De week van een boekenworm

Deze week moest ik er dan toch echt aan geloven, de kinderen weer naar school brengen met de bakfiets. Verder heb ik heel weinig gelezen en merk ik heel duidelijk dat het weer vroeger donker en later licht wordt.

Maandag:

Ik ben geen ochtendmens, nooit geweest en het is ook niet veranderd sinds ik kinderen heb. Ik heb nu een ochtendhumeur en kinderen die er getuigen van zijn. Nu gaat het in de zomermaanden redelijk omdat het dan toch licht is……maar nu heb ik helemaal een hekel aan opstaan. Ik sleep mezelf dus uit bed, ga naar beneden en maak alles voor de meiden klaar en en voor mezelf. Ik eet snel een boterham en dan moet ik alweer naar mijn werk. Voor mijn gevoel gaat de dag maar niet voorbij. Eenmaal thuis is het ook gelijk weer druk natuurlijk dus ik doe mijn best om mee te komen en stort in de avond in. Ik wil wel lezen maar eigenlijk ook weer niet. Ik ga vroeg naar bed, maar helaas duurt het dan weer wel lang voor ik slaap.

Dinsdag:

Nadat ik de meiden naar school heb gebracht ga ik even naar de stad met Sanne, ik wil wat dingen halen en ga even langs de bieb bij Emmy. Daarna weer naar huis, waar we eten en ik Sanne op bed leg. Ik probeer te lezen maar ik ben gewoon te moe en al snel val ik zelf ook in slaap. Na mijn dutje komen ook de meiden alweer bijna thuis en ik pak de laatste zwemspullen bij elkaar. Vandaag is het kijk les, aangezien beide dames nu zwemles hebben splitsen we ons op. Ik zit bij Lotte, wat ben ik trots op mijn grote meid. De juf vind dat ze te langzaam gaat, dat ze extra les zou moeten krijgen. En hoewel ik heel veel voor mijn kinderen over heb zat dit er voor ons gewoon even niet in. Niet eens om financiële redenen maar meer omdat de tijd gewoon niet werkt. Op vrijdag om half 6. De zwemjuf vindt blijkbaar dat wij slechte ouders zijn en laat dat ook duidelijk merken. Ik wordt er zelf een beetje boos van, wie is zij om te bepalen wat er voor ons wel of niet mogelijk is en of dat ons slechte ouders maakt. Ze lijkt die middag extra streng voor Lotte en ook een andere moeder valt dat op. Ik ga best boos naar huis, gewoon omdat het me irriteert dat mensen zo met elkaar omgaan. De rest van de avond blijft het een beetje in mijn hoofd spoken. Terwijl ik dit typ wordt ik er zelfs weer een beetje boos van.

Woensdag:

Eigenlijk wel een rustige ochtend vandaag, we doen wat boodschappen, gaan even naar de action en dan weer naar huis. ‘s Middags nemen we Eline met een vriendinnetje mee en gaat Lotte met een ander vriendinnetje mee. Vandaag hebben we ook de eerste pedagogische gesprekken van dit jaar op school. Bij Lotte geen verassingen, we weten dat ze verlegen is en erg onzeker. We hebben wat tips aan de juffrouw gegeven en gingen vervolgens op weg naar het gesprek met de juf van Eline. Wat we vreesde is nu ook daar gebeurd, Eline is ook daar vaak overdreven verdrietig of boos. Thuis herkennen wij dit helemaal, het is zoals Eline is en tijdens mijn zwangerschap van Sanne is ze ook getest. Omdat ze nog te jong was kunnen ze dan nog niet echt een diagnose vormen, maar er kwam toen al uit dat zij moeite heeft met het reguleren van emoties. Op school was dit eerder niet, maar nu helaas dus ook. Dus voor ons weer terug naar de huisarts voor een verwijzing voor haar. Die avond spelen we D&D wat weer erg gezellig is.

Donderdag:

Deze dag stond Nederland even stil, want er gebeurde een verschrikkelijk ongeluk met een stint en kinderen van een Kinderdagverblijf. Ik schaam me niet om te zeggen dat ik die dag best wel even gehuild heb, ik kende de kinderen of de ouders niet, maar ik ben zelf wel mama en als er iets is waar ik niet aan wil denken is het wel het verliezen van één van hen of hen allemaal. Het was dus eigenlijk een beetje een rare dag, ik heb veel het nieuws gevolgd, maar had ook een enorme migraine waardoor ik in de middag nog even ben gaan slapen. Daarna heb ik wat boodschappen gedaan met mijn moeder, die morgen op vakantie gaat en in de avond heb ik een beetje gelezen maar was ik vooral snel afgeleid.

Vrijdag:

De dag dat ik weer op de bakfiets moest, nee ik ben niet te lui om te fietsen maar deze fietsen trappen zwaar mensen, heel zwaar. Ik heb er geen trapondersteuning opzitten dus ik moet het helemaal zelf doen. Natuurlijk gaat het vandaag stormen en hoewel het de hele tijd droog is, begint het te plenzen op het moment dat ik moet gaan fietsen. Ik kan je vertellen ik was niet blij en dat is nog zacht uitgedrukt. Ik was helemaal nat, mijn jas was niet waterdicht en toen ik thuis kwam heb ik een joggingbroek en schoon shirt aangetrokken en ben op de bank gaan zitten. uiteindelijk moest ik de meiden weer gaan halen, het was gelukkig droog maar door de wind had ik af en toe het gevoel dat ik stil stond. Laat ik het zo zeggen, ik vond het geen succes. Ik ben de rest van de middag ook gewoon echt moe, maar gelukkig spelen de kids lief en zo af en toe speel ik even met ze mee. Die avond lig ik echt al heel vroeg op bed, ik voel me ook gewoon niet zo lekker, maar ik kan het echt niet gebruiken om nu ziek te worden.

Zaterdag:

Het nadeel van kinderen? Ze zijn altijd vroeg wakker, ook op zaterdag. Nou ja sinds ze naar school gaan dan, daarvoor sliepen ze wat langer uit. Maar goed om 10 over 6 waren ze al wakker en hoewel ik heel veel van mijn kinderen hou, vond ik dat toch wat te vroeg en heb ik ze nog even terug naar bed gestuurd. Het duurde niet heel lang, maar goed het was in ieder geval geen 10 over 6. Ik ga met de twee oudste naar beneden want Sanne slaapt nog wel en we gaan ontbijten en besluiten er een pyjama dag van te maken. we hebben een rustige dag en in de avond kijken de meiden Dance Dance Dance mee. Nou ja voor even want dan zijn ze toch moe. Ik lees daarna nog wat in bed en ga slapen.

Zondag;

Ook vandaag is het weer vroeg, we zouden eigenlijk naar Elfia gaan, maar het weer dat voorspeld wordt doet ons toch anders besluiten. Met drie kinderen in de stromende regen lopen werkt namelijk niet heel erg goed. Ik ga dus bloggen en de kids spelen lief. We doen wat boodschappen en ik lees wat. Me weer even voorbereiden op de komende week waarin ik weer moet gaan fietsen, hopelijk zonder regen dit keer.

 

Hoe was jouw week?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

24 september 2018 at 10:01

Die zwemjuf maakt zelfs mij boos! Ze kan niet in jullie portemonnee/agenda kijken en er zijn zat mensen die hun kinderen enkel het schoolzwemmen laten doen terwijl ze geld en tijd hebben voor eigen zwemlessen!

En wat was je toch een verzopen katje he!

Ikzelf heb ook altijd opstartproblemen als het nog donker is buiten! Dat word altijd nog een tikje erger als de klok weer terug gaat!25 september 2018 at 08:45

Wat stom van die zwemjuf. Zoals Kwante zegt, er zijn genoeg mensen die hun kinderen alleen schoolzwemmen laten doen en dat eigenlijk al stom vinden. Is zij de enige zwemleraar daar of lopen er ook nog andere tijdens de les?

PJ dag is zo leuk. 😀4 oktober 2018 at 15:10

Wauw, wat een lef van die zwemjuf. In de eerste plaats is het helemaal niet gepast ze jullie rekening gaat maken. Dat ze het vervolgens ook nog eens gaat afreageren op een toch al onzeker Lotte is zelfs nog erger. Dat is niet enkel onprofessioneel maar eigenlijk ook onmenselijk. Je gaat je slechte humeur toch niet afreageren op één van je leerlingen. Met zo’n juf zou je als kind na een tijdje zelfs tegen je zin naar de les gaan.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: