top 18 van 2018

Allereerst een heel gelukkig en gezond 2019!!! Vorig jaar deed ik een top 17 dus dit jaar een top 18, welke 18 boeken zijn mijn absolute favoriet van dit jaar? Ik ga het vandaag met jullie delen. Deze lijst is niet in volgorde dus nummer 1 is niet per se het allerbeste boek. Maar goed laat ik stoppen met kletsen en gewoon beginnen aan de lijst.

 1. Kingdom of Ash van Sarah J. Maas, het lijkt me geen verassing dat dit boek in de lijst staat toch? Het is een enorm boek maar wat heb ik er van genoten. Ik moet wel bekennen dat ik hem op mijn e-reader gelezen heb want ik kreeg al een lamme hand van het idee dat ik het boek de hele tijd vast zou moeten houden. Maar het is een geweldige afsluiting van toch wel mijn meest favoriete sere van deze auteur. Je ziet de groei die ze gemaakt heeft van boek één tot dit boek en het verhaal is gewoon ontzettend tof! Ook zoveel stoere vrouwen in dit verhaal en daar hou ik van.
 2. Sky in the deep/De hemel in het ijs Adrienne Young, dit boek heb ik dit jaar maar liefst twee keer gelezen! Ik vond het zo goed! Ik hou van een goed viking verhaal en dit boek is geen uitzondering. Het is spannend, goed opgebouwd en ik was een beetje verdrietig toen ik het uit had want het is toch wel een beetje als afscheid nemen van je beste vrienden.
 3. The exact opposite of okay van Laura Steven, dit boek heb ik als ARC mogen lezen omdat ik het street team van de auteur zit. Ik vond het boek echt fantastisch, het speelt precies in op de problemen die er nu spelen onder jongeren. Slutshaming, beelden die op internet komen en de friendzone. Het zit echt allemaal in dit boek en ik vind het echt heel goed geschreven. Buitenom het feit dat ik dit boek echt heel tof vond vind ik het ook nog eens een boek dat heel erg actueel is voor dit moment.
 4. The cruel prince van Holly Black, ik heb al best wat boeken gelezen over Fey en hoewel ze vaak beschreven worden als gemeen en gewelddadig komt dat heel vaak niet terug in de boeken of ze worden ineens toch lief. In dit boek is dat gewoon niet zo en dat is wat ik echt heel tof vind, ik vond het verfrissend en ik kijk ook echt uit naar het tweede boek!
 5. Legendary van Stephanie Garber, dit is ook zo’n boek waar ik ontzettend naar uitgekeken heb maar ook een beetje bang voor was. Want zou het echt net zo goed zijn als het eerste deel? Zou het niet teveel herhaling zijn? Het antwoord is: Nee! Dit boek is echt zo fantastisch goed, het verhaal zit echt heel erg goed in elkaar en ik ben heel erg benieuwd hoe dit verder gaat.
 6. 67 Seconde van Jason Reynolds , dit boek heeft me echt verrast. Het was mijn eerste kennismaking met schrijven in vrije vers. Ik had dit nog nooit zo gelezen en was een beetje bang dat het boek me niet zo zou pakken. Maar niets is minder waar, ik vond het echt een heel mooi en heftig boek.
 7. Two dark reigns van Kendare Blake, het derde boek in de three dark crowns serie en wow wat een geweldig boek is dit! Ook met dit boek was ik een beetje bang dat het nooit de eerste twee zou kunnen overtreffen maar daar hoefde ik niet bang voor te zijn. Het boek is echt heel erg goed en dat einde is zo frustrerend want je wil eigenlijk meteen door met het volgende deel.
 8. Furyborn van Clare Legrand, dit boek zat als ARC in één van mijn fairyloot boxen en ik was er heel erg benieuwd naar. Het boek heeft me absoluut niet teleurgesteld en ik kan echt niet wachten tot ik verder kan met dit verhaal, helaas duurt het nog even voor deel twee uitkomt.
 9. King van T.M Frazier, ik heb dit jaar ook wat meer romance boeken gelezen en één daarvan is King. Wow wat een achtbaan is dit boek! Ik vond hem echt ontzettend goed en wat ik vooral heel fijn vond aan dit boek: de bad boy, blijft een bad boy! Hij wordt niet eens een lieverdje omdat hij een meisje ontmoet, hij is en blijft een crimineel. Ik vond het echt heel goed gedaan. Inmiddels zit ik in boek 4 van deze serie!
 10. Trickery van  , Dit boek heb ik gelezen omdat ik het genre reverse harem heb ontdekt en omdat één van de auteurs naar RARE komt. Ik vond het echt een ontzettend leuk boek. Een boek waar je echt doorheen vliegt.
 11. The chase van Elle Kennedy, deze auteur is mijn favoriete romance auteur en ik vond de off campus serie echt fantastisch. Dus ik was heel blij toen ik hoorde dat er een spin off van zou komen. Ik was ook nog eens één van de gelukkige die een ARC mocht lezen. Het was echt een heerlijk boek en ik kan niet wachten op meer van deze serie.
 12. In another time van Caroline Leech , dit boek kreeg ik in een box die ik dit jaar ontdekt heb namelijk de once upon a book club box. Het idee van de box is al heel tof en tot nu toe is elk boek in deze box ook tof en staan ze allemaal in deze lijst. Ik ben normaal niet zo fan van boeken die zich afspelen in de oorlog. Maar dit boek is echt heel erg tof en laat zien hoe sterk vrouwen ook waren in die tijd.
 13. Wild blue wonder van Carlie Sorosiak , ook dit boek zat in de box en ook dit boek was echt heel erg gaaf. Ik vond het verhaal mooi geschreven. Je ontrafelt langzaam wat er in het verleden gebeurd is, terwijl je ook ziet hoe het met de personages gaat in het heden zonder dat het verwarrend wordt.
 14. Five feet apart van Rachael Lippincott , nummer 3 van de boeken uit die geweldige box. Ik vergelijk dit boek met The fault in our stars maar dan nog beter. Dit boek is echt ontzettend mooi en hartbrekend. Ik heb gelachen en gehuild tijdens het lezen van dit boek. En ik hoop dat de film ook hier gaat draaien in de bioscoop.
 15. The dark decent of Elizabeth Frankenstein van Kiersten White, ook dit boek komt uit de box en ook dit boek vond ik echt heel erg tof. Het verteld het verhaal van Frankenstein vanuit een ander perspectief en dat maakt het echt heel erg interessant, een boek als deze kan tof zijn maar ook ontzettend floppen. Voor mij valt dit boek in de eerste categorie.
 16. Body positive power van Megan Jane Crabbe, als er één boek is dat indruk op mij heeft gemaakt dit jaar is het dit boek. Het heeft me veranderd, mijn ogen geopend en ik denk dat dit één van de meest belangrijke boeken is die ik dit jaar gelezen heb. Het gaf me body positivity en tot ik het boek las wist ik niet dat ik dit nodig had.
 17. Hallowed ground van Rebecca Yarros, het laatste deel in de Flight & Glory serie en wat heb ik dit boek lang uitgesteld. Ik was gewoon zo bang voor dit boek. Uiteindelijk ben ik nu heel blij dat ik het boek gelezen heb want hij was zo mooi! Deze auteur weet waar ze over schrijft als Army wife en dat voel je in alles als je deze serie leest.
 18. Reign van of the fallen van Sarah Glen Marsh, ik hou van zombie boeken en dit boek is geen uitzondering. De zombies zitten wel anders in elkaar dan we gewend zijn en ik vind het echt heel erg goed gedaan! Ik ben ook echt heel erg benieuwd naar het volgende deel.

Wat was jouw favoriete boek van het afgelopen jaar?

Een gedachte over “top 18 van 2018

 1. Wat een fijne lijst! En wat tof dat je een ARC mocht lezen van the Chase. Ik ben echt groot fan van Elle Kennedy, maar ik wacht op de Nederlandse vertalingen. Dat duurt lang… Mijn favoriete boek van afgelopen jaar was de Nederlandse vertaling, De Deal, van Elle Kennedy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.