The Friday Five: Boeken waardoor jouw liefde voor boeken is ontstaan.

Het is weer tijd voor een nieuwe Friday 5! Deze wordt gehost door Joost van Nerdygeekyfanboy. Het thema van deze week is:

 Boeken waardoor jouw liefde voor boeken is ontstaan.

Dit vind ik wel een hele toffe top vijf! ik was al jong een boekenworm, ik werd veel voorgelezen en vanaf dat ik zelf kon lezen verslond ik boeken. Ik hou van lezen, ik hou van boeken en als enigst kind was dit ook vaak iets wat ik alleen kon doen. Dus laten we snel kijken welke boeken mij een echte boekenworm hebben gemaakt.

  1. Op 1 staat De Griezelbus van Paul van Loon, hij was mijn eerste favoriete schrijver en ik hou echt van deze boeken. Zij hebben mijn liefde voor enge verhalen aangewakkerd en ik hou er nog steeds van. Ik leende de boeken keer op keer weer in de bieb en ik ben nog steeds van plan om ervoor te zorgen deze boeken ook weer in mijn kast te hebben.
  2. De fear street boeken van R.L. Stine, ik hield dus van enge boeken en deze boeken waren echt creepy! Ik heb laatste weer twee nieuwe boeken aangeschaft hier van die ik van plan ben in oktober te gaan lezen.
  3. Harry Potter boeken van J.K. Rowling, ik denk dat veel mensen deze boeken gaan noemen. Wat zijn ze magisch en mooi en nog steeds behoren ze tot mijn favorieten.
  4. Twilight van Stephanie Meyer, zij was voor mij de introductie naar YA boeken. Ik heb deze boeken ook echt verslonden, erover gepraat met anderen en tot op de dag van vandaag schaam ik me er niet voor om te bekennen dat ik ze nog steeds leuk vind.
  5. Tot slot de Vampire kisses serie van Ellen Schreiber, ik had het eerste boek in het Nederlands gelezen en dacht dat dit een stand alone was. Tot ik op internet ging kijken en ontdekte dat het een hele serie was! Zij was voor mij de introductie naar Engels lezen en sindsdien heb ik al heel wat Engelse boeken verslonden.

Welke boeken of boek hebben jouw tot een lezer gemaakt?

Benieuwd naar wat andere in hun top5 hebben? Hieronder een lijstje met de andere deelnemers!!

Joost ( Nerdygeekyfanboy )
Esmee ( leesmee )
Eline ( All the Feels )
Laurie ( Laurie’s bookshelf )
Anneke ( Een letter meer graag )
Lieke ( Make it personal )
Sarina ( Live the book life )
Angela ( Faeraphel )
Kiki ( De bookgeek )
Robin ( My thousand lives )
Anneke ( Verhaalverliefd )
An ( Boekenvirus )
Bianca ( Bookalicious Journey )
Monica ( My perfect book life )
Joany ( cravingpages )
Chelsey ( leesmeemetmij )
Fleur ( Fleur-talks )
Conny ( conniesboekies )
Rianne ( Lilred )
Dalinja ( LifeasDalinja )
Merel ( Hebban young adult club )
Maud ( Loveleyoffflower )
Paula ( Must Magazine )
Liana ( Sterrenregen )
Valerie ( Wonderstruck books )
Samantha ( Bookish Villainy )
Veerle en Celine ( Secrets of the tales )

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De week van een boekenworm

24 september 2018

%d bloggers liken dit: