De week van een boekenworm

Er is weer een week voorbij en kerst staat voor de deur, hoewel het jaar snel voorbij gaat, lijkt het nu toch dat ik ingehaald ben door mijn depressie. Ik merk dat ik minder zin heb om dingen te doen. Maar goed ik doe toch mijn best en wie weet zorgt de vakantie ervoor dat weer een beetje tot rust kom. Maar laten we eerst naar de afgelopen week kijken.

Maandag:

Deze dag is niet anders dan elke andere maandag, ik sta op en maak alles klaar voor de kids, ga naar mijn werk en weer naar huis. Ik merk dat ik heel weinig zin heb om ook maar iets te doen als ik thuis ben, dus ik geef er een beetje aan toe. Natuurlijk zorg ik voor de kinderen maar voor de rest doe ik niet zo heel veel. Een beetje lezen en dan naar bed. d

Dinsdag:

Ik sta op met de kids, zorg dat ze op tijd op school zijn en rommel wat in huis terwijl Sanne slaapt. Ik merk dat ik een beetje in mezelf keer, dat de wereld een beetje langs me heen gaat en het me eigenlijk niet echt meer interesseert…tja dit is dus leven met een depressie, de ene dag gaat het echt goed, heb je een top dag. De volgende dag interesseert het je allemaal niet zoveel. Ik knuffel wat met Sanne, kijk wat tv. en als de meiden thuis komen is het alweer snel tijd voor de zwemles. Om eerlijk te zijn ben ik blij dat we even twee weken vakantie hebben, het is altijd zo’n stress moment! Als de kinderen op bed liggen, ga ik weer lezen en duurt het weer heel lang voor ik slaap.

Woensdag:

Vandaag wat boodschappen doen, naar de kerstmarkt op school, komt mijn beste vriendin en in de avond D&D. Ik wil huilen als ik aan de dag denk want het is zo druk! In de ochtend belt mijn vriendin af, ze heeft een belangrijke afspraak die er tussendoor komt dus we spreken een andere keer af. Ik krijg een beetje lucht, we gaan naar de kerstmarkt die echt veel te druk is en er gaat een vriendinnetje mee naar huis. Aangezien de kinderwagen nog in de kofferbak ligt, besluit ik te gaan lopen omdat we de extra stoel niet omhoog kunnen zetten. Ik vind het wandelen heel erg fijn, het maakt mijn hoofd een beetje leeg. Eenmaal thuis pak ik de swap doos voor mijn moeder in ( we maken elk jaar een doos voor elkaar met kerst ) en probeer een beetje te relaxen. In de avond spelen we D&D, twee spelers zijn er niet maar we spelen toch verder.

Donderdag:

Bijna vakantie en eigenlijk zie ik er een beetje tegenop, kinderen zijn altijd erg onrustig in deze tijd van het jaar en die van mij zijn geen uitzondering. Ik maak me een beetje zorgen over de komende week, ga ik het wel redden? Al die drukte en waarschijnlijk weinig slaap ( helaas slapen de twee oudste sinds ze naar school gaan helemaal niet meer uit ) ik zie er tegenop. Ik doe het vandaag een beetje rustig aan, rommel in huis, knuffel wat met Sanne en maak de hapjes voor het kerstdiner. In de avond gaan de twee oudste namelijk weer terug naar school voor het kerstdiner, dit is één van die dingetjes die ik minder leuk vind aan kinderen haha. De extra school dingen, begrijp me niet verkeerd super leuk dat het allemaal gedaan wordt maar het is gewoon druk. Op school maak ik snel wat foto’s en ga weer naar huis want wij verwachten pizza. Na het eten moeten we meteen weer weg om ze te halen en daarna lekker naar bed voor de kids. Ik plof echt een beetje op de bank en stort een beetje in. De stress van de afgelopen dagen haalt me een beetje in. Die nacht kan ik dan ook niet slapen en komt ook Lotte nog even bij ons liggen. Dat laatste vind ik eigenlijk wel fijn, ik geniet er echt van om met haar te knuffelen

Vrijdag:

Ik heb echt 2,5 uur geslapen en ben niet vooruit te branden. Ik sta op, start de kids op, eet zelf wat en ga dan naar mijn werk. Alles is een beetje verkort vandaag, overal niet te lang hangen en tussendoor nog even snel wat laatste kerstinkopen doen. Als we weer thuis zijn is het al snel tijd om te koken en is het alweer avond. Ik kijk wat tv. en slaap wederom weer slecht. Ach ja inmiddels ben ik het gewend.

Zaterdag:

De wekker gaat en ik kan wel huilen, ik ben zo ontzettend moe! Maar goed we gaan er toch maar tegen aan en ik maak me klaar voor mijn afspraak bij de opticien, ik heb de laatste tijd zoveel hoofdpijn en besluit mijn ogen te laten testen. Dat was een goede ingeving want die zijn inderdaad wel wat achteruit gegaan, Ik zoek een nieuwe bril uit, we winkelen nog wat en gaan dan naar mijn ouders huis. Ik schmink de meiden en we blijven tot na het eten. De oudste twee blijven bij oma en eenmaal thuis ruim ik wat op, doe de was en leg Sanne op bed. De rest van de avond kijk ik een beetje tv. en lees ik wat.

Zondag:

Ook vandaag een wekker, we hebben namelijk eerst een verjaardag en dan in de middag High tea bij de schoonfamilie. Ik zie er allemaal een beetje tegen op. Het is gewoon allemaal zo druk de laatste tijd dat ik het gevoel krijg dat ik niet meer kan ademhalen. Maar goed we gaan er tegenaan, eenmaal thuis pak ik de laatste kerstcadeautjes in en lees nog wat.

Ik lees:

Five feet apart van  , dit boek zat in de november Once upon a bookclub box en hij is echt mooi! Something so perfect, een heerlijke romance dus perfect vlak voor het slapen gaan.

Ik binge:

Helemaal niks

Ik luister:

Eigenlijk ook niks, ik heb het gewoon echt even veel te druk.

Hoe was jouw week?

Aankomende week verschijnen er niet zo heel veel blogposts, zo met de feestdagen wil ik me een beetje richten op mijn gezin. Op donderdag zal ik een unboxing plaatsen van mijn swap van de secret Santa van kwante in wonderland

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Unboxing Secret Santa pakket

27 december 2018

%d bloggers liken dit: