De week van een boekenworm

Het is al bijna december! Wat is dit jaar weer voorbij gevlogen. Ik ga eens bedenken welke toffe lijstjes ik ga maken voor de boeken van dit jaar! Maar goed het is nog niet zover, we hebben nog een halve week november te gaan en we kijken nu eerst terug op een volle week november. Ik vertel alvast dat er weinig tot geen foto’s zijn, eindejaarstress en winterdepressie kicken weer in volle vaart in, dus ik ben iets minder bezig met foto’s.

Maandag:

Vandaag een beetje een haastige werkdag, we rennen van de ene cliënt naar de andere en ik heb het gevoel dat we overal achteraan hobbelen. Hey dit heb ik eerder gehoord….ow ja dat was vorige week ook al zo en de week daarvoor, en daarvoor….het is ook op het werk erg druk en ik merk dat het mee veel energie kost. Dat is weer lastig thuis want daar zitten twee stuiterballen die helemaal hyper zijn van Sinterklaas. Inmiddels hangt er een aftelkalender en daarop staat ook precies wanneer ze hun schoentje mogen zetten. Dit zorgt in ieder geval voor een beetje rust en structuur. Aangezien vooral Eline hier heel veel behoefte aan heeft maak ik dit soort dingen graag voor ze. In de avond lees ik wat, kijk ik wat tv. maar doe ik eigenlijk verder weinig.

Dinsdag:

Vandaag hoop ik op een rustiger dagje, op zich lukt dat ook wel…Natuurlijk eerst de meiden naar school brengen, die vandaag een keer mogen afspreken omdat er geen zwemles is. Daarna doe ik een snelle boodschap en thuis rommel ik wat en ruim wat op. Ik merk dat ik er rustiger van wordt als het huis ook een beetje netjes is. Ik probeer wat te lezen maar dat lukt dan weer niet echt. Ik merk dat fantasy gewoon even niet mijn ding is op dit moment. Als ik niet goed in mijn vel zit, lees ik het liefst gewoon iets makkelijks. Als de meiden thuiskomen is alleen Lotte erbij, Eline is inderdaad ergens gaan spelen. Lotte geeft aan dat ze liever gewoon thuis is, ik herken dit wel van haar zij heeft ook een beetje last van eindejaarsstress. Ik merk dat zij dan ook heel graag wat rust heeft en dat respecteer ik dan ook. Na het eten ga ik nogmaals naar Fantastic Beasts en ook de tweede keer vind ik hem weer geweldig!

Woensdag:

Ik kom met moeite mijn bed uit, maar ja we zullen wel moeten. Het opstarten gaat vrij rustig, dit komt ook omdat de meiden op woensdag, donderdag en vrijdag geen fruit mee hoeven te nemen. De school doet mee aan een schoolfruitproject tot volgend jaar maart/april. Als de meiden op school zijn, doen wij een snelle boodschap en gaan dan naar huis. Ik rommel weer wat in huis en lees wat. Maar ik blijf erg onrustig en ik merk ook dat ik weinig zin heb om dingen te doen waar ik sociaal voor moet zijn. Die avond hebben we D&D en we zijn allemaal een beetje moe, allemaal toe aan wat nieuwe energie. Het is wel een fijne sessie en een fijne avond.

Donderdag:

Vandaag staat er eigenlijk  niets bijzonders op de planning, gewoon een normale donderdag. Dus hij verloopt ook niet speciaal. De meiden gaan naar school, ik doe wat boodschappen, ik rommel wat in huis. De meiden komen thuis, we gaan eten, de meiden in bad en naar bed en ik probeer wat te lezen.

Vrijdag:

Vandaag een beetje een rare dag want ik hoef maar een paar uur te werken en dat is in de middag. Ik kom erachter dat we te weinig schoencadeautjes hebben dus ik haal er wat bij en ik lunch met mijn moeder voor we allebei aan het werk gaan. We eten vanavond bij mijn ouders thuis en de oudste twee blijven ook weer slapen ( dit is echt vaste prik elk weekend en zowel oma en opa als de meiden vinden het fantastisch! ) na het eten gaan wij dus alleen met Sanne naar huis. Ik kijk die avond een film op Netflix en lees wat in een ARC op mijn e-reader. Het is een romance boek en ik merk dat ik me daar gewoon beter op kan concentreren.

Zaterdag:

Ik schrik wakker…het is half 10! Sanne is duidelijk wel een uitslaper, nou ja tot ze naar school moet want zo ging het bij de andere twee ook haha. Ik ben redelijk uitgerust en start op mijn gemakje op. Ik wordt opgehaald door mijn moeder en we zetten Sanne bij mijn ouders thuis af en gaan met de twee oudste even naar het winkelcentrum. Daar zijn natuurlijk zwarte pieten en de meiden krijgen pepernoten en Eline wordt nog geschminkt. Daarna gaan we weer naar huis, ik probeer toch nog een keer mijn fantasy boek te lezen maar het wil gewoon echt niet. Na het eten gaan we wederom met alleen Sanne naar huis. Die avond stort ik even in, de depressie shopt me flink onder mijn kont en ik heb echt even een moment voor mezelf nodig. Ik duik in bad, lees mijn ARC uit en ga pas heel laat slapen.

Zondag:

Wederom is het pas half 10 dat we wakker worden, al ben ik al eerder even naar beneden geweest omdat ik een ontzettende migraine heb. Eenmaal beneden ga ik eerst bloggen en we moeten ook vandaag weer boodschappen doen. Daarna heb ik nog een verjaardag en in de avond plof ik op de bank met mijn boek. Ik heb besloten om te switchen en een romance uit de kast te pakken en dat werkt. Ik zit er meteen in namelijk en dat is een goed teken.

Hoe was jouw week?

Een gedachte over “De week van een boekenworm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.