Recensie Cosplayed Laura Maisano

Recensie Cosplayed Laura MaisanoCosplayed by Laura Maisano
Published by Rayha Studios on 29-08-2017
Genres: young-adult, contemporary
Pages: 198
Format: e-book
Goodreads

To battle her anxiety, Audrey Warren spends conventions in the shelter of her uncle’s failing comic booth, but once she’s convinced to give cosplay a try, everything changes. Dressing as Sailor Moon gives her confidence, and she rocks the con floor with moon prism power…that is, until a group of elitist geek girls corner her and set off a panic attack.

Fellow cosplayer, Kyle Porter, comes to her rescue! However, it soon turns out her savior is the one in need of saving. Kyle’s dad puts the D in dysfunction when he yanks Kyle into his truck and drives away. Audrey must summon real courage to both save her uncle’s store and rescue her dude in distress—all with only twenty-seven bucks in the bank.

Ik heb een recensie exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie

De achterflap:

Ik vind cosplayen er altijd echt super tof uitzien dus toen ik las dat dit boek over cosplayen ging wilde ik het meteen lezen. Daarbij leek het me heerlijk om te lezen over een meisje dat juist zekerder werd van haar cosplay. Ik ben een sucker voor een romance en zeker als hij nerdy is dus dat maakte me nog nieuwsgieriger.

Mijn mening:

Laat ik beginnen met de positieve punten van dit boek want die zijn er echt genoeg! Ten eerste vond ik de beschrijving van de cons echt geweldig! Ik hou van cons, het rondlopen tussen mensen die in meerdere of mindere mate je interesse delen, maar vooral omringt zijn door mensen die elkaar niet beoordelen omdat ze nerdy dingen leuk vinden.

Ook het hele verhaal rondom het cosplayen vond ik echt heel erg tof. Je ziet echt dingen terug die ik op cons ook zie, zoals de wedstrijden waar je ook echt een act moet hebben. Ook hier in Nederland kenen we cosplay groepen rondom fandoms, voor bij bijvoorbeeld Star Wars en Jurassic park. Dat dit ook terugkomt in het boek vond ik erg tof!

Dan de personages, laten we beginnen met Audrey, want met haar begint het boek ook. Al in het begin van het verhaal leer je dat ze last heeft van anxiety, je zag dit ook terug in de rest van het verhaal, maar van mij had dat nog iets meer gemogen. Bepaalde keuzes die ze maakt snapte ik totaal niet, maar ja zodra ik me dan verplaatste in het feit dat ze inderdaad nog heel jong is snap je het weer wat beter. Ik vond het leuk om haar te zien groeien in het cosplayen en haar enthousiasme hiervoor zorgde er ergens ook wel voor dat ik dit zelf ook wel zou willen doen. Ik vond dat haar personage een mooie groei maakte in het boek.

Dan Kyle, ik heb het idee wat we iets minder van zijn persoonlijkheid te zien hebben gekregen, het focuste zich meer op de ruzies tussen hem en zijn vader. Dat vind ik op zich wel echt heel jammer want ik had graag ook wat meer gezien van Kyle zelf. Voor mijn gevoel kwamen sommige van zijn beslissingen echt een beetje uit de lucht vallen en wist ik niet zo goed wat zijn beweegredenen waren.

Mijn grootste minpunt van dit boek vind ik eigenlijk dat het te dun was, ik denk dat de personages meer uitgediept hadden kunnen worden op het moment dat het boek wat dikker was. Waardoor je wat meer inzicht zou hebben in de redenen waarom personages doen wat ze doen.

Mijn conclusie:

Als je net als ik van cons, cosplay en random geeky stuff houdt dan is dit je boek. Het is heerlijk luchtig en weet je eigenlijk een uitstekend boek om te lezen terwijl je in de rij staat op een con als je niet sociaal wil doen!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: