Recensie: Gewist van Teri Terry

Recensie: Gewist van Teri TerryGewist by Teri Terry
Series: Slated #1
Published by Imagine on maart 2019
Genres: young-adult, Dystopian
Pages: 432
Format: paperback
Goodreads
four-stars

Kyla heeft geen verleden meer. Haar persoonlijkheid is uitgevlakt, haar herinneringen zijn voor altijd verloren.

Ze is Gewist.

Volgens de regering was ze een terrorist en verdient ze een tweede kans - zolang ze zich aan de regels houdt. Maar door Kyla's hoofd galmen echo's van vroeger. Ze wordt voorgelogen, niets is wat het lijkt. Wie kan ze vertrouwen in haar zoektocht naar de waarheid?

ISBN: 9789463334594

Ik heb een recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie.

Ik moet eerlijk bekennen ik was zowel enthousiast als terughoudend toen ik aan dit boek begon. Het tijdperk van de dystopian boeken is wel weer een beetje voorbij. Inmiddels hebben we er al zoveel kunnen lezen dat ik me een beetje afvroeg of ik dit boek echt zo tof zou vinden als hij leek. Wat ik van het boek vond lees je nu in mijn recensie.

De achterflap:

De achterflap geeft natuurlijk al een beetje weg wat er gaat gebeuren. Maar ik moet wel zeggen dat het me heel nieuwsgierig maakt. Wat is er dan wel gebeurd? Waarom is ze gewist? Ik moet het weten natuurlijk!

Mijn Mening:

Ik zat eigenlijk meteen in het boek, het leest heerlijk weg en de korte hoofdstukken vond ik erg fijn. Ik ben echt een van hoofdstuk naar hoofdstuk lezer en dan is dit wel prettig. Hoewel het boek er uitdagend uitziet vanwege zijn dikte merk je daar eigenlijk niks van zodra je er aan begint.

Ik vond het verhaal ook echt tof! We hebben al zoveel dystopian werelden gezien waar het hele land een soort van verwoest was. Hier was dit eigenlijk niet zo, dat vond ik zelf wel een verademing. De omgeving wordt wel beschreven maar dit boek legt meer de nadruk op de personages dan de plaatsen waar het verhaal zich afspeelt.

Het concept van het boek, dat kinderen die crimineel zijn gewist worden voor een tweede kans vond ik ook heel interessant want wanneer wis je iemand? En zouden ze het echt alleen voor criminelen gebruiken zodra ze erachter zijn hoe dit werkt. Hoewel je niet aan het begin van het wissen staat in dit boek zijn dit toch vragen die door mijn hoofd spookte. Zeker als je de tekst op de achterflap hebt gelezen.

De personages vond ik heel tof, het is gaaf om te zien hoe Kyla dingen voor het eerst ziet en ervaart. Ik vind het erg knap van de auteur dat ze het gevoel mee kan geven dat iemand heeft wanneer ze voor het eerst een kat ziet bijvoorbeeld. Ik vond Kyla ook erg sympathiek, zeker voor iemand die eigenlijk geen persoonlijkheid meer zou moeten hebben aangezien deze gewist is. Ik vond haar groei in de boek erg mooi, hoe ze dingen ontdekte en daar op reageerde. Je merkt het conflict in haar in sommige gevallen maar je snapt ook waarom ze soms handelt zoals ze doet.

Ik vond de personages eromheen ook heel interessant en ik hoop dat we toch ook meer van ze gaan zien in de volgende delen. Ik heb het idee dat de ouders van Kyla nog een grote rol gaan spelen in dit verhaal, misschien zit ik er helemaal naast maar dat idee heb ik nu nog wel haha.

Mijn conclusie:

Gewist is een origineel en tof boek in dit genre, hoewel de trilogie al wat ouders is, is dat niet opvallend als je het boek leest. Ik kan in ieder geval niet wachten tot ik deel twee in mijn handen heb!

four-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

11 april 2019 at 07:38

Fijne recensie! Ik was ook aangenaam verrast toen ik het boek las, al deed ik dat wel in het Engels. Achteraf maar goed ook, want in het Nederlands blijken er geen ebooks van te zijn. Ik ga snel verder met deel twee! Hopelijk lukt het nog voor de 21e.Andrea
11 april 2019 at 13:24

Ik ben heel benieuwd naar dit boek. Ik ga er in ieder geval in beginnen voor Yalfest šŸ™‚Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: