Recensie Fianna’s awakening van Ron C. Nieto

Recensie Fianna’s awakening van Ron C. NietoFianna's Awakening by Ron C. Nieto
Series: Warriors of myth and legend #1
Published by Victory Editing Netgalley Co-op on 13 november 2018
Genres: Paranormal
Pages: 308
Format: Kindle

Outcast. Betrayer. Chosen.

After five years being a Fianna, Aisling O’Malley still has to prove herself every day. The sins of the father weigh heavily on her shoulders, and no matter what she does, her fellow warriors regard her as the undeserving one. It doesn’t help that one of the four mythical treasures of Ireland has turned up under her nose, leaving her none the wiser. If by any chance the touted Spear of Lugh up for auction is indeed the legendary Spear of Victory, she needs to get her hands on it before anyone else does—and be spectacular enough about it to make the rest of the Fianna forget she almost missed the artifact in the first place.

Exile. Betrayer. Forgotten.

After spending twice as long undercover as he ever lived at home, Ronan no longer knows where he belongs to or where he’s actually exiled from. He can’t return to his people, not unless he collects the four artifacts of power the Tuatha Dé lost when they were forced to leave Ireland, and three millennia after the fact, he’s pretty sure they’re going to remain lost. Except one of those ancient treasures has landed in his lap—or could land in his lap, if he brings himself to work with the spunky young woman who wants to hire him to consult on the Spear’s authenticity.

Can two broken people learn to trust one another? And even if they can, will it be too late to save Ireland… or themselves?

ISBN: 3655446520915

 

Toen ik dit boek voorbij zag komen in de aanbiedingen voor blogtours heb ik me meteen opgegeven. Ik hou van een goed paranormal romance boek en ik kon dan ook niet wachten om aan dit boek te beginnen. Maar heeft dit boek mijn verwachtingen waar gemaakt?

Ik kan je zeggen dat dit zo is, ik vond het echt een heel leuk boek en ik merkte dat ik er elke avond weer naar uitkeek om verder te lezen. Mijn enige minpuntje is dat ik wat meer romance verwacht had. Maar dat maakt het boek niet minder slecht. Ik vond de hoofdpersoon van dit boek echt heerlijk! Ze is niet zo meisjesachtig, ze weet haar mannetje te staan en ze weet wat ze wil.

Het feit dat ze door haar groep een beetje als zwart schaap gezien wordt, merk je in dit boek nog niet echt. Misschien komt dit wel in een volgend deel natuurlijk. Ik was vooral aangenaam verrast door de actie in dit boek, meestal is dat wel aanwezig in een boek als deze maar niet zoveel en soms zo gruwelijk als in dit boek. Je wordt als lezer niet gespaard en ik moet zeggen dat ik dat eigenlijk wel fijn vond. We lezen genoeg fade out boeken, ik wil bloed zien ( nou ja soort van haha ).

De hoofdpersoon Aisling vond ik echt heel erg tof, ze is bad ass en ze kan vechten. Dit doet ze dan ook regelmatig in het boek. Wat ik er extra mooi aan vind is dat ze ook verteld over de eerste keer dat ze iemand moet vermoorden en wat dit met haar doet, hoe ze een mechanisme heeft opgezet om ervoor te zorgen dat niet elke dood haar blijft achtervolgen. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de rest van haar verhaal.

Ronan is een heel ander verhaal, ik kan hem nog niet zo goed pijlen en ik had graag wat meer willen weten van zijn volk. Want waarom zijn ze nu precies verjaagd en eigenlijk uitgemoord door de Fianna. Het wordt wel even aangehaald maar ik zou hier wel wat meer verdieping in willen zien!

De romance was helaas niet echt aanwezig, er is wel wat spanning maar het wordt niet verder uitgewerkt. Ik hoop dat dit in een volgend deel wel zo is. Want ik zie wel wat ontstaan tussen Ronan en Aisling.

Ik vind het een goed eerste boek in een serie en ik ben heel erg benieuwd naar het volgende deel!

Goodreads / Amazon / Barnes & Noble / Kobo

Author Bio:

Ron C. Nieto is a fantasy and romance author who has been writing in her secluded fortress for the longest time. Recently, she had a talk with her cat and decided that she should share her creations, because it was selfish to hoard them all for herself.

If you would like to know more about her, please visit her website.

Website / Goodreads / Facebook / Twitter

 

GIVEAWAY!

a Rafflecopter giveaway

XBTBanner1

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: