Review: Zwart als ebbenhout van Salla Simukka

Review Banner goed

Titel: Zwart als ebbenhout
Auteur:
Salla Simukka
Pagina’s:
142
Taal:
Nederlands
Uitgever: Clavis


Het verhaal
:

Het is bijna Kerstmis. Voor de kerstvoorstelling op school wordt gewerkt aan een nieuwe interpretatie van Sneeuwwitje en de hoofdrol is voor Lumikki. Wonderbaarlijk genoeg lijkt alles op rolletjes te lopen. Lumikki heeft tot haar eigen verbazing verkering gekregen met een leuke jongen, die in het toneelstuk de rol van de jager speelt. Maar met de première in zicht krijgt Lumikki plotseling berichtjes van een geheime aanbidder, wiens liefde al snel een obsessie blijkt te zijn. De aanbidder dreigt van de première een bloedbad te maken als Lumikki niet doet wat hij zegt. Terwijl Lumikki de Schaduw probeert te ontmaskeren, wordt ze geconfronteerd met de zwartste geheimen uit haar eigen verleden. De tijd dringt, de avond van de première staat voor de deur en Lumikki moet een manier vinden om korte metten te maken met haar stalker, wiens ziel zo zwart is als ebbenhout.

( van Goodreads )

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Ik zeg het niet vaak maar ik vind dit echt het beste boek uit de reeks. Het verhaal is net als de andere boeken weer super spannend vanaf de eerste pagina en eigenlijk is het maar wat jammer dat de boeken zo dun zijn.

Je vliegt echt door de korte hoofdstukken heen en ook de alinea’s geschreven vanuit de dader zijn heel spannend. Tot op het einde wist ook ik niet wie nu eigenlijk de stalker was.

De personages:

Net als in de twee voorgaande boeken blijven de personages wat oppervlakkig, de enige die je echt beter leert kennen is Lumikki. Je leert nu eindelijk meer over haar verleden, wat is er nu eigenlijk gebeurd met Vlam en heeft ze echt een zus? Op deze vragen krijg je in dit boek antwoord.

Je gaat geleidelijk aan mee in de zoektocht van Lumikki en net als zij ontdek je stukje bij beetje wat er nu eigenlijk is gebeurd.

De Schrijfstijl:

Ik vind de schrijfstijl erg prettig, het leest makkelijk en door de korte hoofdstukjes vlieg je er eigenlijk doorheen. Het is niet heel moeilijk geschreven, ik vond ook het stukje in het Fins erg mooi met gelukkig ook een vertaling erbij want ik ken geen Fins haha.

Het enige minpuntje vind ik toch wel dat er heel veel gebeurt met dit meisje in een hele korte tijd. Maar dat neemt niet weg dat het een goed boek is met een goed uitgedacht verhaal.

Rating:

Zoals ik al eerder zei dit is wat mij betreft het beste boek in de serie!

Five stars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.