Recensie: My name is Rose van Alexa Kingaard

Recensie: My name is Rose van Alexa KingaardMy name is Rose by Alexa Kingaard
Published by Acorn publishing on 15 maart 2019
Genres: romance, contemporary
Format: Kindle
Goodreads

Rose is unsettled, curious, and bored. Life in a hippie commune is her parent's dream come true, not hers. She doesn't share their passion for living off the land, nor does she enjoy the isolation that is thrust upon her. When she convinces them to send her to public school in the nearby town, a new world opens up to her.

As she pursues her education, Rose chooses a different path, leaving her parents heartbroken at her insistence they are hiding something from her. She's convinced her father isn't the man her mother married.

Although she finds love far away from her roots and upbringing, her wounds only deepen as she keeps her family at arm’s length. What she loses during those years can only be retrieved with her understanding that “a Rose by any other name is still a Rose.”

De achterflap:

Ik was meteen geïnteresseerd in het verhaal toen ik de achterflap las. Een meisje dat is opgegroeid in een commune in de tijd van de hippies? Ja graag, ik wil hier meer van weten. Het prikkelt mij dus in ieder geval heel erg om te gaan lezen.

Mijn Mening:

Helaas werd mijn enthousiasme best snel getemperd, het boek laat eigenlijk maar weinig zien van de commune en meer van het leven van Rose nadat ze de commune heeft verlaten. Op zich ook best interessant maar ik had graag wat meer gezien van de commune.

Het boek opent met een droevige scene maar helaas moet ik zeggen dat hij mij nog niet helemaal raakte. Het kwam voor mijn gevoel wat te vroeg want je hebt nog geen tijd om je te hechten aan de personages. Ik vond Rose soms ook echt heel erg egoistisch wat me beste stoorde. Ze walste eigenlijk over de gevoelens van anderen heen, was ze een tiener geweest dan had ik het ergens wel begrepen maar ze was inmiddels volwassen, getrouwd en zelf moeder. Natuurlijk snapte ik dat ze wilde weten wat er nu de waarheid was en ik denk dat haar ouders ook wel wat opener hadden kunnen zijn maar de manier waarop ze dit heeft aangepakt was niet chique.

Dat is denk ik ook mijn grootste irritatie punt wat betreft dit boek, het feit dat mensen hier zoveel geheimen voor elkaar bleven houden dat het ze langzaam aan uit elkaar dreef. Ik had misschien verwacht dat ze in de commune wat opener zouden zijn naar elkaar en naar de kinderen.

Mijn conclusie:

Ik denk dat mijn verwachtingen van dit boek te hoog waren, hoewel ik het geen slecht boek vond, was het niet helemaal wat ik er van verwacht had.

 

Author Bio:

Alexa Kingaard was born in San Diego, CA and has lived most of her life in the area. She currently resides in Carlsbad and is the mother of an adult son and daughter who continue to be her biggest fans and cheerleaders. A realtor for fifteen years, she remains involved with her profession and praises her brokers and clients for giving her the nod to be creative.

She gives all the credit for completing her debut novel, KEEP FOREVER, to her inspiration and late ex-husband, Jeff, who battled the residual effects of the Vietnam War for decades after his return.

Her second novel, MY NAME IS ROSE, will be released through Acorn Publishing March 15, 2019.

Website / Goodreads / Facebook / Twitter / Instagram

 

GIVEAWAY!

a Rafflecopter giveaway

XBTBanner1

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WWW Wednesday #55

27 maart 2019

%d bloggers liken dit: