Review: The unbecoming of Mara Dyer van Michelle Hodkin

 

Titel: The unbecoming of Mara Dyer
Auteur:  
Michelle Hodkin
Pagina’s:
 466
Taal:
Engels
Uitgever:
Simon & Schuster books for young readers

Het verhaal:

Mara Dyer believes life can’t get any stranger than waking up in a hospital with no memory of how she got there.
It can.

She believes there must be more to the accident she can’t remember that killed her friends and left her strangely unharmed.
There is.

She doesn’t believe that after everything she’s been through, she can fall in love.
She’s wrong. ( Goodreads )

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Ik vind het een spannend en goed opgebouwd verhaal.  Het begint meteen spannend, en eigenlijk blijft er het hele boek een aparte sfeer rondom Mara hangen. Je krijgt soms een flashback over wat er nu precies gebeurt is en Samen met Mara kom je er eigenlijk achter wat er nu die nacht gebeurd is met haar en haar vrienden.

Het einde blijft open en je weet gewoon dat er nog meer staat te gebeuren, het eindigt eigenlijk in een enorme cliffhanger waarvan je niet weet of het nu waar is of niet. Het maakt mij in ieder geval heel nieuwsgierig naar het volgende boek

De personages:

De personages zijn wel een beetje voorspelbaar, maar dat had ik eigenlijk ook niet anders verwacht. Mara is een teruggetrokken meisje dat op zichzelf is en wordt opgemerkt door de school bad boy en ze worden verliefd.

Maar de personages komen wel echt tot leven, je krijgt in dit boek wel de kans om de personages te leren kennen. Voor sommigen blijft dit een beetje oppervlakkig maar voor Mara en Noah krijg je echt de tijd om ze te leren kennen en voor je gevoel bevriend met ze te raken.

De Schrijfstijl:

Ik vind het een prettige schrijfstijl, het verhaal blijft nergens hangen en de spanning blijft erin zitten. Ook op momenten dat er even niks lijkt te gebeuren blijf je toch verwachten dat er wel iets gaat gebeuren.

De manier van schrijven zorgt ervoor dat je blijft lezen en telkens weer denk, ach nog één hoofdstukje kan wel.

Rating:

Ik vond het een spannend boek en ik ben ook erg benieuwd naar het tweede deel.

Five stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

2 november 2014 at 12:18

Deel 2 vond ik nog beter dan deel 1, ik vind deze boeken ook zo lekker ‘creepy’. Het is wel zo dat het wachten op deel 3 een echte marteling is… hopelijk komt het derde deel binnenkort ook echt uit en wordt het snel vertaald (ik heb de andere twee boeken namelijk in het NL)Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: