Review: Not that kind of girl van Lena Dunham

Review Banner goed

Titel: Not that kind of girl
Auteur:
Len Dunham
Pagina’s:
 300
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Meulenhof


Het verhaal
:

“There is nothing gutsier to me than a person announcing that their story is one that deserves to be told,” writes Lena Dunham, and it certainly takes guts to share the stories that make up her first book, Not That Kind of Girl. These are stories about getting your butt touched by your boss, about friendship and dieting (kind of) and having two existential crises before the age of 20. Stories about travel, both successful and less so, and about having the kind of sex where you feel like keeping your sneakers on in case you have to run away during the act. Stories about proving yourself to a room of 50-year-old men in Hollywood and showing up to “an outlandishly high-fashion event with the crustiest red nose you ever saw.” Fearless, smart, and as heartbreakingly honest as ever, Not That Kind of Girl establishes Lena Dunham as more than a hugely talented director, actress and producer-it announces her as a fresh and vibrant new literary voice

( van: Goodreads )

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Het is niet echt een verhaal het is meer een beschrijving van het leven van Lena Dunham ( Girls ) en de blunders die zij begaan heeft. Toen ik hoorde van dit boek had ik nog geen aflevering gezien van Girls, nadat ik door het eerste hoofdstuk heen gevlogen was wist ik dat daar verandering in moest komen en ben ik ook de eerste afleveringen gaan kijken.

Net als de serie neemt Lena ook hier geen blad voor de mond, ze is eerlijk, hard en blundert eigenlijk een beetje door haar leven in.  Ik vond het een geweldig leuk boek om te lezen en vloog er eigenlijk doorheen.

Sommigen dingen zijn herkenbaar maar veel gelukkig ook niet, dat heeft veelal ook wel te maken met het feit dat ze Amerikaanse is en Nederlandse. Het scholensysteem bijvoorbeeld werkt daar natuurlijk helemaal anders. Dit stoorde mij geen moment ik vond het echt leuk om te lezen het is echt een boek dat je soms hardop doet lachen om uitspraken of situaties die ze beschrijft. Het boek is opgedeeld in een aantal delen over werk, liefde, vriendschap, seks , enz.

De Schrijfstijl:

Het boek is lekker rommelig, het is niet in chronologische volgorde geschreven maar dit stoorde mij geen moment. Ik heb ook nooit het gevoel gehad dat ik het niet meer kon volgen.

Rating:

Ik vind dit boek een echte aanrader, maar dan wel voor de wat oudere meiden, het is een rauw en eerlijk boek vol grappige verhalen en levenslessen om ( vooral niet ) op te volgen.

Five stars

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

7 oktober 2014 at 10:52

Ik heb echt zin om dit te gaan lezen! Ik ben gek op Lena Dunham!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: