Na haar herstel begon een periode van eindeloos diëten, binge-eten, afvallen en weer aankomen totdat ze de body positivity-beweging ontdekte. Nu is ze vastberaden om zoveel mogelijk mensen de waarheid te vertellen: we zijn goed genoeg zoals we zijn.

Dit boek, hier is waar het allemaal is begonnen voor mij wat betreft body positivity. Ik wilde dit boek lezen maar telkens stelde ik het uit om het te kopen en toen zag ik dat er een Nederlandse vertaling van zou komen en dat ze zelf naar Nederland zou komen!!! Ik werd enthousiast en in eerste instantie wilde ik wachten op de Nederlandse vertaling, maar uiteindelijk heb ik dit niet gedaan want ik wilde haar boek gelezen hebben voor ik haar zou ontmoeten.

Ik ben zo blij dat ik dit boek gevonden heb! Want ik worstel al heel lang met mijn zelfbeeld en elke maandag weer besluit ik vanaf nu ga ik het anders doen, ik ga niet meer snoepen, ik ga alleen nog maar gezond eten en water drinken….tot het weer mis gaat. En dit boek verteld je precies waarom en waarom de dieet cultuur die er is gewoon niet werkt en ervoor zorgt dat zoveel meiden eetstoornissen ontwikkelen. Ik vond het echt een eyeopener. Het laat je echt zien hoe het in elkaar steekt en laat je nadenken over hoe slim ze dit allemaal aanpakken.

Maar het laat je ook zien dat het helemaal oké is om van jezelf te houden zoals je bent, je hoeft niet veranderen, voor niemand. Het is jouw lichaam en van jouw alleen en het is perfect zoals het is. Je hebt namelijk maar 1 lichaam en daar moet je het mee doen. Maar wat je ermee doet is geheel aan jouw! Het laat zien dat de je niet hoeft af te vallen om dat ene te doen wat je altijd al wilde doen, wil je in een bikini naar het strand? Go for it en doe het gewoon want je bent niemand iets schuldig en het is tijd dat we stoppen met ons te verstoppen voor iedereen.

Het is tijd dat we van onszelf gaan houden zoals we zijn, dragen wat we willen en ook gewoon eten waar we zin in hebben. Ons niet meer schuldig voelen over dat ijsje dat we aten, want dat is werkelijk waar nergens voor nodig! Het laat ook zien dat we niet allemaal hetzelfde gewicht hebben, lichamen zijn nu eenmaal divers, we zien er niet allemaal standaard hetzelfde uit.

Ik vond het echt heerlijk om dit te lezen en het heeft mij echt naar het pad van Body positivity gebracht. Ik ben er ingedoken en elke dag weer probeer ik het toe te passen. Sommige dagen lukt het super goed, andere dagen minder en dat hoort er ook bij.

Op de dag dat deze recensie verschijnt komt de Nederlandse versie van dit bijna uit, dus geen excuus meer, ga naar de winkel en koop dat boek! Lees het en wordt net als ik blij als je naar je eigen lichaam kijk, vier je lichaam en leef! Het leven begint niet pas bij maatje 36!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

3 juli 2018 at 19:27

Dit boek ga ik meteen kopen! Zoveel zin om te lezen. Mooi dat het jou ook zo heeft geholpen. Ik hoop ook dat ik er iets uit kan halen voor mezelf, maar dat is ongetwijfeld zo 🙂Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WWW Wednesday #22

4 juli 2018

%d bloggers liken dit: