Recensie: Aurora rising ( The Aurora Cycle #1 ) van Jay Kristoff en Amy Kaufman

Recensie: Aurora rising ( The Aurora Cycle #1 ) van Jay Kristoff en Amy KaufmanAurora Rising by Jay Kristoff, Amy Kaufman
Series: The Aurora Cycle #1
Published by Knopf books for young readers on 7 mei 2019
Genres: young-adult, sci-fi
Pages: 473
Format: Hardcover
Goodreads
five-stars

From the internationally bestselling authors of THE ILLUMINAE FILES comes an epic new science fiction adventure.

The year is 2380, and the graduating cadets of Aurora Academy are being assigned their first missions. Star pupil Tyler Jones is ready to recruit the squad of his dreams, but his own boneheaded heroism sees him stuck with the dregs nobody else in the Academy would touch…

A cocky diplomat with a black belt in sarcasm
A sociopath scientist with a fondness for shooting her bunkmates
A smart-ass techwiz with the galaxy’s biggest chip on his shoulder
An alien warrior with anger management issues
A tomboy pilot who’s totally not into him, in case you were wondering

And Ty’s squad isn’t even his biggest problem—that’d be Aurora Jie-Lin O’Malley, the girl he’s just rescued from interdimensional space. Trapped in cryo-sleep for two centuries, Auri is a girl out of time and out of her depth. But she could be the catalyst that starts a war millions of years in the making, and Tyler’s squad of losers, discipline-cases and misfits might just be the last hope for the entire galaxy.

They're not the heroes we deserve. They're just the ones we could find. Nobody panic.

Toen ik zag dat dit boek uit zo komen wist ik dat ik het wilde lezen, het klonk gewoon zo ontzettend goed! Maar heeft dit boek mijn verwachtingen ook waargemaakt? Of viel het toch tegen? Je leest het nu in mijn recensie.

De achterflap:

De achterflap trekt mij meteen, ik hou van een groep van misfits dat is wel mijn ding. Het betekend namelijk vaak veel achtergrondverhaal om erachter te komen hoe ze zo geworden zijn. Hoewel boeken in de ruimte niet echt mijn ding zijn sprak deze me meteen aan, de beschrijving was wat mij betreft dan ook heel goed.

Mijn mening:

Laat ik maar gewoon beginnen met te zeggen dat Ja dit boek heeft echt mijn verwachtingen waargemaakt. Wat een ontzettend tof boek was dit! ik vind dit duo heel erg sterk schrijven samen en dat zag je al in hun andere serie natuurlijk maar hier helemaal. Waar het in de andere serie vooral e-mails, verslagen, enz. waren, is dit een gewoon normaal boek. Ik vond het echt heerlijk om in deze wereld te duiken, te ontdekken wat er allemaal gebeurd is en wat er nog zou gaan gebeuren.

De personages vond ik stuk voor stuk ook erg tof, ja het zijn misfits maar ze passen heel goed bij elkaar. Zonder het eigenlijk te beseffen vullen ze elkaar allemaal heel goed aan en ik vond ze ook echt goed uitgewerkt. Je had echt het gevoel dat je ze leerde kennen en daardoor kon je ook enorm met de personages meeleven. Ik moest in het begin even wennen aan de vele personage perspectieven maar als je eenmaal de personages kent is de switch heel makkelijk. Zeker omdat je zo een compleet beeld krijgt van de situatie ook als ze even gescheiden zijn.

Het verhaal zelf is echt heel spannend, eigenlijk vanaf het begin zit je er al meteen in en hoewel er ook tijd is voor de ontwikkeling van de personages ben je vooral bezig met de actie in dit boek. En geloof me het gaat niet vervelen, de situaties zijn gewoon zo spannend, dat ik vaak met een knoop in mijn maag zat te lezen en opgelucht adem haalde als iets goed ging!

Zoals we gewend zijn van deze auteurs worden je ook in dit boek de tranen niet bespaard maar jongens wat is het weer goed neergezet.

Mijn conclusie:

Dit boek zou bij iedereen op zijn TBR moeten staan! Zeker als je bijvoorbeeld Six of crows ook heel erg tof vond, geloof me dan wil je dit boek ook niet laten liggen!!!

 

 

five-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: