Recensie: Wilder girls van Rory Power

Recensie: Wilder girls van Rory PowerWilder Girls by Rory Power
Published by Delacorte Press on 09-07-2019
Genres: Horror, young-adult
Pages: 368
Format: paperback
Goodreads

It's been eighteen months since the Raxter School for Girls was put under quarantine. Since the Tox hit and pulled Hetty's life out from under her.

It started slow. First the teachers died one by one. Then it began to infect the students, turning their bodies strange and foreign. Now, cut off from the rest of the world and left to fend for themselves on their island home, the girls don't dare wander outside the school's fence, where the Tox has made the woods wild and dangerous. They wait for the cure they were promised as the Tox seeps into everything.

But when Byatt goes missing, Hetty will do anything to find her, even if it means breaking quarantine and braving the horrors that lie beyond the fence. And when she does, Hetty learns that there's more to their story, to their life at Raxter, than she could have ever thought true.

De achterflap:

Ik heb dit boek eigenlijk vooral opgepakt vanwege de cover, die vond ik er echt heel tof uitzien. Na het lezen van de synopsis van dit boek was ik helemaal verkocht, een boarding school, alleen maar meiden, een mysterieuze ziekte? count me in, ik tikte een hoop interesse boxjes aan. Ik was dus ook echt heel erg nieuwsgierig naar dit boek.

Mijn mening:

Ik moest echt even in het boek komen, het begint echt al meteen heel spannend maar je krijgt ook best veel informatie. Dat vind ik altijd een beetje minder. Ik krijg liever wat informatie door het boek heen dan een info dump in het begin. Maar het hield me wel vast, want was was er nu aan de hand met die meiden en waar kwam dit allemaal vandaan?

Laat ik maar alvast zeggen dat het einde nog heel veel vragen oproept! Het is geen serie maar een stand-alone en om eerlijk te zijn vind ik dat best jammer. Ik heb toch het gevoel dat het verhaal nog niet afgelopen is, dat er nog meer te vertellen is.

Maar het verhaal dat wel verteld wordt is echt heel spannend, hoewel het niet continue pieken heeft en je soms ook even wat minder spannende stukken hebt, blijft het verhaal je boeien. Want ondertussen krijg je toch steeds meer inzicht in wat er gebeurd en gebeurd is met de meisjes. Hetty is het personage dat we het grootste gedeelte van het verhaal volgen. Door haar ogen zien we wat er met de meisjes gebeurt, wat het met haar doet en vooral hoe ze probeert  verder te leven in quarantaine

Na een tijdje ga je ook het verhaal van Wyatt volgen en dat maakt het boek nog interessanter, ik ga niet vertellen waarom precies aangezien dit een spoiler is. Maar het maakte dit boek voor mij nog toffer dan ik hem al vond.

Zoals gezegd denk ik dat het verhaal nog meer in zich heeft en het einde nog meer vragen heeft opgeroepen. Maar ik vond het wel echt een heel tof boek.

Mijn conclusie:

Hoewel ik dit boek in de zomer las, is dit eigenlijk een uitstekend boek voor een regenachtige dag, zo rond Halloween als de sfeer in de lucht al een beetje creepy is.

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De week van een boekenworm

26 augustus 2019

WWW Wednesday #69

28 augustus 2019

%d bloggers liken dit: