The friday five

Het is weer tijd voor een nieuwe Friday 5! Deze wordt gehost door Joost van Nerdygeekyfanboy. Het thema van deze week is:

Vijf auteurs die meer aandacht verdienen

Dit vind ik een hele leuke en tegelijkertijd een hele lastige….Want sommige auteurs die ik fantastisch vind zijn best populair in Amerika en Engeland maar hier gewoon niet. Dus ik ga voor Auteurs waarvan ik vind dat die in Nederland meer aandacht verdienen.

  1. Met stip op 1 staat Fransesca Zappia, haar boek Eliza and her mosnters is vertaald naar de titel: Zoek me tussen de sterren en de cover heeft echt niks te maken met het verhaal naar mijn gevoel. Ook laat de beschrijving op de achterkant van het boek te wensen over. Want het verhaal heeft zoveel meer dan het doet vermoeden. Het is echt een prachtig boek dat ik iedereen kan aanraden om te lezen. Het heeft een heel mooi verhaal en een mooi personages en ik hoop echt dat het hier goed opgepikt gaat worden.
  2. De tweede auteur is V.E. Schwab hoewel ze heel populair is verbaasd het me nog steeds dat haar boeken niet vertaald zijn. Ze schrijft geweldig en ik denk dat er ook in Nederland zeker een markt is voor haar boeken. Gelukkgi wordt haar Darker shade of magic serie vertaald!!!
  3. Kendare Blake, vooral de Three dark crowns serie is echt fantastisch! Het is gewoon dikke vette fantasy in een young-adult jasje. Maar vergis je niet, de verhalen zijn gruwelijk en er gebeuren ook echt minder fijne dingen die niet ongedetailleerd verteld worden. Ook hiervan is het eerste deel pas vertaald en ik hoop echt dat het een grote hit gaat worden.
  4. Kristen Ciccarelli, zij schreef het boek Iskari en geloof me jongens dit is echt een ontzettend goed boek. Het leek even heel populair te worden maar als je het mij vraagt zijn er nog steeds te weinig mensen die over dit fantastische boek praten. Het tweede deel komt binnenkort uit en ik kan echt niet wachten tot ik het kan lezen. Ik vind dit boek zo goed dat ik zelfs de Engelse en de Nederlandse versie in mijn kast heb staan. En laten we eerlijk zijn de Nederlandse cover is echt prachtig.
  5. Tot slot Heather Fawcett, ik las haar boek Even the darkest stars vorig jaar en wow ik was echt een beetje omver geblazen. Ik denk dat dit boek het ook echt heel goed zou doen in Nederland. Dus hopelijk is er nu een uitgeverij die dit leest en het boek gaat opzoeken.

Benieuwd naar wat andere in hun top 5 hebben? Hieronder een lijstje met de andere deelnemers!!

Joost ( Nerdygeekyfanboy )
Esmee ( leesmee )
Eline ( All the Feels )
Laurie ( Laurie’s bookshelf )
Anneke ( Een letter meer graag )
Lieke ( Make it personal )
Sarina ( Live the book life )
Angela ( Faeraphel )
Kiki ( De bookgeek )
Robin ( My thousand lives )
Anneke ( Verhaalverliefd )
An ( Boekenvirus )
Bianca ( Bookalicious Journey )
Monica ( My perfect book life )
Joany ( cravingpages )
Chelsey ( leesmeemetmij )
Fleur ( Fleur-talks )
Conny ( conniesboekies )
Rianne ( Lilred )
Dalinja ( LifeasDalinja )
Merel ( Hebban young adult club )
Maud ( Loveleyoffflower )
Paula ( Must Magazine )
Liana ( Sterrenregen )
Valerie ( Wonderstruck books )
Samantha ( Bookish Villainy )
Veerle en Celine ( Secrets of the tales )

2 gedachtes over “The friday five

  1. Pingback: TTT #40 | Favorite Book Blogs - The Book Dutchesses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.