Recensie: Amber & Dusk van Lyra Selene

Recensie: Amber & Dusk van Lyra SeleneAmber & Dusk by Lyra Selene
Series: Amber & Dusk #1
Published by scholastic on 27 november 2018
Genres: fantasy
Pages: 359
Format: Hardcover
Goodreads

Sylvie has always known she deserves more. Out in the permanent twilight of the Dusklands, her guardians called her power to create illusions a curse. But Sylvie knows it gives her a place in Coeur d'Or, the palais of the Amber Empress and her highborn legacies.

So Sylvie sets off toward the Amber City, a glittering jewel under a sun that never sets, to take what is hers.

But her hope for a better life is quickly dimmed. The empress invites her in only as part of a wicked wager among her powerful courtiers. Sylvie must assume a new name, Mirage, and begin to navigate secretive social circles and deadly games of intrigue in order to claim her spot. Soon it becomes apparent that nothing is as it appears and no one, including her cruel yet captivating sponsor, Sunder, will answer her questions. As Mirage strives to assume what should be her rightful place, she'll have to consider whether it is worth the price she must pay.

ISBN: 9781338210033)

Dit boek zat zowel in de Owlcrate als in de Once upon a bookclub box. Ik wilde hem dus meteen lezen toen de laatste box binnen kwam want dan kun je zien welke cadeautjes erbij zitten. De unboxing van de once upon a bookclub box verscheen eerder vandaag.

Dit boek zat in twee boxen, dus dat maakte mij extra nieuwsgierig, want blijkbaar zijn er twee boxen die dit box zo goed vinden dat ze hem in hun box wilde doen. Ik ben altijd een beetje bang dat dit soort boeken een beetje 10 in een dozijn zijn. Een arm meisje, wordt de heldin en kan alles. Je kent het wel toch?

Hoewel het verhaal niet geheel origineel is misschien vond ik dit verhaal wel heel erg tof! De uitwerking van het verhaal was namelijk echt goed gedaan vond ik. Ik vond het begin wel een beetje traag, het duurt even voor je aan het hof bent en dan nog even voor het verhaal echt even op gang komt. Maar als het eenmaal op gang is, is het een moeilijk boek om weg te leggen.

Ik hou van boeken die zich afspelen aan het hof en waar er allerlei geheimen en intriges zijn, dus wat dat betreft past dit boek natuurlijk precies in mijn straatje. Ik heb me echt ontzettend vermaakt met dit boek en vond het boek op sommige momenten ook echt verrassend. Ik vond de hoofdpersoon ook heel tof, ze geeft niet zomaar op en vecht voor haar plaatsje. Maar ze is niet perfect en ze heeft ook echt moeite om zich aan het hof aan te passen. Ik ben erg blij om dat dit boek zo in elkaar zat, dat ik sommige dingen niet aan zag komen en ook nog echt verrast werd.

Verwacht geen super vernieuwend boek, maar verwacht wel een boek dat je meesleept, hou je van boeken die zich afspelen aan het hof vol met intriges, backstabbing en geheimen dan is dit echt je boek en kan ik je alleen maar aanraden om dit op te pakken!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: