De week van een boekenworm

Zo de vakantie zit er weer op, carnaval is voorbij voor een jaar gelukkig en ook school begint weer bijna, na een studie dag dan. Maar wat hebben we allemaal gedaan in de vakantie? Ik ging naar de Efteling, bezocht een vriendin, vierde een beetje internationale vrouwendag en werd verrast door kinderen.

Maandag:

De eerste dag van de vakantie voor de meiden, maar ik moet gewoon werken. Ze zijn gisteren bij opa en oma blijven slapen zodat ook opa er niet zo vroeg uit hoeft en ik start dus rustig op. De werkdag gaat vrij snel voorbij en we duiken nog even een winkel in voor wat dingen. Wat me opvalt is dat steeds meer winkels gewoon open zijn met carnaval. Toen ik nog op school zat was alles gewoon dicht. Daarna gaan we naar huis waar de meiden heerlijk genieten van hun vakantie. Als de meiden op bed liggen ga ik lekker lezen en daarna een beetje op tijd naar bed.

Dinsdag:

Vandaag gaan we naar de Efteling met de kids en vrienden. We staan een beetje op tijd op en zorgen dat alles en iedereen klaar is. De Efteling gaat pas om 11 uur open, maar ja iedereen met kinderen weet dat als ze eenmaal weten dat ze er naartoe gaan ze niet meer te houden zijn. Dat geld ook voor onze kids dus wij waren wat te vroeg…..Uiteindelijk hebben we een heerlijke dag gehad, lekker gewandeld door de Efteling en wat attracties gedaan. De kinderen vonden het leuk en wij ook! Thuis is iedereen een beetje moe, we gaan eten en de meiden kijken nog even een film voor ze naar bed gaan. Als ze op bed liggen kijk ik nog wat tv. en lees nog wat.

Woensdag:

Vandaag ga ik op visite bij een vriendin, we zien elkaar eigenlijk echt veel te weinig dus het is een gezellige ochtend en de tijd vliegt voorbij. Voor ik het weet zit ik alweer in de trein naar huis. Thuis is het natuurlijk heerlijk druk, de meiden zijn al de hele dag binnen vanwege het vervelende weer en dat merk je. Ze hebben gewoon echt energie teveel. Ik ben dan ook blij als het avond is en ze eindelijk in bed liggen. We spelen D&D en eenmaal in bed slaap ik zo.

Donderdag:

Vandaag alleen met de kids, ik hoop dat het een leuke dag wordt natuurlijk. Maar het weer zit helaas niet mee en dat is dus dag 2 dat ze hun energie niet kwijt kunnen. De meiden worden er onrustig van en dat merk je. Ruzies die niet nodig zijn en iedereen is een beetje geïrriteerd. Ook in de avond werkt dit door, uiteindelijk is het zelfs zo erg dat ik het logeerpartijtje naar oma afzeg voor de volgende dag. Ik kijk wat afleveringen van Good girls en ga dan slapen.

Vrijdag:

Vandaag weer werken en om eerlijk te zijn vind ik dat wel even fijn, ook vandaag weer veel regen en dus kunnen de kids wederom hun energie niet kwijt. Werken gaat snel vandaag, al moet ik wel zeggen dat ik het ook een haastige dag vond vandaag. Veel afspraken en allemaal dicht op elkaar. Eenmaal thuis is het daar ook echt een puinhoop en ga ik eerst maar ruimen. De meiden hebben er weer een potje van gemaakt en na het eten gaat Sanne mee met opa en oma en blijven de oudste twee thuis. Ze vinden het niet leuk maar ja dat is ook een beetje de bedoeling. Ze gaan dit keer wel goed slapen en ik lees nog wat en kijk nog wat tv. voor ik ook naar bed ga.

Leestips voor internationale vrouwen dag!

Zaterdag:

Al heel vroeg heb ik twee kinderen aan mijn bed staan. Nu weet ik dat kinderen vroeg wakker zijn maar in het weekend gaan we niet voor 6 uur al uit bed…..tenzij we op vakantie gaan. Dus de meiden kruipen bij mij in bed en we slapen nog een beetje. Eenmaal uit bed is het in ieder geval gezellig, we gaan een cadeautje kopen voor Sanne die binnenkort jarig is en Lotte mag ook vast aanwijzen wat zij leuk vind voor haar verjaardag. Daarna ga ik met mijn moeder boodschappen doen en de rest van de middag doen we het een beetje rustig aan. Als we gegeten hebben verassen de meiden mij door te zeggen dat ze liever mee naar huis gaan dan bij oma blijven. Dus alleen Sanne blijft weer bij oma en opa en de oudste twee gaan weer mee naar huis. Thuis spelen we nog wat spelletjes en dan gaan de meiden naar bed en is het tijd voor de finale van Wie is de mol? Ik vind het vooral tof om te zien hoe er gemold is. Eenmaal in bed lees ik nog wat en ga dan slapen.

Zondag:

De meiden zijn heel rustig in de ochtend, later vertellen ze dat ze beneden hun tablets hebben gehaald en een spelletje zijn gaan doen. Dat is dan weer fijn aan wat oudere kinderen. Ik douche even en ga dan aan de slag met mijn blog. Vanmiddag hebben we weer een verjaardag, nummer 2 van de vier deze maand. In de avond kijk ik de luizenmoeder en lees nog wat. De vakantie zit er weer op, tijd voor een nieuwe week.

Hoe was jouw week?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

11 maart 2019 at 18:40

Vakantie weken zijn eigenlijk altijd nog drukker dan gewone weken he! Wel heerlijk dat jullie zo vlakbij de Efteling zitten ♥20 maart 2019 at 18:45

Zo fijn dat jullie meisjes in hun prinsessenjurken naar de Efteling kunnen gaan. Dat maakt het natuurlijk nog magischer.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: