The Friday Five

Het is weer tijd voor een nieuwe Friday 5! Deze wordt gehost door Joost van Nerdygeekyfanboy. Het thema van deze week is:

Boeken die je persoonlijk echt raakte

Alweer zo’n lastige haha, ik denk dat elk boek dat je leest je op één of andere manier wel echt raakt anders lees je het niet toch? Maar er zijn wel een aantal boeken die me echt hebben geraakt dus laten we snel gaan kijken.

  1. Me before you van Jojo Moyes, bij dit boek heb ik echt no shame ontzettend zitten huilen! Wat een prachtig boek en wat een prachtig verhaal. Ik kan me niet eens voorstellen hoe het is om mee te maken wat de hoofdpersonen van dit boek mee maken.
  2. Body positive power, dit boek raakte me op een hele andere manier, het opende mijn ogen voor een wereld waarin geld verdiend wordt aan de onzekerheid van vrouwen over hun lichaam. Ik werd er boos van en ook enorm blij want eindelijk wist ik dat ik mezelf niet hoefde te veranderen dat ik blij mag zijn met wie ik ben en hoe ik eruit zie.
  3. Eliza and her monsters, dit boek heb ik nu drie keer gelezen en raakt me telkens weer. Telkens weer als ik dit boek lees weet ik dat ik ga huilen. Maar ik weet ook dat ik er intens van ga genieten. Ik herken veel van mezelf in Eliza en dat is denk ik ook de kracht van dit boek voor mij.
  4. Een boek wat me ook echt geraakt heeft is Autoboyography, dit boek maakt eigenlijk even pijnlijk duidelijk dat de tolerantie waarvan wij denken dat we het allemaal hebben echt niet zo groot is. Natuurlijk is dit wel zo voor sommige mensen maar er zijn er helaas ook nog steeds genoeg die helemaal niet tolerant zijn.
  5. Tot slot The exact opposite of okay, een boek dat taboes doorbreekt maar tegelijk ook zo mooi gedaan is dat je meeleeft met de personages en je echt all the feels bezorgd.

Welk boek heeft jou het meest geraakt?

 

Benieuwd naar wat andere in hun top 5 hebben? Hieronder een lijstje met de andere deelnemers!!

Joost ( Nerdygeekyfanboy )
Esmee ( leesmee )
Eline ( All the Feels )
Laurie ( Laurie’s bookshelf )
Anneke ( Een letter meer graag )
Lieke ( Make it personal )
Sarina ( Live the book life )
Angela ( Faeraphel )
Kiki ( De bookgeek )
Robin ( My thousand lives )
Anneke ( Verhaalverliefd )
An ( Boekenvirus )
Bianca ( Bookalicious Journey )
Monica ( My perfect book life )
Joany ( cravingpages )
Chelsey ( leesmeemetmij )
Fleur ( Fleur-talks )
Conny ( conniesboekies )
Rianne ( Lilred )
Dalinja ( LifeasDalinja )
Merel ( Hebban young adult club )
Maud ( Loveleyoffflower )
Paula ( Must Magazine )
Liana ( Sterrenregen )
Valerie ( Wonderstruck books )
Samantha ( Bookish Villainy )

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

13 juli 2018 at 08:34

Mooie lijst Annabel! Ik heb Me Before You niet gelezen, maar wel de film gezien. Erg goed, snap zeker dat je daar flink emotioneel van kan worden.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: