Recensie: Nevernight ( The Nevernight Chronicle #1 ) van Jay Kristoff

Recensie: Nevernight ( The Nevernight Chronicle #1 ) van Jay KristoffNevernight by Jay Kristoff
Series: The Nevernight Chronicle #1
Published by HarperVoyager on 11 augustus 2016
Genres: fantasy
Pages: 448
Format: paperback
Goodreads

Destined to destroy empires, Mia Covere is only ten years old when she is given her first lesson in death.

Six years later, the child raised in shadows takes her first steps towards keeping the promise she made on the day that she lost everything.

But the chance to strike against such powerful enemies will be fleeting, so if she is to have her revenge, Mia must become a weapon without equal. She must prove herself against the deadliest of friends and enemies, and survive the tutelage of murderers, liars and demons at the heart of a murder cult.

The Red Church is no Hogwarts, but Mia is no ordinary student.

The shadows love her. And they drink her fear.

ISBN: 9780008179991

Ik vraag me werkelijk af waarom ik zo lang gewacht heb met het lezen van dit boek want jeetje wat was dit goed!! Ik denk dat ik er stiekem een nieuwe favoriete serie bij heb.

De achterflap:

Je krijgt een beetje een idee van het verhaal, maar eigenlijk blijft het allemaal nog een beetje mysterieus. Ik weet wel dat toen ik het las meteen dacht: Dit wil ik lezen! Het is wat mij betreft echt een goede tekst, die gelukkig niet alles weggeeft van dit boek!

Mijn Mening:

Ik heb echt wel een tijdje gedaan over dit boek en hem in twee keer gelezen. Telkens voelde het gewoon niet als het goede moment om dit boek te lezen. Het is een pittig boek en ik weet niet of het in het Nederlands makkelijker is maar ik vond het ook wat betreft taal best een beetje pittig.

Het verhaal is opgedeeld in drie boeken en wat ik fijn vond was dat de stukken uit het verleden schuingedrukt zijn. Hierdoor kon je er goed uithalen wat verleden was en wat in het heden was. Het is geen verhaal voor mensen die niet van geweld en seks houden in een boek. Want beide onderwerpen komen ruim aan bod in het boek en je wordt als lezer absoluut niet gespaard. Niet zo raar toch in een boek over een asasin school? Dus mocht één van deze dingen echt niet je ding zijn raad ik je niet aan om dit boek te lezen.

Ik vond het echt een ontzettend tof boek, ja je moet er wel even inkomen maar dat maakt het boek uiteindelijk alleen maar veel beter. Het verhaal wordt echt heel goed opgebouwd en je krijgt een goede kijk in het leven van Mia. Ook de mensen om haar heen leer je best goed kennen. Het voelde voor mij in ieder geval niet alsof het maar vluchtige één dimensionale personages waren. Ze hadden allemaal hun verhaal te vertellen.

Ik vond Mia echt fantastisch één van de meest bad ass personages waar ik over gelezen heb! Ze deinst niet snel voor iets terug en is ook niet bang om vragen te stellen als ze het ergens niet mee eens is. Natuurlijk is ze niet perfect en maakt ze fouten maar dat zorgt er juist voor dat ze echt aanvoelt. Het feit dat er geen romance nodig was voor dit boek maakt het eigenlijk helemaal tof! Hoe vaak lezen we niet over personages die zo stoer zijn maar uiteindelijk toch een kerel nodig hebben? Dat heeft Mia duidelijk niet.

Ik vond het einde echt een rollercoaster, je valt van de ene verbazing in de andere. De acties van bepaalde personages heb ik echt niet zien aankomen en jeetje wat een einde is het ook gewoon! Ik was in ieder geval super blij dat ik deel twee al in huis had.

Mijn conclusie:

Ben je op zoek naar een boek met een bad ass personage, weinig romance maar wel een hoop geweld en een tikje bloederig dan is dit je boek! Ik ben echt om, ik wil alles lezen, ik wil de wereld in me opnemen en ben meteen begonnen aan deel twee!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

19 april 2019 at 14:55

Wat een geweldig boek hé. Ik las een tijdje terug het tweede deel en dat is tot nu toe nog steeds mijn grote favoriet van dit jaar.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WWW Wednesday #58

17 april 2019

%d bloggers liken dit: