Review: Velveteen van Daniel Marks

halloween weken

Review Banner goed

Titel: Velveteen
Auteur: 
Daniel Marks
Pagina’s:
464
Taal:
Engels
Uitgever:
Delacorte Books for Young Readers
Het verhaal
:

Velveteen Monroe is dead. At 16, she was kidnapped and murdered by a madman named Bonesaw. But that’s not the problem.

The problem is she landed in purgatory. And while it’s not a fiery inferno, it’s certainly no heaven. It’s gray, ashen, and crumbling more and more by the day, and everyone has a job to do. Which doesn’t leave Velveteen much time to do anything about what’s really on her mind.

Bonesaw.

Velveteen aches to deliver the bloody punishment her killer deserves. And she’s figured out just how to do it. She’ll haunt him for the rest of his days.

It’ll be brutal… and awesome.

But crossing the divide between the living and the dead has devastating consequences. Velveteen’s obsessive haunting cracks the foundations of purgatory and jeopardizes her very soul. A risk she’s willing to take—except fate has just given her reason to stick around: an unreasonably hot and completely off-limits coworker.

Velveteen can’t help herself when it comes to breaking rules… or getting revenge. And she just might be angry enough to take everyone down with her.

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Het verhaal begint meteen goed, je ben getuigen van een haunt van Velvet bij haar moordenaar. Eigenlijk zit je meteen midden in de actie. Maar na een grote gebeurtenis wordt het wat rustiger en kabbelt het verhaal een beetje voort. Ik was ook even bang dat het niet meer spannend zou gaan worden. Maar ik had het mis want de laatste paar hoofdstukken zitten weer vol actie en spanning.

De wereld is ook ontzettend goed opgebouwd en in het rustige middenstuk heb je echt even de tijd om de wereld te verkennen en te ontdekken hoe het in elkaar zit. Het verhaal is ook niet voorspelbaar, net als ik dacht te weten hoe het in elkaar zat gebeurde er weer iets waardoor ik ging twijfelen.

De personages:

Het personage dat je het beste leert kennen is Velveteen, de andere personages leer je eigenlijk kennen door haar ogen.

Ik kon me ergens wel verplaatsen in Velveteen, ik was ook een goth meisje op de middelbare school dus ik hoorde eigenlijk ook nooit ergens bij.  Net als haar ben ik ook altijd een beetje afstandelijk geweest. Het is een mooi personage dat niet dertien in een dozijn is en ze kan ook prima voor zichzelf opkomen.

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl is prettig, al waren sommigen hoofdstukken wel lang. Het is goed geschreven verhaal met een goed opbouw en een knallend einde. D e auteur heeft ook echt de tijd genomen voor het opbouwen van de wereld en deze ook uit te leggen.

Rating:

Ik vond het een geslaagd eerste boek voor mijn Halloween weken, ik heb er iets langer over gedaan dan verwacht maar het was een goed boek!

Five stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: