recensie: The devouring gray van Christine Lynn Herman

recensie: The devouring gray van Christine Lynn HermanThe devouring gray by Christine Lynn Herman
Series: The devouring gray #1
Published by Titan books on 16 april 2019
Genres: young-adult, Paranormal
Pages: 400
Format: paperback
Goodreads

Branches and stones, daggers and bones,
They locked the Beast away.

After the death of her sister, seventeen-year-old Violet Saunders finds herself dragged to Four Paths, New York. Violet may be a newcomer, but she soon learns her mother isn't: They belong to one of the revered founding families of the town, where stone bells hang above every doorway and danger lurks in the depths of the woods.

Justin Hawthorne's bloodline has protected Four Paths for generations from the Gray—a lifeless dimension that imprisons a brutal monster. After Justin fails to inherit his family's powers, his mother is determined to keep this humiliation a secret. But Justin can't let go of the future he was promised and the town he swore to protect.

Ever since Harper Carlisle lost her hand to an accident that left her stranded in the Gray for days, she has vowed revenge on the person who abandoned her: Justin Hawthorne. There are ripples of dissent in Four Paths, and Harper seizes an opportunity to take down the Hawthornes and change her destiny-to what extent, even she doesn't yet know.

The Gray is growing stronger every day, and its victims are piling up. When Violet accidentally unleashes the monster, all three must band together with the other Founders to unearth the dark truths behind their families' abilities—before the Gray devours them all.

ISBN: 9781789090253

Ik moet eerlijk bekennen dit was een echte cover crush voor mij! Het boek heeft ook nog eens knalroze sprayed edges en ja ik wilde hem heel graag in mijn kast hebben.

De achterflap:

Na het lezen van de achterflap werd ik helemaal nieuwsgierig! Want het verhaal sprak me gewoon enorm aan en er staat dat het voor fans is van The raven boys ( helaas pas 1 boek gelezen ) en Stranger Things ( deze serie vind ik fantastisch en ik kan niet wachten op seizoen 3! ) Dus voor mij is de achterflap net zo geslaagd als de cover!

Mijn mening:

Ik moest even in het boek komen, hoewel het eerste hoofdstuk me intrigeerde moest ik er ook even aan wennen, aan de schrijfstijl maar ook zeker de personages. Ik vond ze niet meteen heel leuk en moest echt aan ze wennen en ze leren kennen. Maar toen ik eenmaal in het verhaal zat was het ook goed, het verhaal verliep vlot en ik was erg nieuwsgierig waar het naartoe zou gaan.

Er waren wat elementen die ik verwacht had, maar ook een paar verassingen en dat was echt heel leuk! Want heel vaak is het zo dat als een boek eenmaal een beetje voorspelbaar wordt, het ook zo blijft. Maar deze keer is dat absoluut niet zo!

Ik vond het verhaal echt heel erg tof en zonder veel te verraden kan ik me voorstellen dat het zo is dat mensen die van stranger things en the raven boys houden dit ook leuk vinden. Ik liet me wel een beetje afschrikken door de negatieve reacties maar dat was in mijn geval nergens voor nodig!

Uiteindelijk vond ik de personages ook heel tof, je ziet door het boek heen echt een groei ontstaan en dat is wat ik als lezer heel fijn vind. De personages voelen hierdoor voor mij echter aan en je vergeeft ze daardoor de fouten ook makkelijker.

Mijn conclusie:

Echt een heel tof boek en misschien wel het beste om dit boek te lezen tijdens de donkere dagen als de wind rond het huis waait en het hard regent! De setting is goed, de personages zijn tof en het verhaal is echt zo gaaf!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WWW Wednesday #64

12 juni 2019

%d bloggers liken dit: