The Friday Five: De beste boeken die ik het afgelopen jaar gelezen heb

Het is weer tijd voor een nieuwe Friday 5! Deze wordt gehost door Joost van Nerdygeekyfanboy. Het thema van deze week is:

De beste boeken die ik het afgelopen jaar heb gelezen.

Nu heb ik wel meer dan vijf hele toffe boeken gelezen en in de eerste week van het nieuwe jaar zal ik mijn top 18 met jullie delen maar voor nu dus vijf boeken die ik echt geweldig vond om te lezen het afgelopen jaar.

  1. Kingdom of Ash van Sarah J. Maas, ik had best even moeite om in het boek te komen. Het was alweer even geleden dat ik het laatste deel las en moest even weer wat kennis opfrissen. Maar eenmaal in het boek wilde ik het niet meer wegleggen, ik wilde alleen nog maar lezen. Dit boek heeft me echt all the feels gegeven en ik vond het een perfecte afsluiter voor deze serie.
  2. Sky in the deep/de hemel in het ijs. Dit boek heb ik twee keer gelezen dit jaar zo goed vond ik het. De actie, de wereld, eigenlijk klopte het gewoon allemaal! Ik vond het boek echt heel erg goed en toen het uit was voelde het echt alsof ik afscheid had genomen van mijn beste vrienden. Gelukkig komt er volgend jaar een losstaand vervolg op dit boek!
  3. How to date a douchebag, dit boek was zo ontzettend leuk! Het boek is niet dit jaar uitgekomen maar omdat de auteur naar RARE komt ben ik het boek gaan lezen. Het is wel echt een 18+ boek, er zit enorm veel humor in vooral aan het begin van de hoofdstukken met alle fouten pick up lines en date verhalen. Ik heb deel twee ook al gelezen en kan niet wachten om de rest van de serie te lezen!
  4. Body postive power van Megan Jane Crabbe, dit boek vond ik ook echt heel erg tof! het is zo goed en het heeft mijn ogen echt geopend. Ik ben anders naar mijn lichaam gaan kijken maar zie ook de fouten in de media, de manier waarop ze ons willen manipuleren en ons onzeker maken over alles wat mooi is aan ons! Sinds dit boek voel ik me beter over mezelf, nog niet elke dag maar ik kom er wel!
  5. In another time van Caroline Leech, dit boek zat in de once upon a bookclub box en speelt zich af in Schotland tijdens de tweede wereldoorlog. Je volgt de lumberjanes, ofwel houthaksters in dit verhaal. En ik vond het zo ontzettend tof! Echt een fantastisch boek dat wat mij betreft veel te weinig aandacht heeft gekregen.

Benieuwd naar wat andere in hun top 5 hebben? Hieronder een lijstje met de andere deelnemers!!

Joost ( Nerdygeekyfanboy )
Esmee ( leesmee )
Eline ( All the Feels )
Laurie ( Laurie’s bookshelf )
Anneke ( Een letter meer graag )
Lieke ( Make it personal )
Sarina ( Live the book life )
Angela ( Faeraphel )
Kiki ( De bookgeek )
Robin ( My thousand lives )
Anneke ( Verhaalverliefd )
An ( Boekenvirus )
Bianca ( Bookalicious Journey )
Monica ( My perfect book life )
Joany ( cravingpages )
Chelsey ( leesmeemetmij )
Fleur ( Fleur-talks )
Conny ( conniesboekies )
Rianne ( Lilred )
Dalinja ( LifeasDalinja )
Merel ( Hebban young adult club )
Maud ( Loveleyoffflower )
Paula ( Must Magazine )
Liana ( Sterrenregen )
Valerie ( Wonderstruck books )
Samantha ( Bookish Villainy )
Veerle en Celine ( Secrets of the tales )

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

22 januari 2019 at 16:38

Ik ben echt zo benieuwd naar dat laatste deel van Sarah J.Maas. Het is nog even wachten op de vertaling maar ik ben wel opgelucht dat het boek je kon overtuigen. Nog even ongeduldig afwachten tot het er eindelijk is.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Beat the backlist 2019

27 december 2018

De week van een boekenworm

31 december 2018

%d bloggers liken dit: