Recensie: Verblind door hem van Tamara Haagmans

Recensie: Verblind door hem van Tamara HaagmansVerblind door hem by Tamara Haagmans
on 28 augustus 2018
Pages: 244
Format: digitaal

Sannes grote droom wordt werkelijkheid: haar boek wordt uitgegeven.
Ze is dolenthousiast, tot ze Damian ontmoet, de redacteur met wie ze gaat samenwerken. Tussen hen loopt de spanning hoog op en niet alleen op seksueel gebied. Gelukkig kan Sanne rekenen op steun van haar beste vriend Dennis.
Hij maakt er echter geen geheim van dat hij Damian totaal niet vertrouwt. Maar Dennis heeft zelf een geheim en het is nog maar de vraag hoe Sanne zal reageren, als ze hoort wat hij al die tijd voor haar heeft verzwegen

Ik heb een recensie exemplaar ontvangen van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie. Dit boek is niet geschikt voor jonge lezers!

Oké deze recensie vind ik erg moeilijk om te schrijven, ik geef Nederlandse auteurs altijd heel graag een kans en hoop ook altijd dat ik de boeken fantastisch vind. Helaas was dat nu niet het geval, ik heb hier en daar wat reacties van de auteur gelezen over wat ze met het boek bedoelde en bij mij is dat helemaal niet zo overgekomen.

Hoewel ik snel door het boek heen ging, vond ik het geen verslavend boek, ik merkte dat ik me vooral ergerde aan de hoofdpersoon en haar heel graag een hele dikke schop onder haar kont had willen geven. Maar ook de mannelijke hoofdpersoon vond ik niet prettig. Ik vond hem dominant op een hele irritante manier, een manier waar bij mij de haren van overeind gaan staan. Aangezien die toon al vrij snel gezet werd in dit boek, maakte dat voor mij misschien het boek ook minder fijn om te lezen.

Er gebeurde dingen waarbij bij mij echt de alarmbellen gingen rinkelen, die zal ik hieronder in een spoiler bericht zetten, wil je het lezen dan kan je er op klikken, zo niet dan lees je daaronder weer verder.

Een aantal dingen waar ik zo mijn vraagtekens bij had waren: Tijdens één van de eerste ontmoetingen zegt Damien die de redacteur is van het boek van Sanne het volgende tegen haar: …, maar ik ben de baas over jouw boek, en als het aan mij ligt, ook over jou. Ik krijg daar de kriebels van, als een man dat tegen mij zou zeggen zou ik daar niet opgewonden van raken. Ik vind het vooral intimiderend. Maar ook het feit dat hij haar verteld dat haar boek ( een erotische roman ) hem geil maakte geeft mij de kriebels. Nu snap ik dat dat misschien ook de bedoeling is. Maar heel eerlijk als dit geen recensieboek was geweest had ik hem weggelegd nadat ik dat gelezen had. Want ik hou er gewoon niet van. Dan het feit dat Sanne het gevoel heeft dat ze dingen op seksueel gebied moet doen voor hem. Ze wil het zelf niet, zoals vrijen in een openbare ruimte maar ze doet het wel voor hem. Ze is volwassen en dat irriteert me dan misschien dat ze zo naïef is om het tocht te doen. Dat ze blijkbaar geen eigenwaarde heeft. Ik weet het niet. Maar het was gewoon niet fijn. Zo gaat het nog wel even verder in het boek, uiteindelijk komt ze achter het geheim van Damien en ik zag het eigenlijk al aankomen en bah, dat is gewoon iets waar ik heel erg boos om kan worden. Oké nu een hele grote spoiler dus als je dit niet wil lezen, nu verder scrollen: Als er iets is in boeken waar ik absoluut niets van moet hebben is het vreemdgaan. Ik vind dat zo laag!

Ik merk dat ik heel veel moeite heb met het schrijven van de recensie, want was het boek dan zo slecht, ik denk dat ik dat gewoon niet goed kan beoordelen omdat de onderwerpen in het boek gewoon mij persoonlijk niet liggen. Ik denk dat dit een boek is dat je of geweldig leuk vindt of je vindt het niks. Ik zit helaas in het laatste kamp.

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

31 augustus 2018 at 19:08

Jammer dat dit boek niet jouw ding was. Kan gebeuren!
Over twee weken komt ‘Sprong in het diepe’ uit bij Uitgeverij Ellessy (En laat die nou toevallig net bezig zijn met recensie exemplaren?) Ik beloof je dat er geen vreemdgaan in zit, geen ‘geil’ en dat je deze wél leuk gaat vinden.

Stuur me maar een mailtje als je op de lijst wil 😉
(Naam, blognaam, mailadres en als je papieren exemplaar wil, ook postadres)Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WWW Wednesday #30

29 augustus 2018

%d bloggers liken dit: