Blogpraatje: De blogger achter de blog

Banner blogpraatjes

Een aantal weken geleden poste ik over mijn andere obsessie naast Lezen namelijk Supernatual. vandaag weer eens wat anders dan boeken namelijk: Mijn kids.
Want naast blogger en groot fan van Supernatural ben ik ook mama van twee onwijs leuke en lieve meisjes. Mijn oudste dochter is twee en de jongste is 9 maanden.

Voor ik kinderen kreeg las ik met gemak een boek of 4 in de week maar tegenwoordig is dat een stuk minder. Ik heb minder tijd om te lezen want ik ben op de dag veel bezig met mijn meisjes. Lekker met ze freubelen of lekker wandelen en als echte meisjes mama mag ik ook graag met ze gaan winkelen.

Vooral dit laatste vind mijn oudste dochter helemaal geweldig, ze kan echt door de winkel lopen en dingen aanwijzen en dan roept ze: Oh wat mooi! Ik kan dan niet anders dan lachen en soms nemen ik hier en daar iets mee wat ze aanwijst. Ook boekjes vindt ze helemaal geweldig, we lezen nu elke avond een verhaaltje voor uit Jip en Janneke wat is dat ontzettend leuk om te lezen zo voor je dochter. Ook boeken van Woezel en Pip en de Disneyclub boekjes worden hier verslonden. Heel leuk om te zien dat ik mijn eigen kleine boekenwurmpje heb. Wat ik altijd heel apart heb gevonden bij mijn oudste dochter is dat ze eigenlijk nooit aan mijn boeken in de boekenkast kwam. Nou ja af en toe haalde ze ze eruit en stapelde ze ze op naast de kast maar ze zal nooit een boek van mij kapot maken.

Met de tweede is dit nog af te wachten want die eet nu al graag papier haha. Zij vindt vooral de knisperboekjes heel erg leuk. Daar wordt uitgebreid in geknepen, mee gezwaaid en in de mond gestopt haha. Als ik de oudste voorlees pak ik de jongste er vaak op schoot bij en ze vind dat prachtig.

Ik heb dus twee kleine boekenlovers in opleiding bij mama. Ik geniet elke dag van ze en ondanks dat ik nu minder tijd heb om mijn boeken uit te lezen ik zou ze voor geen goud willen missen!

4 gedachtes over “Blogpraatje: De blogger achter de blog

  1. Wat leuk om op deze manier meer van je te weten te komen! Ik wist helemaal niet dat je kinderen had, haha! Hopelijk wordt je jongste ook een boekenwurm, de pagina’s verslindt ze nu in ieder geval al.
    Mijn zoontje (4,5 maand) wil ook alleen nog maar alles in zijn mond stoppen. Voorlezen vindt hij wel leuk, maar het verhaaltje moet niet te lang zijn šŸ˜‰ We zijn nu bezig in Dikkie Dik.

  2. Leuk zo’n persoonlijke update. Mijn ouders lazen vroeger ook voor ons voor uit Jip en Janneke. Mijn eindwerk ging zelfs over het belang voor voorlezen als leesbevordering. Dus ik ben een groot voorstander van die voorlees-momenten.

    • Wat leuk dat je daar je eindwerk over gedaan hebt! Ik vind voorlezen ook heel belangrijk. Ik merk dat vooral mijn oudste dochter hierdoor steeds beter gaat praten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.