De week van een boekenworm

De laatste week van September zit er alweer op en als deze post verschijnt is het nog drie nachtjes slapen tot ik naar Londen ga!!!! Ik heb er echt zoveel zin in! Maar goed laten we beginnen met de afgelopen week. Een week waarin ik de bakfiets weer trotseerde, waarin ik twee nieuwe boxen ontving en ik eigenlijk vooral aan het aftellen was. Volgende week maandag verschijnt er geen dagboek omdat ik dan in Londen zit!

Maandag:

De wekker gaat en het is te vroeg en vooral veel te koud! Ik sleep mezelf uit bed, zorg dat alles klaar staat voor school en ga de meiden wakker maken. De ochtend verloopt verder best rustig en we zitten op tijd op de fiets. Ik besluit een kortere route te nemen die ik best een beetje eng vind ( lees: je moet een hoge drempel af met een driewieler, dat betekend recht eraf anders kieper je om. ) maar het lukt me en het scheelt me zoveel tijd! We zijn dan natuurlijk ook te vroeg op school. Eenmaal thuis doe ik de was en plof ik daarna op de bank met mijn boek. Ik merk dat ik gewoon echt even toe ben aan vakantie. Dat klinkt heel raar want ik heb toch net vakantie gehad? Ja klopt maar vakantie met kinderen is toch een beetje anders als vakantie alleen…. Ik hou van mijn kinderen maar soms even voor mezelf kiezen maakt mij een betere mama. Voor ik het weet moet ik de meiden weer gaan halen en Lotte gaat spelen bij een vriendinnetje en Eline neemt er eentje mee naar huis. Het is een drukke maar gezellige middag en voor ik het weet zitten we alweer aan het avondeten. Die avond lees ik mijn boek uit met in de hoop dat morgen een nieuw boek binnenkomt…..

Dinsdag:

Dat boek komt dus niet, damn you blauwe mannetje, valt het jullie ook op dat Engelse releases eigenlijk nooit meer op tijd komen? Maar goed ik bestel hem snel bij Amazon en yay hij komt morgen en zie in de app dat ik vandaag ook de once upon a bookclub box binnen krijg. Ik breng de meiden weer naar school, rommel wat in huis en lees in één adem het boek 67 Seconden van Jason Reynolds uit. Wat een tof boek dat echt veel indruk heeft gemaakt! Daarna rommel ik wat met mijn bulletjournal en voor ik het weet staat mijn schoonvader op de stoep. Hij gaat mee de meiden halen en naar het zwembad brengen. We hadden hier van alles voor geregeld maar een collega van Peter werd ziek dus ja toen moesten we weer wat anders verzinnen. Na de zwemles waar Eline een compliment krijgt van de zwemjuf, gaan we langs de McDrive. Normaal eten we dan altijd gewoon en kookt mijn vader maar aangezien die op vakantie is, was dit de beste oplossing om ervoor te zorgen dat de meiden nog enigszins op tijd op bed liggen. Bij thuiskomst heb ik twee pakketjes, de once upon a bookclub en de owlcrate!!! Ik begin als de meiden op bed liggen meteen aan het boek van de eerste box aangezien je pas je goodies mag uitpakken tijdens het lezen. De owlcrate is ook weer super tof!!

Woensdag:

Ik kan er gewoon niet uit komen, ik ben te moe, het is te koud. Maar ja we moeten wel. Ik sta op en als alles weer klaar staat maak ik de meiden weer wakker. Vandaag kunnen we wel lekker met de auto dus dat doen we dan ook. Even niet fietsen haha. Als we de meiden naar school hebben gebracht doen we nog snel even boodschappen en daarna ga ik aan de slag met mijn blog. Aangezien ik het dit weekend best druk heb, ik volgende week naar Londen ga en we die week erop op vrijdag naar Disney vertrekken lijkt het me slim om even goed vooruit te werken. Later die middag ga ik met een vriendin naar Utrecht omdat we vandaag naar Mama Mia de musical gaan!!! We gaan eerst gezellig eten bij bij Beers&Barrels en daarna door naar de musical die erg leuk is.

 

Donderdag:

Bijna vrijdag! Ja klinkt misschien een beetje raar om dit zo in een blogpost te zetten maar ik ben gewoon echt oprecht blij dat het bijna vrijdag is. Maar goed eerst de donderdag overleven en het wordt ook echt overleven. Als ik wakker wordt voel ik me al aardig brak, dat wordt naarmate de dag vordert eigenlijk alleen maar erger. Toch sleep ik mezelf naar de winkels voor wat boodschappen en ga even bij het huis van mijn ouders langs om post op te rapen. Daarna door naar huis waar ik in de ochtend even in slaap val. In de middag lees ik wat en zit ik vooral gewoon op de bank. Ik sleep mezelf weer naar de school van de kinderen en daarna ben ik blij dat het er voor vandaag weer opzit. Ik ga in de avond al vroeg naar bed.

Vrijdag:

Helaas voel ik me nog steeds beroerd maar ja de kinderen moeten toch naar school. Dus ik breng ze en doe voor de rest die ochtend eigenlijk helemaal niks. Ik heb er gewoon de energie niet voor. Ik haal de kids weer op, die ik al gezegd heb dat vandaag afspreken geen goed idee is. Daarna gaan we lunchen en gelukkig willen de meiden het ook een beetje rustig houden. Ik zelf eigenlijk ook en ik kan best even lezen wat wel fijn is. Na het eten die avond gaan de meiden in bad en ik ook weer vroeg naar bed. Ik kijk nog even Criminal Minds en probeer op tijd te gaan slapen.

Zaterdag:

Wat ben ik blij dat het zaterdag is!! Vandaag gaan de meiden logeren, dus samen met mijn moeder breng ik ze weg. Daarna gaan we boodschappen doen en ben ik even echt alleen thuis. Ik lees lekker in mijn boek en open nog wat cadeautjes en dan is het tijd om uit eten te gaan. Mijn schoonvader is 70 geworden en dat vieren we vanavond met een etentje. Onderweg naar het restaurant lees ik nog snel even mijn boek uit. Het eten is echt heerlijk en de avond ook echt gezellig! Eenmaal thuis doe ik iets wat niet slim is…..ik ga nog even lezen in King van T.M. Frazier, als ik ga slapen zit ik al op 40% oeps.

Zondag:

Ik ben in eerste instantie heel vroeg wakker maar besluit om toch nog even te proberen om te gaan slapen. Gelukkig lukt dat en om 10 over 9 wordt ik weer wakker. Ik ga douchen, ontbijten en bloggen. Mijn man haalt de meiden op en na nog even thuis te zijn en wat te lezen gaan we naar Monkey Town. Dag twee van de verjaardagsviering van mijn schoonvader. Hij wilde graag met alle kleinkinderen naar Monkey Town. Alleen Sanne gaat niet mee, die is er eigenlijk net nog iets te klein voor. Eenmaal thuis kijk ik de finale terug van Dance Dance Dance en lees ik nog wat.

Hoe was jouw week?

3 gedachtes over “De week van een boekenworm

  1. Veel plezier in London. <3
    En ja bij bol komen weinig pre orders nog op tijd. Gisteren had ik er 3 en 1 komt er vandaag binnen en de rest, who knows. Including Blossom Books Iskari 2

  2. Ik weet nu al dat ik bij ieder van jouw Londen-foto’s meteen ga willen terugkeren. Mijn nicht vroeg me of ik volgend jaar opnieuw zou willen gaan met haar. Willen uiteraard wel maar we gaan wachten tot 2020 en dan is het nog de vraag of we opnieuw naar Londen gaan of een keer naar Edinburgh. Dat is één van de steden die ik ook graag ooit wilde bezoeken. Nog even wachten dus en ondertussen meegenieten van jouw verslagjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.