De week van een boekenworm

Afgelopen week was het heel stil op mijn blog, ik had het blijkbaar nodig. Ik was ontzettend gestrest over van alles ( nu nog eigenlijk ) en mijn behoefte aan bloggen lag echt onder het vriespunt. Vandaar dat er dus ook geen blogposts zijn geschreven. Deze week ga ik weer proberen te bloggen, ik heb voor de komende twee dagen ook al een post klaar staan, maar voor de rest van de week niet. Ik probeer een beetje beter naar mezelf te luisteren en te doen wat goed voelt voor mezelf. Maar goed wat heb ik de afgelopen week dan gedaan? Spoiler alert: Niet veel en toch was het heel druk voor mij.

Maandag:

Nou ja dit was gewoon een werkdag, ik heb eigenlijk ook niet heel veel meer gedaan dan gewerkt en geprobeerd om een beetje te ontspannen met een boek. Maar echt goed lukte het niet.

Dinsdag:

Vandaag moest Lotte naar de oogarts, een gewone controle maar de kans was groot dat ze druppels zou krijgen en dat betekende dat ze vandaag een dagje thuis was. Mijn vader zette ons af bij het ziekenhuis en nadat ze de druppels had gehad, zijn we even wat gaan drinken. Haar sterkte was behoorlijk veranderd, dus nadat we klaar waren zijn we naar de stad gegaan. Even wat eten en daarna naar de winkel voor een nieuwe bril. Lotte had een geweldige dag en is volgende week drie brillen rijker. ( nou ja twee brillen en een zonnebril ). Op zich was het best een fijne dag, ondanks de afspraken was ik vrij ontspannen, maar ja we hadden de zwemles nog. Ernaartoe was al stressen want Lotte was ontzettend aan het treuzelen thuis, ging er ook nog iets mis met de strippenkaart op haar zwempas dus ja een en al stress. Na de zwemles naar huis, eten, de kinderen douchen en de kinderen naar bed. In de avond probeerde ik weer wat te lezen maar eigenlijk lukte het gewoon niet.

Woensdag:

Vandaag een hele drukke ochtend, eerste de kids naar school brengen en na even wachten begon de musical van Eline, super leuk natuurlijk! Helaas waren er te weinig stoelen en kon ik blijven staan, de musical was een half uur eerder afgelopen dan gepland en ik besloot naar huis te lopen. Eenmaal thuis kon ik even zitten en was het tijd om naar de huisarts te gaan want ik kreeg een uitstrijkje ( ja ik ben al voorbij de 30 dus dan krijg je dat! En als je je oproepje krijgt ga alsjeblieft want het is zo belangrijk!!! ). Daarna begon de middag al bijna, Sanne wat eten geven, zelf eten en ondertussen kwam er een vriendinnetje met Lotte mee. Ik merk dat ik op mijn tenen loop, kan weinig hebben en vind het moeilijk om te ontspannen als het zo druk is in huis. In de avond spelen we D&D echt heel fijn, maar het vroeg ook heel veel energie.

Donderdag:

Na de ochtendspits ga ik met Sanne wat boodschapjes doen, we gaan daarna ook nog even stemmen waar ik na het stemmen nog een leuk gesprek heb met de mensen van het stembureau. Ik loop ook nog even naar de Action en ga dan naar huis. Eenmaal thuis doe ik echt heel weinig, ik kan gewoon niet meer en ik ben op. Maar er is geen echte rust, er is gedoe met werk wat ik toch weer op moet lossen en uiteindelijk voel ik me nog steeds niet uitgerust als de meiden weer terug zijn van school. Ik ga even met ze naar de speeltuin, we wandelen een stukje en bij thuiskomst is het bijna etenstijd. Na het eten gaan de meiden in bad, waar ze al snel weer uit moeten want ze maken er echt een potje van ( ik weet niet wat het is maar al een week zijn de kids niet te doen! ) ik pak hun koffers in, want de twee oudste gaan een weekendje met oma mee en probeer in de avond toch nog wat te ontspannen.

Vrijdag:

Vandaag eerst werken, maar het is maar een korte dag. Na het werken halen we de meiden op en ga ik even wat boodschapjes halen en loop alleen naar huis. Eenmaal thuis eet ik wat en dan is het wachten tot Sanne wakker wordt. Daar hoef ik niet lang op te wachten en de hoewel het dan maar 1 kindje is, is het meteen druk. Ik ben blij als ze die avond op bed ligt, maar ontspannen lukt me nog steeds niet…..

Zaterdag:

Vandaag is het bookstore day, we gaan naar Eindhoven, ik koop een boek en reserveer een boek. Helaas hadden ze het toffe Grisha pakket niet ontvangen bij de boekhandel. Maar goed we gaan dan nog even kijken naar tuinstellen en dan weer naar huis. Eenmaal thuis probeer ik het rustig aan te doen, maar mijn lijf en mijn hoofd willen niet. ik ben blij als het tijd is om te eten en als ik daarna Sanne naar bed kan brengen. Maar de gehoopte ontspanning voor dit weekend komt gewoon echt niet.

Zondag:

Ik kan rustig wakker worden en daarna ga ik bloggen, ik merk dat het me veel energie kost op dit moment. Hoewel ik gehoopt had dat ik wat meer rust zou hebben was niks minder waar. Mijn hoofd wil niet stil staan, mijn dreumes is om alles opstandig en eigenlijk zou ik het liefst mijn bed weer induiken en eruit komen als het allemaal weer wat beter voelt. Ik heb geen fijne week gehad, mijn weekend was niet zoals gehoopt, maar we gaan door, het is niet anders.

Hoe was jouw week?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

27 mei 2019 at 08:10

Ik herken het gevoel om over vanalles gestresst te zijn en dan ook weer slecht slapen. Ik maak me druk om mijn kleine waar we een traject mee in gaan en alles. De enige reden dat er bij mij zoveel online komt is omdat ik ver vooruit blog haha.

Ik hoop dat deze week voor jou weer wat beter is en je wel ontspanning kan vinden. <3  annabel
  27 mei 2019 at 08:27

  Ja dat hoop ik ook! Wij zijn ook in een traject met de middelste en dat is inderdaad ook echt stressvol. Ik zou graag wat meer vooruit bloggen maar ik heb het vaak zo druk dat ik er niet aan toe kom helaas.Cynthia
27 mei 2019 at 14:13

mijn week was druk met werk en toen werd ik ziek helaas. zaterdag nog wel een nieuwe laptop kunnen kopen en voor de rest rust rust rust. want 1 zieke op het werk en 1 met vakantie de afgelopen 4 weken was echt geen pretje 🙁 en lezen gaat bij mij de laatste tijd gewoon niet… daar baal ik zo van!

ik hoop dat je snel wat meer rust vind en je weer wat beter gaat voelen!!5 juni 2019 at 20:53

Oh, wat jammer dat je in zo’n moeilijker periode zit. Het is zo frustrerend wanneer alles energie lijkt te vragen en je de drukte om je heen amper aan kan. Op zo’n moment is het super moeilijk om rust te vinden terwijl net dat hetgene is dat je nodig hebt om je energie terug te kunnen opladen. Ik herken het gevoel. Jammer genoeg heb ik de slechte gewoonte om me dan toch maar te blijven forceren omdat je door moet waardoor het vaak nog langer blijft voortduren. Hierdoor vraag ik me af en toe af of ik niet eens een computer-tijdschema moet uitschrijven voor mezelf. Ik breng veel tijd online door en merk dat dat veel energie vraagt die ik eigenlijk niet heb. Niet dat ik het bloggen plots niet leuk meer vind, ik vind het net heel fijn maar ik merk dat ik zelden echt tot rust kan komen en hoop dat dat wel zou gaan wanneer ik mijn computer-gebruik wat kan afbouwen.  annabel
  5 juni 2019 at 21:04

  Ik denk inderdaad dat minder schermtijd wel goed is. Ik moet leren mijn telefoon soms gewoon even op stil te zetten zodat ik niet continue de drang voel om te kijken waar alle geluidjes vandaan komen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: