Review: Een wereld zonder hemel van Veronica Rossi + Winactie!

 

Titel: Een wereld zonder hemel
Auteur:
Veronica Rossi
Pagina’s:
336
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Boekerij
Het verhaal
:

In haar futuristische debuutroman heeft Veronica Rossi de mensheid in twee kampen verdeeld. Of je woont in een koepel en leidt een zo goed als compleet virtueel leven, of je woont buiten de koepel en bent overgeleverd aan de wetten van de natuur.
Aria weet dat haar overlevingskansen in de woestenij – oftewel de Winkel des Doods – minimaal zijn nu ze is verstoten van haar thuis; de hermetisch afgesloten stad Reverie. Als ze al niet in handen valt van rondzwervende kannibalen, dan raakt ze waarschijnlijk wel gewond tijdens een van de zeer agressieve elektrische stormen die over de vlakte jagen en waarvan alleen de vrijgekomen lucht al dodelijk kan zijn. Wanneer ze de vlaktebewoner Perry tegenkomt, lijkt hij haar enige hoop om in leven te blijven. Ze besluiten samen op te trekken en luiden op die manier een nieuw tijdperk in voor iedereen die leeft in de wereld zonder hemel.

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Het idee van deze wereld sprak me eigenlijk meteen aan en ik moet zeggen dit boek is me ook zeker niet tegen gevallen. Ik moest er wel een beetje inkomen, soms begin je aan een boek en wil je meteen verder lezen. Dat had ik met dit boek minder, maar het werd wel steeds beter. Je moet echt even de tijd nemen om de wereld te leren kennen die voor deze serie is gemaakt.

De personages:

Het hoofdpersonage moest echt een beetje loskomen had ik het gevoel. In het begin vond ik haar vooral erg ondankbaar. Maar naarmate het verhaal vordert en je haar beter leert kennen vond ik haar ook steeds leuker.

Perry vond ik eigenlijk al meteen leuk, tja dat zou eigenlijk wel het type zijn waar ik op val. Ik was dan ook heel nieuwsgierig naar zijn verhaal en keek echt uit naar zijn hoofdstukken.

Er komen ook een aantal hele leuke bijpersonages voorbij die ik heel leuk vond en ik hoop ook dat daar misschien in de volgende delen ook wat meer over verteld wordt.

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl was prettig en ook het feit dat je het vanuit twee personages leest maakt eigenlijk weinig uit. Als het verhaal eenmaal op gang is vlieg je er mede door de fijne schrijfstijl doorheen.

Rating:

Een leuk boek en ik ben ook zeker benieuwd naar de volgende delen.

Five starsGiveaway!!!

 

Het leuke komt nu, ik heb dit boek dubbel dus ik ga er eentje weggeven. Spannend want het is mijn eerste giveaway. Meedoen is simpel laat een reactie hieronder achter waarom jij nou dit boek zou moeten winnen. De winactie sluit 30 november en dan ga ik een winnaar trekken. Laat ook een geldig e-mail adres achter zodat ik contact met de winnaar op kan nemen.

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

10 november 2014 at 12:44

Spotte ik jou nou gister op de Boekenbeurs? Of zei ik gedag tegen een wildvreemde:P10 november 2014 at 13:52

Wat een leuke actie. Ik doe graag mee , mijn zoon Kevin en ik lezen graag fantasyboeken.Christine
10 november 2014 at 14:03

Volgens mij heb ik jou ook gisteren gezien op de boekenbeurs :-). Ik ben heel benieuwd naar dit boek! Die reden die je telkens moet opgeven om te winnen… Die vind ik altijd zo moeilijk haha! Ik ben geïnteresseerd in het verhaal en lezen is altijd zo leuk. Mijn to read lijstje slinkt, dus proberen we dat weer aan te vullen :-).    annabel
    10 november 2014 at 14:12

    Dat zou zomaar kunnen dat je me gezien hebt, het was zo druk haha. Maar dat is toch al een prima reden, het hoeft niet heel moeilijk te zijn hoor!10 november 2014 at 20:48

Oh dit moet moet ik ook nog lezen! Hij lijkt mij ook erg leuk 🙂Marjolein Slats
11 november 2014 at 16:55

Oe klinkt goed! Ik hoop dat ik hem win, want ik mag geen boeken kopen 🙁11 november 2014 at 20:15

Ik wil heel graag winnen omdat iedereen – behalve ik dus 🙁 – dit boek heeft van de goodiebag van het Best of YA-event. Ik zie allemaal recensies verschijnen en ik ben nu nieuwsgierig en wil ook kunnen oordelen! Eerst duimen maar 🙂Astrid
19 november 2014 at 13:45

Deze lijkt mij erg leuk! Ik maak graag kans!Tessa
19 november 2014 at 23:56

Wat een super gebaar! Er is niks lekkerders dan als je vrij bent, ik werk bij de thuiszorg en aangezien ik nog geen rijbewijs alles op de fiets moet doen (door weer en wind), met een goed boek en een theepot met thee neer te ploffen op de bank. Graag zou ik een kansje maken.Sylvia
28 november 2014 at 11:33

Lijkt mij een mooi boek! Zou ik graag willen lezen! Dat het geschreven is vanuit twee personages vind ik juist een plus punt. Ik ben benieuwd!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: