TTT: Top Ten Thursday favoriete boeken uit mijn jeugd

Top Ten Thursday banner
Ow deze top 10 vind ik wel heel erg leuk om te doen! De top 10 wordt elke week georganiseerd door De Lady Library. En deze week is het dus de top tien favoriete boeken uit mijn jeugd dus daar gaan we:

1. De griezelbus van Paul van Loon: Wat heb ik genoten van dit boek, Paul van Loon was ook mijn eerste favoriete schrijver. Ik weet nog dat hij in de bibliotheek kwam tijden een kinderboekenweek en dat ik helemaal zenuwachtig werd haha.

2. Romana en Ragebol van Tina Caspari : Ik was vroeger een paardenmeisje en daar hoorden deze serie helemaal bij!

3. Kippenvel boeken van R.L. Stine: Ja ik was hier dol op, ik verslond deze boeken en kon telkens niet wachten tot er een nieuw boek uitkwam.

4. Nooit de buren bijten van Paul van Loon: Ja daar is hij weer, maar dit boek vond ik ook superleuk, dit was mijn eerste en zeker niet mijn laatste vampier boek!

5. Blauwe Plekken van Anke de Vries: Dit blijft zo’n ontzettend mooi boek!

6. Spijt van Carry Slee: Het eerste boek waar ik bij moest huilen, ik vind de film ook erg goed!

7. Harry Potter en de steen der wijzen van J.K. Rowling: Ik was misschien al een stuk ouder toen het laatste boek uitkwam maar dit eerste boek zorgde voor mijn eerste grote boekenverslaving en die is nog steeds niet voorbij!

8. Kus van de Vampier van Ellen Schreiber: Dit boek vond ik ontzettend mooi! Het heeft ervoor gezorgd dat ik in het Engels ben gaan lezen om de serie af te kunnen maken.

9. De babysitter club van Ann M. Martin : Deze boekjes vond ik ook leuk om te lezen al vond ik ze niet zo leuk als alle griezelboeken haha

10. Heksendochter van Celia Rees: Echt een aanrader dit boek, het heeft ook nog een vervolg. Ik heb ze beide in mijn kast staan.

Dat was het weer voor deze week, wat is jou top tien?

 

 

2 gedachtes over “TTT: Top Ten Thursday favoriete boeken uit mijn jeugd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.