Recenie: Lockwood & co 3: The hollow boy van Jonathan Stroud

Recenie: Lockwood & co 3: The hollow boy van Jonathan StroudThe Hollow Boy by Jonathan Stroud
Series: Lockwood & Co #3
on 16 augustus 2016
Genres: middle grade
Pages: 385
Format: paperback
five-stars

As a massive outbreak of supernatural Visitors baffles Scotland Yard and causes protests throughout London, Lockwood & Co. continue to demonstrate their effectiveness in exterminating spirits. Anthony Lockwood is dashing, George insightful, and Lucy dynamic, while the skull in the jar utters sardonic advice from the sidelines. There is a new spirit of openness in the team now that Lockwood has shared some of his childhood secrets, and Lucy is feeling more and more as if her true home is at Portland Row. It comes as a great shock, then, when Lockwood and George introduce her to an annoyingly perky and hyper-efficient new assistant, Holly Munro.

Meanwhile, there are reports of many new hauntings, including a house where bloody footprints are appearing, and a department store full of strange sounds and shadowy figures. But ghosts seem to be the least of Lockwood & Co.'s concerns when assassins attack during a carnival in the center of the city. Can the team get past their personal issues to save the day on all fronts, or will bad feelings attract yet more trouble?

Danger abounds, tensions escalate, and new loyalties form in this third delightfully terrifying adventure in the critically acclaimed Lockwood & Co. series.

Het is alweer even geleden dat ik deel twee las, dus ik moest weer even graven naar wat er allemaal in dat deel was gebeurd. In de toekomst wil ik alle delen nog wel een keertje achter elkaar lezen. Maar ook dit boek was weer fantastisch en heerlijk eng!

Ik moet eerst vertellen dat ik de kriebels krijg van geesten, het is iets onverklaarbaars en ik geloof er wel in, dat ze bestaan. Daarom zijn dit soort boeken misschien ook wel wat enger om te lezen voor mij. De boeken zijn middle grade maar ik vind ze echt wel spannend en eng hoor! De manier waarop de geesten beschreven worden geeft mij in ieder geval echt de kriebels.

Laat ik beginnen met het verhaal, hoewel ik hier niet teveel over wil verklappen vanwege spoilers. Wat ik altijd super tof vind aan deze boeken is dat je weet dat er een geest komt die te maken heeft met de titel van het boek. Maar deze ontmoet je niet altijd meteen. Je komt eerst nog een aantal andere, net zo enge geesten tegen. En ik vind het echt geweldig hoe je bij elke jacht op een geest je weer op het puntje van je stoel zit, dat je je bedenkt waarom die geest daar is en waar het zich aan gehecht heeft. Ik doe dat in ieder geval allemaal wel haha. Als je dan uiteindelijk bij de grote eindgeest van het verhaal komt heb je al een aantal angstaanjagende momenten meegemaakt. In dit boek was er een beschrijving van het bewegen van een geest die me meteen aan een aantal horrorfilms deed denken die ik nu nog steeds heel eng vind. Tijdens de laatste hoofdstukken zat ik echt op het puntje van mijn stoel en zelfs in een overvolle trein kreeg ik de kriebels. Het voelde echt alsof ik zelf naast de personages van het boek stond.

De personages vind ik heerlijk in deze serie, de hoofdpersonen ontwikkelen zich steeds verder. Je leert steeds meer over hen en hun achtergrond en begrijpt daardoor ook hun motieven voor bepaalde acties beter. Maar ze maken ook fouten en ik ben erg blij dat dit gewoon kan in deze boeken. De personages er omheen zijn soms oude bekende uit andere boeken en soms nieuwe personages. Heel tof en ik moet zeggen dat ik het erg leuk vind om sommige oudere personages weer terug te zien en te zien waar ze mee bezig zijn.

Er is één personage in dit boek dat nieuw is waar ik echt aan moet wennen. Ik weet nog niet zo goed wat ik van deze persoon moet denken, maar misschien komt dit goed in deel 4. Ik vond het einde van dit deel erg verrassend dus ik ben meteen doorgegaan met het volgende deel.

Als je graag een serie wil lezen met goede personages, een spannend en creepy verhaal en perfect voor Halloween raad ik je de Lockwood & Co serie aan! Het heeft alle ingrediënten voor een perfecte Halloween read!!

Heb jij deze serie al gelezen? Zo ja wat vind je er van?

five-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

16 oktober 2018 at 11:32

Ik lees normaal geen griezel/horror, maar ik vind dit een geweldige serie! Gisteren net deel 5 uitgelezen, en ik vind het echt jammer dat dat het laatste is. De personages zijn zo inleefbaar, en de humor zit ook helemaal goed voor mij.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: