Recensie: The princess of Baker street van Mia Kerick

Recensie: The princess of Baker street van Mia KerickThe princess of Baker street by Mia Kerick
Published by Harmony Ink Press on 22 januari 2019
Genres: young-adult, contemporary
Pages: 180
Format: Kindle
Goodreads

When she was a child, Joey Kinkaid, assigned as a boy at birth—wearing Mom’s purple sundress and an imaginary crown—ruled the Baker Street neighborhood with a flair and imagination that kept the other kids captivated. Day after day, she led them on fantastic after-school adventures, but those innocent childhood days are over, and the magic is gone. The princess is alone.

Even Eric Sinclair, the Prince Eric to Joey’s Princess Ariel, has turned his back on his former friend, watching in silence as Joey is tormented at school. Eric isn’t proud of it, but their enchanted youth is over, and they’ve been thrust into a dog-eat-dog world where those who conform survive and those who don’t… well, they don’t. Eric has enough to deal with at home, where his mother has abandoned him to live in isolation and poverty.

But Eric can’t stay on the sidelines forever. When Joey finally accepts her female gender and comes to school wearing lip gloss, leggings, and a silky pink scarf, the bullies readily take the opportunity she hands them, driving Joey to attempt suicide and leaving Eric at a crossroads—one that will influence both their lives in not just the present, but the future.

Is there a chance the two teens can be friends again, and maybe even more?
(less)

ISBN: 9781640803947

Ik heb een recensie exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie.

De synopsis:

Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit boek eerder eens voorbij zag komen en er toen weinig aandacht aan besteed heb. Maar toen ik de mail kreeg voor de blogtour en de synopsis nog eens las was ik meteen geïnteresseerd, ik vroeg dus een recensie exemplaar aan en ben gaan lezen.

Mijn mening: 

Ik had een klein beetje moeite met in het boek komen. Ik moest even wennen aan Eric want hoewel dit verhaal voornamelijk over Joey gaat wordt het verteld vanuit Eric. Ik vond hem in het begin een beetje lastig te volgen en had ook niet echt empathie voor hem en de manier waarop hij met Joey omging.

Langzaam aan veranderde iets, ik kreeg meer begrip voor Eric, ik werd meegezogen in zijn wereld en het verhaal dat hij vertelde. Vanaf dat moment was het een emotionele rollercoaster want jeetje wat kunnen er een hoop vervelende dingen gebeuren achter gesloten deuren. We denken allemaal te weten hoe iets in elkaar zit maar je weet het nooit to je er binnen bent geweest.

Ik vond het heel mooi om te zien hoe Eric worstelde met zijn gevoelens tegenover Joey, het feit dat hij het moeilijk vond dat Joey het zichzelf zo moeilijk maakte. Maar ook dat hij eigenlijk meestal in de vrouwelijke vorm over hem sprak. Joey was altijd een zij als hij over haar vertelde. Ik vond het mooi om te zien hoe dat gewoon normaal was. Ook al zag Joey er op dat moment nog niet uit als een zij.

Je begint dit verhaal in het verleden en door middel van flashbacks leer je steeds meer over het leven voor de suicide poging van Joey. Daarna switch je naar het nu en zie je hoe het met iedereen gaat na het voorval. En dat is ook wel heftig, maar ook heel mooi. Ik wil er niet teveel over zeggen omdat het een beetje de afloop van het verhaal verklapt. Maar geloof me het is heel mooi en ook weer heel emotioneel.

Mijn oordeel:

Dit is zo; n boek waarvan ik zou zeggen het moet verplichte lectuur worden op de middelbare school. Maar ik vrees dat het niet vertaald gaat worden. Ik vond het een heel mooi en emotioneel boek en ik ben benieuwd naar andere boeken van deze auteur!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

24 januari 2019 at 15:09

Thanks for being on the tour! 🙂24 januari 2019 at 16:24

Thank you so much for hosting me today and reviewing my book!    annabel
    24 januari 2019 at 17:06

    Your welcome! I loved the book, it really made me think about how we look at transgenders and how we treat them! You’ve wrote an amazing book and I can only hope someday they’ll translate it to Dutch!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WWW Wednesday #48

23 januari 2019

%d bloggers liken dit: