Recensie: Two dark reigns van Kendare Blake

Recensie: Two dark reigns van Kendare BlakeTwo dark reigns by Kendare Blake
Series: Three dark crowns #3
on 4 september 2018
Genres: fantasy
Pages: 464
Format: Hardcover

#1 New York Times bestselling author Kendare Blake returns with the highly anticipated third book in the Three Dark Crowns series!

Katharine sits on the throne, Mirabella and Arsinoe are in hiding, and an unexpected renegade is about to wage a war of her own. The crown has been won, but these queens are far from done.

Also in this series: Three dark crowns

Wat heb ik uitgekeken naar dit boek, wat baalde ik toen bol hem niet op tijd kon leveren en wat was ik blij toen hij eindelijk binnen kwam. Maar was dit boek het wachten waard? Vond ik hem net zo goed als de eerste twee delen? Het antwoord is: JA en ik zal je precies vertellen waarom!

Pas op deze recensie bevat spoilers!!!

 

 

 

Mijn avontuur met deze serie begon toen het eerste boek Three dark crowns in de Owlcrate zat, ik had al best wat van dit boek gehoord en was benieuwd maar nog niet super enthousiast. Toen begon ik te lezen en ik was verslaafd, het boek was te kort en het wachten op het volgende deel te lang. Met een tweede deel ben ik altijd een beetje bang dat het niet zo goed kan zijn als het eerste, maar ik had het mis, ook dit boek verslond ik weer en het lange wachten voor boek drie kon beginnen. Ik had pech want mijn boek werd helaas niet op tijd geleverd.

Laat ik beginnen met de personages, het draait natuurlijk vooral om de drie koninginnen, nou ja één koningin en twee dood gewaande prinsessen. Maar wij als lezer weten natuurlijk al dat die ook nog leven. Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel weer even in het verhaal moest komen en het in het begin een beetje traag ging. Maar toen ik er eenmaal inzat ging ik als een speer! Maar goed terug naar de personages, ik vind alle drie de dames erg intrigerend, ze hebben allemaal hun eigen verhaal en verleden en die hebben hun gevormd tot wie ze zijn. Maar ik was vooral benieuwd hoe het nu verder zou gaan met Katherina en de dode koninginnen, zouden die nog steeds in haar zitten? Maar ook naar de dames op het vaste land, hoe zou het met hen gaan, zouden ze gelukkig zijn nu ze weg waren van het eiland? En om alles nog even net iets gecompliceerder te maken besloot de auteur met de volgende plottwist te komen: Er is nog een koningin, een vierde koningin ofwel een Blue queen. Wacht, wat?

je kan je dus voorstellen dat dit boek een enorme rollercoaster is. Wat ik echt een heel tof element vond, waren de dromen van Arsenoe, zij droomde over een koningin die eeuwen geleden leefde, en zo komt ze er dus achter hoe de mist die het eiland beschermd is, is ontstaan. Dit gaf dit boek meer diepgang en zorgde er samen met de onthulling van de vierde koningin voor dat het boek ook echt heel tof bleef. Hoewel ik bang zou zijn dat dit boek misschien teveel zou zijn voor de serie en mijn enthousiasme zou verdwijnen is niets minder waar, want het is echt super tof!

De sfeer door het gehele boek heen is ook perfect, het is duister en spannend en eigenlijk wil je naar elk hoofdstuk weer verder om te kijken wat de personages in het boek te wachten staat. Ik vind de wereldopbouw in deze serie echt heel tof en ook dat wordt eigenlijk met elk nieuw boek alleen maar beter.

Het einde van dit boek was weer een enorme cliffhanger, en ik wil gewoon het vierde boek nu hebben! Want ik kan niet wachten om te ontdekken hoe deze serie verder gaat! En mag ik even zeggen dat deze boeken een geweldige tv. serie zouden zijn!!

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De week van een boekenworm

24 september 2018

WWW Wednesday #34

26 september 2018

%d bloggers liken dit: