Recensie: Five feet apart van RAchael Lippincot, Mikki Daughtry en Tobias Laconis

Recensie: Five feet apart van RAchael Lippincot, Mikki Daughtry en Tobias LaconisFive feet apart by Mikki Daughtry
Published by Simon and Shuster on 20 november 2018
Genres: young-adult, contemporary
Pages: 276
Format: Hardcover
Goodreads

Can you love someone you can never touch?

Stella Grant likes to be in control—even though her totally out of control lungs have sent her in and out of the hospital most of her life. At this point, what Stella needs to control most is keeping herself away from anyone or anything that might pass along an infection and jeopardize the possibility of a lung transplant. Six feet apart. No exceptions.

The only thing Will Newman wants to be in control of is getting out of this hospital. He couldn’t care less about his treatments, or a fancy new clinical drug trial. Soon, he’ll turn eighteen and then he’ll be able to unplug all these machines and actually go see the world, not just its hospitals.

Will’s exactly what Stella needs to stay away from. If he so much as breathes on Stella she could lose her spot on the transplant list. Either one of them could die. The only way to stay alive is to stay apart. But suddenly six feet doesn’t feel like safety. It feels like punishment.

What if they could steal back just a little bit of the space their broken lungs have stolen from them? Would five feet apart really be so dangerous if it stops their hearts from breaking too?

ISBN: 9781534437357

Dit boek zat in de Once upon a bookclub van November, op het moment dat ik ontdekte dat dit boek er in zat en ik wist dat  hij verfilmd ging worden wilde ik de box heel graag hebben. Ik heb er dan ook geen moment spijt van en je kan mijn unboxing HIER vinden. Maar goed op naar de recensie van dit boek.

Ik zou dit boek willen vergelijken met The fault in our stars, een heftig boek met een heftig onderwerp. De jongeren in de boek hebben taaislijmziekte en ze worstelen met hun eigen leven maar ook met dat van hun vrienden die ziek zijn. Eigenlijk gaat alles best goed met Stella tot ze Will ontmoet, deze zet haar hele leven op zijn kop.

Wat ik heel mooi vind aan dit boek is dat het ook echt aanvoelt als een boek voor en over jongeren. Waar ik bij The fault in our stars de personages nog wel eens te volwassen vond, is dat hier absoluut niet het geval. Ze zijn jongeren en ze worstelen ook met alles waar jongeren mee worstelen en daarbij ook nog met hun ziekte.

Stella heeft het niet makkelijk gehad want naast het feit dat ze zelf ziek is en dus eigenlijk voor haar gevoel haar tijd een zo goed en gezond mogelijk probeert door te brengen heeft ze ook nog een tragische gebeurtenis meegemaakt met haar zus. Wat dit precies is ga ik natuurlijk niet vertellen. Ze wacht nu eigenlijk op een nieuwe long, zodat ze haar leven weer een beetje kan rekken.

En daar is dan Wil die haar een hele andere kant laat zien, die haar laat zien dat ze nu eigenlijk helemaal niet leeft, maar juist stilstaat. Dit brengt haar flink in verwarring en die verwarring loop je door met Stella. Alle twijfelmomenten, alle beslissingen die ze maakt. Ik vind het echt heel erg mooi om te lezen hoe dit beschreven wordt en ook hoe de relatie tussen Stella en Will zich ontwikkeld. Er is een echte ontwikkeling die ze samen doormaken en beiden personages groeien ook gedurende het boek.

Waar je bij sommige boeken heel veel onbelangrijke bij personages hebt, is dat in dit boek absoluut niet het geval. Elk personage voegt wat toe aan het verhaal en ze zijn allemaal belangrijk om Will en Stella te begrijpen. Want zij hebben nu eenmaal niet het normale leven wat wij gewend zijn.

Het einde is wel behoorlijk heftig vond ik, ik heb echt met tranen over mijn wangen de laatste paar hoofdstukken zitten lezen. Het is heel mooi beschreven en je wordt als lezer echt helemaal meegezogen in het verhaal. Ik hoop dat ze het boek ook echt zo mooi en goed verfilmd hebben!

Dit boek is een serieuze tranentrekker,  maar ik raad hem iedereen aan!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

16 januari 2019 at 14:36

Ik wil deze zo graag lezen!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De week van een boekenworm

14 januari 2019

%d bloggers liken dit: