Recensie Wild blue wonder van Carlie Sorosiak

Recensie Wild blue wonder van Carlie SorosiakWild blue wonder by Carlie Sorosiak
on 26 juni 2017
Genres: young-adult, contemporary
Pages: 368
Format: Hardcover

There are two monsters in this story. One of them is me.

Ask anyone in Winship, Maine, and they’ll tell you the summer camp Quinn’s family owns is a magical place. Paper wishes hang from the ceiling. Blueberries grow in the dead of winter. According to local legend, a sea monster even lurks off the coast. Mostly, there’s just a feeling that something extraordinary could happen there.

Like Quinn falling in love with her best friend, Dylan.

After the accident, the magic drained from Quinn’s life. Now Dylan is gone, the camp is a lonely place, and Quinn knows it’s her fault.

But the new boy in town, Alexander, doesn’t see her as the monster she believes herself to be. As Quinn lets herself open up again, she begins to understand the truth about love, loss, and monsters—real and imagined.

Dit boek zat in mijn eerste once upon a bookcase bookclub box en hoewel het een boek is dat ik misschien zelf niet gekocht zou hebben is het wel één van mijn favoriete boeken dit jaar. Het is een heel mooi boek, een boek dat je hart breekt, dat je aan het lachen maakt en dat je verliefd laat worden op de personages en de plaats waar het zich afspeelt.

Het speelt zich namelijk af in Winship Maine een klein stadje, daar hebben de ouders van Quin een zomerkamp. Elke zomer weer helpen Quinn en haar broer en zus bij het kamp maar dit jaar is er iets ergs gebeurd wat ze uit elkaar heeft gerukt en een breuk heeft achter gelaten in het gezin.

Ik was in eerste instantie een beetje bang dat dit boek heel erg zwaar zou zijn, maar niets is minder waar. Je voelt het verdriet van iedereen en je ziet hoe ze worstelen maar je ziet ook mensen die proberen hun leven weer op te pakken en open staan voor het ontmoeten van nieuwe mensen. En laat er nu net een nieuwe jongen in de buurt zijn komen wonen. Hij trekt veel met Quin op die het idee heeft dat ze zijn vriendschap niet waard is omdat ze een monster is. Maar daar heeft hij geen boodschap aan. Ik vond het een erg mooi verhaal, de liefde bloeide op en was niet instant aanwezig. Er was een echte opbouw en dat vond ik erg prettig.

Wat ik ook heel erg fijn vond aan dit boek is de fandom referenties, Game of thrones, Harry Potter en nog veel meer kwam voorbij. Ik vind het heerlijk om te lezen over personages die wat dat betreft heel dicht bij me staan. Want ook ik hou er van om referenties te maken naar mijn favoriete boeken, series en films. Het voelde ook niet geforceerd, het paste gewoon bij de personages.

De vriendschappen in dit boek spelen een belangrijke rol en ook dat is iets wat ik erg prettig vind in een boek. Het draait niet alleen om liefde, vriendschap is minstens zo belangrijk en familie ook. Ook al is de familie uiteen gescheurd door een tragedie, ze doen moeite om het beter te maken. De één wat meer dan de ander, maar je ziet dat ze wel willen. Ze weten alleen niet zo goed hoe.

Aan het einde van dit boek zat ik no shame echt te huilen. Full on ugly crying want het was zo emotioneel, maar o zo mooi! Ik ben echt ontzettend blij dat dit boek in de box zat en ik dit boek meteen ben gaan lezen. Het is een heerlijk boek om te lezen in de zon, maar ook een heerlijk boek om bij weg te kruipen met een beker warme chocolademelk, een doos tissues en heel veel comfort food.

Kortom ik kan iedereen dit boek aanraden, pak het op en geef het een kans en bedank me later maar dat ik je zo’n geweldig boek heb laten lezen!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De week van een boekenworm

6 augustus 2018

WWW Wednesday #27

8 augustus 2018

%d bloggers liken dit: