Review: The iron trial van Cassandra Clare & Holly Black

 

Titel: The Iron Trial
Auteur:
Holly Black & Cassandra Clare
Pagina’s:
295
Taal:
Engels
Uitgever:
Scholastic

 

Het verhaal:

Most kids would do anything to pass the Iron Trial.Not Callum Hunt. He wants to fail.

All his life, Call has been warned by his father to stay away from magic. If he succeeds at the Iron Trial and is admitted into the Magisterium, he is sure it can only mean bad things for him.

So he tries his best to do his worst – and fails at failing.

Now the Magisterium awaits him. It’s a place that’s both sensational and sinister, with dark ties to his past and a twisty path to his future.

The Iron Trial is just the beginning, for the biggest test is still to come . . .  ( van Goodreads )

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Het is zo simpel om dit boek te gaan vergelijken met Harry Potter, ja tuurlijk er zitten wel wat elementen in die je herkent van deze populaire reeks. Maar ik ga toch ook niet elk Dystopian boek vergelijken met de Hongerspelen?

Ik vond het een ontzettend leuk verhaal om te lezen, ik ben er ook niet aan begonnen met het idee dat ik de nieuwe Harry Potter ging lezen. Afgelopen zondag ben ik op de boekenbeurs geweest en nar de Q &A met beide schrijfsters werd ik heel nieuwsgierig naar het boek. Ik vind het verhaal ontzettend leuk om te lezen en ik kon het ook maar met moeite weg leggen. De wereld waarin het verhaal zich afspeelt is mooi uitgewerkt en je hebt tijdens het leven het gevoel of je zelf door het Magisterium loopt.

Het verhaal zelf vond ik heel spannend en er zit een twist in die ik echt niet had zien aan komen.

De personages:

Ik moest in het begin wel even wennen aan Callum, ik vond hem een beetje vervelend. Maar naarmate je meer over hem te weten komt snap je ook wat meer van zijn gedrag. Het mooie van de personages in dit boek vind ik dat ze niet allemaal perfect zijn, ze hebben ook allemaal wel hun gebreken en dat maakt ze menselijk.

De Schrijfstijl:

Ik was al bekend met de schrijfstijl van Cassandra Clare maar ik had nog geen boek gelezen van Holly Black. Ik vind dat het boek makkelijk geschreven is waardoor je moeiteloos door de pagina’s heen vliegt.

Rating:

Een super leuk boek! Ik vind het zeker een aanrader en ik  kijk erg uit naar het volgende boek!

Five stars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.