Recensie: The Devil’s own ( Murphy’s law #1 ) van K.A. Fox

Recensie: The Devil’s own ( Murphy’s law #1 ) van K.A. FoxThe devil's own by K.A. Fox
Series: Murphy's law #1
Published by Acorn publishing on 20 april 2019
Genres: Urban fantasy
Pages: 224
Format: Kindle
Goodreads
four-stars

Delaney Murphy has always known she's the Devil’s daughter. And although the title itself is a burden, she never expects to inherit all her father's infernal abilities. When her newfound magic begins to poison the people closest to her, Laney must make a choice. To protect the world from the worst she can do, she leaves everyone she loves behind and builds a new life for herself, alone, in a place where she can control the urge to give in to the magic living within her.

But when she recognizes a familiar pattern in a string of murders, Laney leaves her peaceful, isolated life behind and goes on the hunt, unleashing a threat she never dreamed possible. Confronting this menacing specter could mean giving in to temptation and becoming the one thing she fears most. Will she use her magic to do the right thing, even if it means hurting the ones she loves?

Ik heb een recensie exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie

Toen ik las over dit boek wist ik eigenlijk meteen dat het in mijn straatje zou passen, maar natuurlijk is het altijd afwachten of dit echt zo is. Wat ik van dit boek vond lees je nu in mijn recensie.

De achterflap:

Zoals ik al zei, het lezen van de tekst roept bij mij maar één gevoel op: Dit wil ik lezen!!! Het geeft een beetje achtergrondinformatie en een verteld een klein beetje waar het boek over gaat, het is precies genoeg om je nieuwsgierig te maken.

Mijn Mening:

Ik vond het echt een super tof boek, het is zoals ik verwacht had een boek dat in mijn straatje past. Een boek dat mij meteen vanaf de eerste bladzijde vasthield en me niet meer losliet.

Het verhaal is misschien niet heel origineel als je veel in dit genre leest, maar het heeft wel hele toffe elementen die ik dan weer niet eerder heb gezien in combinatie met de duivel en zijn kind. Ik vond het in ieder leuk om zo nieuwe kanten te lezen over een figuur waar al veel over geschreven is. Het is misschien nog wel leuker dat we juist over zijn dochter lezen en niet alleen over hemzelf.

Ik merkte wel dat dit boek echt een opzet is voor een serie, je leert vooral de personages kennen, en waar ze toe in staat zijn. Er zijn wel wat gevechten die echt spannend waren maar het is vooral de ontwikkeling van de personages die centraal staat en dat is helemaal niet erg. Ik vind het altijd belangrijk dat personages echt aanvoelen als je over ze leest en dat is wat mij betreft zeker gelukt in dit boek.

Het enige minpuntje vond ik dat het einde een beetje gehaast voelde, de big bad zullen we maar zeggen. Ik vond het een hele toffe wending maar had het graag wat uitgebreider gezien. Hoewel we er wel achter komen dat dit waarschijnlijk alleen de big bad van dit boek is en niet de echt big bad…volg je het nog haha.

Mijn conclusie:

Wat mij betreft een perfecte start van een serie die ik zeker ga volgen! Ik kan in ieder geval niet wachten om de rest te lezen.

four-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: