Recensie: De laatste zes van Alexandra Monir

Recensie: De laatste zes van Alexandra MonirDe laatste zes by Alexandra Monir
Series: De laatste zes #1
Published by Imagine on 15 maart 2019
Genres: young-adult
Pages: 384
Format: paperback
Goodreads
three-half-stars

Terwijl de aarde wordt geteisterd door aardbevingen, orkanen en overstromingen worden vierentwintig van de slimste tieners ter wereld geselecteerd om één van de plekken te bemachtigen op het ruimteschip naar Europa - de maan van Jupiter. Daar zullen ze een nieuwe kolonie stichten.

Voor de Italiaanse wedstrijdzwemmer Leo is deze missie precies wat hij nodig heeft na het verlies van zijn familie. Maar Naomi, een Iraans-Amerikaans wetenschapsgenie, heeft weinig vertrouwen in de missie.

Leo en Naomi staan aan het begin van een genadeloze strijd die hen tot het uiterste zal drijven. Maar pas wanneer er steeds minder finalisten overblijven en hun lot dichterbij komt, beseffen de twee wat er precies op het spel staat…

ISBN: 9789463334648

Ik heb een recensie exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie

De achterflap:

De achterflap van dit boek trok me meteen aan, het geeft een beetje de vibes van De 100 maar dan andersom. In plaats van dat ze naar aarde gaan, gaan ze de ruimte in. Ik was dan ook heel erg benieuwd naar dit verhaal! Maar maakte de achterflap

Mijn Mening:

Ik had hele hoge verwachtingen van dit boek, maar ik moet eerlijk bekennen dat die niet helemaal waar gemaakt werden. Ik had echt even nodig om in het verhaal te komen, ik had niet meteen een klik met de personages en eigenlijk heb ik die ook door het boek heen niet echt gekregen. Je weet dat er jongeren gaan afvallen maar het deed me minder dan ik verwacht had.

Er was tegen het einde wel veel spanning in het boek, er gebeurde ineens best veel en ik had soms het idee dat er geen adempauze meer in zat. Aan de ene kant super tof aan de andere kant voelde het daardoor een beetje gehaast. Maar ik heb het boek wel bijna in 1 dag uitgelezen wat voor mij wel betekend dat het geen slecht boek is.

Dat is het ook absoluut niet, zoals ik al zei het voelt een beetje als The 100 maar dan omgekeerd, al speelt dit boek zich nog op aarde af en vertrekken ze pas aan het einde naar de ruimte. Ik denk dat dit boek ook echt een opstart was voor een serie die denk ik heel tof kan worden.

Het enige wat ik een beetje miste was personage ontwikkeling, Naomi en Leo leer je wel beter kennen, maar de rest van de 6 eigenlijk niet echt en dat vond ik persoonlijk wel jammer. Want dat zijn wel de personages waar je deel twee mee ingaat natuurlijk. Hopelijk komen ze in deel twee wel wat meer aan bod.

Mijn conclusie:

Het is echt een eerste deel van een serie, de opzet wordt gemaakt, de voorzet voor een goed verhaal gegeven en hopelijk wordt dat in de volgende delen afgemaakt.

three-half-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WWW Wednesday #60

8 mei 2019

%d bloggers liken dit: