Recensie: You may now kill the bride van R.L. Stine

Recensie: You may now kill the bride van R.L. StineYou may now kill the bride by R.L. Stine
Series: Return to Fear street #1
on 24 juli 2018
Genres: young-adult, Horror
Pages: 352
Format: paperback
four-stars

NEW Fear Street stories with a retro look, perfect for fans of Stranger Things!

Two sisters, divided by time. Each with a terrible resentment she can barely contain.

Two Fear family weddings, decades apart... Each bride will find that the ancient curse that haunts the Fears LIVES ON. It feeds off the evil that courses through their blood. It takes its toll in unexpected ways, and allows dark history to repeat itself.

In this all-new Fear Street story, family ties bind sisters together—till DEATH do they part

Ik heb altijd al van enge boeken en horror gehouden, als klein meisje was mijn favoriete boek De Griezelbus van Paul van Loon en hij was dan ook mijn grote held. Toen ontdekte ik eerst de Kippenvel serie van R.L. Stine. Wauw wat waren die boeken gaaf en eng! Kort daarna ontdekte ik de Fear street boeken en ik was echt helemaal verkocht. Ik verslond elk boek dat ik kon vinden en las ze steeds weer opnieuw.

Nu heb ik laatst ontdekt dat er weer nieuwe Fear street boeken zijn uitgekomen en die moest ik natuurlijk hebben. Het was ook nog eens bijna oktober dus dat kwam helemaal goed uit! Ik kocht er drie en ik begon eerst aan You may now kill the bride. Een verhaal dat ook een beetje verteld over de Fear familie waar de beroemde straat naar vernoemd is. Dit verhaal begint in de jaren ’20 en komt dan in deze tijd. Er hangt een vloek rond de familie die zich doortrekt door de jaren heen.

Ik vond het erg tof om wat meer over de familie Fear te lezen, maar dit boek is vooral echt een guilty pleasure. Heerlijk genieten, een beetje fout en toch wel wat voorspelbaar. Maar bovenal is het gewoon echt heel tof om te lezen. Ik voelde me weer even dat meisje dat voor het eerst een Fear street boek openslaat.

Verwacht van deze boeken niet een super diepgaand verhaal, maar gewoon een vlot geschreven verhaal dat de spanning weet op te bouwen en waar je toch bij denkt: Ik wil weten hoe dit afloopt. Het was voor mij in ieder geval echt heerlijk om weer even terug te gaan in de tijd en ik kan je vertellen het smaakte naar meer dus ik ben erg benieuwd naar de andere boeken die ik gekocht heb.

Heb jij vroeger de Fear street boeken gelezen?

four-stars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.