De week van een boekenworm

Ook de maand April is alweer bijna voorbij, afgelopen week ging ik met mijn moeder en drie meiden naar Disney, hoe we het daar hadden zal ik hier vertellen, maar eerst ook nog even over eerste paasdag, want toen was Yalfest en daar wil ik toch ook echt nog even over schrijven!

Zondag:

We stonden vroeg op, want er moest eest nog even gewerkt worden, tja dat is als je in de zorg werkt dan ben je nooit echt vrij haha. Na het werk was het tijd om richting Yalfest te rijden. We waren wel wat te vroeg en we hoopte ergens een kopje koffie te kunnen drinken in de buurt maar helaas. Dus het werd wachten in de auto haha. ik had afgesproken met een goede vriendin en toen zij er ook was gingen we naar binnen. De rij was voor ons nog niet zo lang dus we waren al snel binnen. We hebben even rondgelopen en hebben toen ons kopje koffie gedronken. Uiteindelijk werden we met zijn alleen naar de zaal gestuurd waar de Q&A plaats vond. We hadden een nieuwe interviewer en hoewel ik het erg tof vond dat hij alle boeken had gelezen en er directe vragen over kon stellen miste ik de gezelligheid van eerdere keren. Eerdere keren leerden we ook de auteurs als mensen wat beter kennen. Na het podiumprogramma was het tijd voor de lunch, maar aangezien de rij daar zo lang was zijn we eerst nog even gaan rondlopen en spraken we ook nog met Olga Hoekstra wat super leuk was! Daarna was het lunchtijd en na een lekkere lunch konden we in de rij voor handtekeningen. We hadden geluk en hebben alle auteurs die we wilden zien, gezien voor de eerste pauze!

We hebben toen onze boeken even naar de auto gebracht en zijn terug naar binnen gegaan, eerst eventjes wat te drinken gehaald en wat lekkers en besloten we dat het tijd was voor het hebban cafe, daar hebben we eerst ons boek van Astrid Boonstoppel laten signeren en daarna doorgeschoven naar Danielle Bakhuis en wow wat is zij leuk!!! Ik heb daar haar boek De executie gekocht en laten signeren, ze nam echt de tijd voor ons en het was super gezellig!

Als laatste hebben we nog een rondje gedaan en zijn toen naar huis gegaan, we hebben nog gekletst met Emmy en met Willemijn bij hun standjes. Ik vond Yalfest leuk, ik heb genoten en een gezellige dag gehad!

Maandag:

Vandaag is het dan zover we gaan naar Disney!!! Na een kleine tegenslag ( we hadden een mobile home gereserveerd maar die waren nog niet klaar en nu kregen we een tent ) gingen we enthousiast op weg, we hadden hier zo naar uit gekeken dit zou voor ons even een ontspannen momentje worden met de meiden. De reis ging echt snel, we hadden al het verkeer mee dus dat was fijn. We zijn eerst naar het winkelcentrum gegaan, waar ik eindelijk mijn tas van Captain Marvel vond en daarna naar de supermarkt voor de boodschappen. Ruim na de tijd dat we mochten inchecken kwamen we bij de camping aan. Er stond een lange rij, maar goed ik ging er in staan en inchecken. Tegenslag één: de tent was nog niet klaar! Ja dat is dus wel balen, zeker omdat je ruim na de tijd dat je mag inchecken aankomt. Maar we waren niet de enige zo bleek, heel veel mensen hadden hetzelfde probleem. Onze tent zou dachten ze na een half uur wel klaar zijn, we zijn wat gaan drinken en toen ik weer terugging was de tent inderdaad klaar. Voor ons puntje twee: Laat ik eerst vertellen dat wij jaren gekampeerd hebben met een eigen tent, we zijn wel wat gewend wat betreft campings maar dit was gewoon niet fijn. Deze camping staat tegen een berg aan, wij stonden ergens bovenaan, met gelukkig een wc. gebouwtje in de buurt waar welgeteld 1 mannen wc en 1 vrouwen wc was…..Tja met jonge kinderen is dat gewoon al niet echt fijn. Gelukkig waren er ook warm water kraantjes voor de afwas. Maar de douche was dus aan de andere kant van de camping…..fijn met drie kleine kinderen….Maar goed we maken er maar het beste van, zorgen dat de vuile was die in onze tent stond nog opgehaald werd en dat we de beloofde kinderstoel zouden krijgen. Je merkt het al het begin ging niet geweldig…..Die avond was het al wat aan de koude kant in de tent en dan te bedenken dat dit de warmste dag was. Mijn moeder besluit te gaan douchen…..die was koud!

Dinsdag

Het is koud in de tent, de kinderen zijn wakker van de kou en voelen ook helemaal koud aan dit is geen prettig begin. Ik ga samen met de meiden stokbrood en croisantjes halen en na het ontbijt gaan we naar Disney. We hebben een leuke dag ondanks dat het echt druk is, ik scoor wat leuke dingen van Captain Marvel en we gaan weer terug naar de tent. Ik kook vandaag en na het eten gaan de oudste twee nog even spelen en breng ik Sanne naar bed. Het wordt nu al best koud in de tent dus we zetten het kacheltje aan dat we mee hadden. Maar zelfs die krijgt het niet warm. Ik besluit om ook een poging te wagen met de douche…..ja dat werkte dus niet echt want die was dus ook ijskoud! Ik heb heel snel ingezeept, snel afgespoeld en me aangekleed. Ik ben iemand die graag doucht maar ik heb de rest van de vakantie niet meer onder de douche gestaan om eerlijk te zijn. Na mijn douche avontuur kruip ik onder een dekentje om het weer een beetje warm te krijgen. We gaan op tijd naar bed, te koud om nog even gezellig samen te zitten. Die avond komen er ook nog drie busjes met jongeren aan, lekker luidruchtig tot ver na 12 uur….

Woensdag:

Weer een koude ochtend, weer koude kinderen en we ontbijten snel en gaan weer naar Disney, vandaag gaan we naar de studios waar de meiden graag in de tower of terror willen. Ik ben verbaasd want de vorige keer zeiden ze: Hier gaan we nooit meer in. Ook deze keer is het weer niet helemaal hun ding, maar ja ze wilde er zelf in. Daarna gaan we richting eten en stoppen we nog even om te kijken naar de een Marvel show. De meiden zijn allemaal onder de indruk van de superhelden. Daarna eten we wat en willen we naar een andere show maar die is al vol. Dus gaan we maar in de rij bij Ratatouille, deze attractie blijft leuk en zelfs Sanne houd haar brilletje de hele tijd op. Het is inmiddels al best laat dus gaan we naar de supermarkt, halen wat te eten en maken ons op voor een nieuwe koude avond. Wij zitten inmiddels met slaapzak ( die we zelf mee hadden genomen ) en een fleece dekentje op een stoel, de kachel doet zijn best maar kan ook deze avond niet redden. Dus maar weer op tijd naar bed, ook vanavond komen de jongeren laat terug en blijft het tot laat onrustig naast ons.

Donderdag:

De meiden slapen enigszins uit ( lees half 8 ) We starten rustig maar ja jonge kinderen worden wat luider en onze buren stonden aan onze tent ( je weet wel die buren die tot laat in de nacht herrie maakt ). Ik heb ze gezegd dat als ze verwachten van ons dat wij onze kinderen stil houden in de ochtend ze dan pech hebben want stil kun je ze niet houden. Natuurlijk zeggen we dat ze rustiger moeten zijn maar ja ze zijn enthousiast over Disney en dat maakt het soms dat ze wat luider zijn. De eerste kerel vertrekt komt de tweede kerel, zo’n alpha man typetje, ik hou ervan in boeken maar hey don’t mess wit me! Die me niet eens uit laat praten, ik heb ze een fijne dag gewenst en de tent dicht geritst. Ik ben het er mee eens dat we allemaal een beetje rekening met elkaar moeten houden maar dat is dan wederzijds en niet van één kant! De rest van de dag regent het, dus we gaan naar een overdekt winkelcentrum, kopen extra warme truien en kleding en gaan weer terug naar de camping voor onze laatste avond. Ook deze avond is weer veel te koud en al vroeg liggen we weer in bed. Fun fact: wij hadden maandag een klachten mailtje gestuurd over de camping en vandaag werd mijn moeder gebeld. Het bleek dat het regende aan klachten en er zelfs al een gesprek met hun gepland stond.

Vrijdag:

Vandaag gaan we naar huis!! Hallelujah ik ben nog nooit zo blij geweest dat ik naar huis ging. We ontbijten laden alles in, checken uit en vertrekken nog even naar Disney. Daar is het prachtig weer en we gaan nog even in de Pirates attractie en de theekopjes. Dan is het echt tijd om naar huis te gaan. De terugweg was niet zo vlotjes als de heenweg, we komen van de ene in de andere file terecht. De kinderen worden uiteindelijk vervelend en om half 9 eten we eindelijk. We zijn rond kwart over 10 pas thuis! Eenmaal thuis ga ik onder een warme douche en duik dan mijn bed in.

Zaterdag:

Ik wordt wakker met een enorme migraine, het is zo erg dat ik moet overgeven en zit te rillen. Mijn moeder dringt er op aan dat ik de weekendarts moet bellen aangezien ik al de hele week ziek ben, inmiddels rare bultjes die op blaren lijken op mijn handen heb en een grote aften op mijn tong. Maar de weekendarts denkt dat het wel meevalt en ik moet maar ibuprofen slikken….Het is dus geen fijne dag, ik ga wel naar mijn ouders want laten we eerlijk zijn als je ziek bent is je moeder nog steeds het beste medicijn. Ik breng de dag rustig door en na het eten als we weer thuis zijn duik ik mijn bed in . Ik lees nog wat en ik ga al vroeg slapen.

Zondag:

Dit is een voorspelling aangezien het nu nog ochtend is. Ik ben vrij vroeg wakker, geniet nog even van mijn warme bed en ga dan naar beneden. Als ik eenmaal beneden ben ga ik bloggen want vanmiddag ga ik naar Avengers:Endgame!!!! Daarna ga ik ook nog lekker uit eten. Hopelijk vanavond nog een beetje lezen en weer op tijd slapen want morgen moet ik gewoon weer werken.

Hoe was jouw week?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

29 april 2019 at 11:44

Ik vind het zo naar om te lezen dat de vakantie zo tegen viel. Als er iemand is die ik een fijne vakantie gun, dan ben jij het wel. Zelf houd ik totaal niet van kamperen en de keren dat ik gekampeerd heb, regende het en was het enorm koud. Ik kan me zo goed voorstellen dat je er na zo’n hele week van koud weer en koud water er helemaal doorheen zit. Hopelijk ga je de komende weken iets rustigere weken tegemoet! Sowieso is er de leesclub om naar uit te kijken 🙂    annabel
    29 april 2019 at 11:53

    Wat lief dat je dat zegt ❤ ja ik ga het de komende tijd even iets rustiger aan doen. Al heb ik nog een feestje te gaan voor Lotte!2 mei 2019 at 17:20

Hopelijk voel je je ondertussen al een pak beter. Wat jammer dat de camping zo erg tegenviel. Die warme douche bij thuiskomst zal ongetwijfeld deugd hebben gedaan.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: