Recensie: Lockwood & Co 4: The creeping shadow van Jonathan Stroud

Recensie: Lockwood & Co 4: The creeping shadow van Jonathan StroudThe creeping shadow by Jonathan Stroud
Series: Lockwood & Co #4
Published by Disney Hyperion on 13 september 2016
Genres: middle grade
Pages: 445
Format: paperback
five-stars

After leaving Lockwood & Co. at the end of The Hollow Boy, Lucy is a freelance operative, hiring herself out to agencies that value her ever-improving skills. One day she is pleasantly surprised by a visit from Lockwood, who tells her he needs a good Listener for a tough assignment. Penelope Fittes, the leader of the giant Fittes Agency wants them--and only them--to locate and remove the Source for the legendary Brixton Cannibal. They succeed in their very dangerous task, but tensions remain high between Lucy and the other agents. Even the skull in the jar talks to her like a jilted lover. What will it take to reunite the team? Black marketeers, an informant ghost, a Spirit Cape that transports the wearer, and mysteries involving Steve Rotwell and Penelope Fittes just may do the trick. But, in a shocking cliffhanger ending, the team learns that someone has been manipulating them all along. . . .

Na het lezen van het derde deel van deze fantastische serie kon ik niet wachten op met het volgende deel te beginnen! Ik besloot dat dan ook meteen te doen. Ik vind het lastig om deze recensie te schrijven zonder eerdere delen te spoileren. Maar ik ga mijn best doen en geef anders een spoiler waarschuwing.

Wat ik fijn vind aan deze serie is dat je er eigenlijk zo weer inzit, natuurlijk was dat nu helemaal makkelijk omdat ik het derde deel ervoor had gelezen. Maar ook al zit er wat langer tussen je valt gewoon meteen weer binnen en wordt opgeslokt door de wereld.

Want dat gebeurt je als je aan deze serie begint, je zit er echt meteen helemaal in! Het sleept je meteen mee en je wil weten hoe het verder gaat. Ondanks dat dit een middle grade serie is, is het echt super creepy en er zijn ook in dit boek meerdere momenten geweest dat ik de rillingen over mijn rug voelde lopen. Misschien is dat omdat ik geesten altijd een beetje eng vind, maar de sfeer die de schrijver weet neer te zetten draagt daar heel veel aan bij.

Wat ik ook echt heel fijn vind is dat je ziet dat de personages groeien, ze blijven niet hangen, maar komen echt vooruit. Hoewel ze allemaal heel jong zijn, want je kan namelijk maar tot een bepaalde leeftijd geesten zien, zie je ze echt opgroeien. Ik denk ook wel dat ze meer volwassen keuzes maken omdat ze natuurlijk wel moeten om te overleven.

Dit verhaal heeft minder zaken zoals in de eerdere boeken maar het maakt wel een hele mooie opzet voor het volgende en laatste deel van de serie. Ik vond het wel tof om eens een andere opzet te lezen, maar wel met de vertrouwde personages, natuurlijk gewoon ook geesten en een paar toffe plot twists. Ik kan dan ook niet wachten tot ik het volgende deel kan lezen. Oké nu komt er een spoiler:

Ik vind de pratende schedel echt zo geweldig! Heerlijk sarcastisch en ik was dan ook erg blij dat hij weer terug was bij de groep!

Heb jij deze serie al gelezen? Het zijn echt perfecte boeken voor de Halloween maand, ze zijn ook nog eens vertaald en zelfs het laatste deel is in het Nederlands uit! Helaas moet ik even wachten want ik heb dat deel op mijn Halloween swap lijstje gezet haha.

five-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: