Recensie: King of scars van Leigh Bardugo

Recensie: King of scars van Leigh BardugoKing of Scars by Leigh Bardugo
Series: Nikolai Duology #1
Published by Imprint on 29 januari 2019
Genres: fantasy, young-adult
Pages: 527
Format: Hardcover
Goodreads
five-stars

Nikolai Lantsov has always had a gift for the impossible. No one knows what he endured in his country’s bloody civil war—and he intends to keep it that way. Now, as enemies gather at his weakened borders, the young king must find a way to refill Ravka’s coffers, forge new alliances, and stop a rising threat to the once-great Grisha Army.

Yet with every day a dark magic within him grows stronger, threatening to destroy all he has built. With the help of a young monk and a legendary Grisha Squaller, Nikolai will journey to the places in Ravka where the deepest magic survives to vanquish the terrible legacy inside him. He will risk everything to save his country and himself. But some secrets aren’t meant to stay buried—and some wounds aren’t meant to heal.

ISBN: 9781510104457

Wat heb ik uitgekeken naar dit boek! Nikolai was echt by far mijn meest favoriete personage van de Grisha trilogie. En nu heeft hij zijn eigen duologie. Ik was dan ook erg blij toen ik dit boek in mijn handen had en ik heb ook nog eens de mooie Illumicrate editie! Maar maakte dit boek mijn verwachtingen ook waar of was ik toch teleurgesteld?

De achterflap:

De synopsis van dit boek trekt mij echt enorm, ik hou van het conflict dat het voorspeld. De strijd tussen hoe je wil zijn en wat er vanbinnen afspeelt is als het goed uitgewerkt wordt gewoon echt fantastisch. De tekst prikkelt je nieuwsgierigheid maar geeft daarbij ook niet teveel weg.

Mijn mening:

“Het boek is zoals ik gewend ben van Leigh Bardugo, goed geschreven, toffe personages en een gave setting”

Ik vond dit echt een heerlijk boek! Ik heb er best lang over gedaan, mede door het feit dat ik gewoon wat minder leestijd had maar ook omdat ik eigenlijk gewoon niet wilde dat het boek uit was! Het boek is zoals ik gewend ben van Leigh Bardugo, goed geschreven, toffe personages en een gave setting. Dan zijn er nog een aantal plottwists die ik niet aan had zien komen en mijn leeservaring is compleet.

Ik weet dat mensen een beetje moeite hadden met het tempo van dit boek, maar ik vond het persoonlijk totaal geen probleem. Je krijgt de kans om de personages beter te leren kennen en om echt goed in het verhaal te kunnen. Ik vond de verdeling van spanning en ontspanning erg fijn en goed in balans. Ik vond het prettig om een aantal verschillende personages te volgen, dit werkt niet altijd goed maar Leigh Bardugo doet dat voor mij altijd goed. Ze eindigt soms even lekker in een cliffhanger waardoor je eigenlijk meteen door wil met het verhaal van die persoon maar ja je mag eerst nog even over een aantal andere personages lezen haha.

“Ik denk niet dat mijn crush op Nikolai minder is geworden sinds dit boek….alleen maar groter. Ik vind hem echt één van de leukste fictional crushes die ik heb haha.”

Over de personages gesproken, ik denk niet dat mijn crush op Nikolai minder is geworden sinds dit boek….alleen maar groter. Ik vind hem echt één van de leukste fictional crushes die ik heb haha. Hij is arrogant maar heeft zulke grappige opmerkingen en daar hou ik van . Ook in dit boek had hij weer een aantal fantastische quotes en momenten. Zijn strijd met zichzelf was ook echt heel erg tof om te lezen. Dat klinkt een beetje luguber, maar het is gewoon heel goed gedaan. Je geloofd echt dat hij in strijd is met zichzelf.

Naast Nikolai volg je ook Zoya, haar hebben we al leren kennen in de originele Grisha boeken. Ik vond haar toen niet heel interessant maar dit boek heeft mijn kijk op haar echt heel erg veranderd. Ik vond haar hoofdstukken echt heel tof en het kijkje dat we in haar hoofd krijgen ook.

Een andere bekende is Nina, haar leren we kennen in de six of crows duology, ik vond daar eigenlijk alle personages wel tof dus is Nina geen uitzondering. Ik vond het heel mooi dat zij de verbinding is tussen de twee series. Ze maakte een paar onverwachte en rare keuzes in dit boek maar ik moet zeggen dat ik haar daardoor alleen nog maar interessanter ben gaan vinden.

Dan ontmoeten we ook nog een aantal nieuwe personages die stuk voor stuk ook echt iets toevoegen aan het verhaal. Ik wil daar verder niet teveel over kwijt want dan ben ik veel te bang dat ik ga spoilen.

Mijn conclusie:

Dit is een perfect begin van deze duologie, de opzet is gemaakt en ik weet zeker dat Leigh Bardugo dit in het volgende boek helemaal gaat afmaken! Ik kan niet wachten om het tweede boek te lezen.

five-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: