Review: Say her name van James Dawson

Review Banner goed

Titel: Say her name
Auteur:
James Dawsn
Pagina’s:
287
Taal:
Engels
Uitgever:
Hot Key Books

Het verhaal:

Roberta ‘Bobbie’ Rowe is not the kind of person who believes in ghosts. A Halloween dare at her ridiculously spooky boarding school is no big deal, especially when her best friend Naya and cute local boy Caine agree to join in too. They are ordered to summon the legendary ghost of ‘Bloody Mary’: say her name five times in front of a candlelit mirror, and she shall appear… But, surprise surprise, nothing happens. Or does it?

Next morning, Bobbie finds a message on her bathroom mirror… five days… but what does it mean? And who left it there? Things get increasingly weird and more terrifying for Bobbie and Naya, until it becomes all too clear that Bloody Mary was indeed called from the afterlife that night, and she is definitely not a friendly ghost. Bobbie, Naya and Caine are now in a race against time before their five days are up and Mary comes for them, as she has come for countless others before… A truly spine-chilling yet witty horror from shortlisted ‘Queen of Teen’ author James Dawson  ( van Goodreads )

 

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Dit is echt het engste boek dat ik dit jaar gelezen heb! Ik weet nog dat ik voor het eerst de aflevering van Bloody Mary zag van Supernatural en tot de dag van vandaag vind ik dat nog steeds de meest enge aflevering en kijk ik hem eigenlijk niet meer.

Zo is het ook met dit boek, ik heb het niet vaak maar ik durfde niet naar de wc ’s nachts na het lezen van dit boek. Ik had me nadat ik de eerste keer mijn bed niet uit durfde al voorgenomen dat ik het boek niet voor het slapen zou gaan lezen. Maar gisteren was het zo spannend dat ik moest weten hoe het af zou lopen.

Het leest eigenlijk ook als één grote Supernatural aflevering maar dan zonder Sam en Dean. Het begint meteen spannend en het eindigt eigenlijk heel open en dat maakt het ook zo eng. Het verhaal zit echt heel goed in elkaar!

De personages:

De personages zijn ook echt goed neergezet, er is geen moment dat je het idee hebt dat ze niet echt zouden kunnen bestaan. Het zouden zomaar vrienden van je kunnen zijn geweest op de middelbare school. Ze zijn niet perfect, ze maken ook gewoon fouten en komen daar ook voor uit. Het voelde heerlijk om over ze te lezen en te weten dat dit zomaar mensen zouden kunnen zijn die je tegenkomt op straat.

De Schrijfstijl:

Ik heb het eigenlijk een beetje benoemd hierboven maar ik vind de schrijfstijl ontzettend fijn. Het is eerlijk, spannend en het leest als een sneltrein.

Rating:

Zoals al eerder gezegd is dit het meest enge boek dat ik gelezen heb dit jaar en dit is dus een uitstekend boek voor Halloween!

Five stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

31 oktober 2014 at 15:34

Ik ben het helemaal met je eens dat Bloody Mary een van de spannendste afleveringen is en ik ben wel heel benieuwd naar dit boek. De meeste boeken vind ik niet eng en soms vind ik dat weleens jammer, dus dit boek zal ik dan toch eens moeten proberen om te kijken of het hier anders is 🙂8 november 2014 at 08:06

heb dit boek ook expres alleen overdag gelezen maar had wel moeite met wegleggen van dit boek en vond hem zeker erg engGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: