Recensie: Trickery ( Curse of the gods #1 ) van Jaymin Eve

Recensie: Trickery ( Curse of the gods #1 ) van Jaymin EveTrickery Series: Curse of the gods #1
Published by Create space independent publishing platform on 28 februari 2017
Genres: fantasy, reverse harem
Pages: 282
Format: paperback

Willa Knight: Dweller. Slave. Non-magical being.
In Minatsol, being a dweller means that you are literally no better than dirt. In fact, dirt might actually be more useful than Willa. Her life will be one of servitude to the sols, the magic-blessed beings who could one day be chosen to become gods.
At least her outer village is far removed from the cities of the sols, and she won't ever be forced to present herself to them... Until one small mistake changes everything, and Willa is awarded a position to serve at Blesswood, the top sol academy in the world-a position that she definitely did not earn.
Under the sudden, watchful eye of the gods, she will be tasked to serve the Abcurse brothers, five sols built of arrogance, perfection and power. They are almost gods themselves, and under their service she is either going to end up sentenced to death, or else they are going to ruin her so badly that she will wish for it.
Either way, she is in trouble.

Een tijdje geleden ontdekte ik een geheel nieuw genre voor mij: Reverse Harem. een harem boek gaat meestal over 1 man met meerdere vrouwen. Dit is reverse dus een vrouw met meerdere mannen. Er zijn natuurlijk superveel boeken in dit genre en ik heb er nu een aantal gelezen. Een serie die heel veel aanbevolen werd, was de curse of the gods serie en ik snap nu helemaal waarom! Het is grappig, spannend en gewoon heerlijk om te lezen.

Deze serie verteld het verhaal van Willa Knight, zij is geen God maar eigenlijk een soort slaaf voor Goden. Nou ja dat wordt ze want voor nu zit ze op school om getraind te worden. Maar ja Willa wil dit helemaal niet en ze is ook nog eens enorm onhandig. Ze wordt toegewezen aan de Abcurse broers en tja dat gaat natuurlijk helemaal niet goed. Dit boek is een young-adult die voor zover ik begrijp gaandeweg de serie veranderd in New Adult. Maar er zitten dus geen volwassen scenes in dit boek. Maar er is genoeg spanning aanwezig!

Ik vond het echt een heerlijk boek, je merkt dat dit het eerste boek is in een serie want er is wereldopbouw. Je leert de verschillende rangen en wat hun taken zijn, je leert meer over de Goden die er zijn en die er misschien wel gaan komen. Want voor je een God wordt moet je ook gewoon eerst naar school en dan hopen dat je tot God gemaakt wordt. Gebeurd dat niet, heb ik geen idee nog wat er met je gebeurd. Maar het is vast niet leuk.

Ik had echt geen probleem om in dit boek te komen. Je vliegt er echt doorheen en ik kon telkens niet wachten om het boek weer op te pakken. Het verhaal verloopt vlot en doordat je gaandeweg het boek informatie krijgt blijft het ook goed te begrijpen zonder dat je meteen een info dump krijgt.

Ik vond de broers ook echt fantastisch! Ik kan wel zien hoe deze serie straks uit het YA genre gaat want als ik de spanning in het boek nu af en toe al lees dan krijg ik het er al warm van. Wat ik het fijne vind aan dit boek is dat er een opbouw is, ze duiken dus niet meteen met elkaar in bed, ze leren elkaar kennen, ze bouwen iets op. Bovendien ben ik gek op paranormale boeken dus dit boek past in meerdere opzichten prima in mijn straatje.

Als je een introductie wil in dit genre is dit denk ik een perfecte serie om mee te beginnen.

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

12 september 2018 at 17:07

Ik ben momenteel in Roadie bezig. Groupie las ik zondag op een paar uurtjes uit maar sindsdien heb ik minder leestijd gehad. Hopelijk kan ik het vanavond nog uitlezen. Wel weer eens iets helemaal anders die reverse harem.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De week van een boekenworm

27 augustus 2018

%d bloggers liken dit: