Recenie: Small Spaces van Katherine Arden

Recenie: Small Spaces van Katherine ArdenSmall Spaces by Katherine Arden
Series: Small Spaces #1
Published by G.P. Putnam's Sons Books for Young Readers on 25 september 2018
Genres: middle grade, Horror
Pages: 218
Format: e-book
Goodreads
five-stars

Bestselling adult author of The Bear and the Nightingale makes her middle grade debut with a creepy, spellbinding ghost story destined to become a classic

After suffering a tragic loss, eleven-year-old Ollie only finds solace in books. So when she happens upon a crazed woman at the river threatening to throw a book into the water, Ollie doesn't think--she just acts, stealing the book and running away. As she begins to read the slender volume, Ollie discovers a chilling story about a girl named Beth, the two brothers who both loved her, and a peculiar deal made with "the smiling man," a sinister specter who grants your most tightly held wish, but only for the ultimate price.

Ollie is captivated by the tale until her school trip the next day to Smoke Hollow, a local farm with a haunting history all its own. There she stumbles upon the graves of the very people she's been reading about. Could it be the story about the smiling man is true? Ollie doesn't have too long to think about the answer to that. On the way home, the school bus breaks down, sending their teacher back to the farm for help. But the strange bus driver has some advice for the kids left behind in his care: "Best get moving. At nightfall they'll come for the rest of you." Nightfall is, indeed, fast descending when Ollie's previously broken digital wristwatch, a keepsake reminder of better times, begins a startling countdown and delivers a terrifying message: RUN.

Only Ollie and two of her classmates heed the bus driver's warning. As the trio head out into the woods--bordered by a field of scarecrows that seem to be watching them--the bus driver has just one final piece of advice for Ollie and her friends: "Avoid large places. Keep to small."

And with that, a deliciously creepy and hair-raising adventure begins.

Ik heb een recensie exemplaar ontvangen in  ruil voor een eerlijke recensie.

De achterflap:

Ik kwam dit boek eigenlijk tegen omdat ik zag dat het tweede deel aan te vragen was op Netgally, daarna las ik de synopsis van dit boek en was ik verkocht. Ik vind middle grade boeken vaak erg leuk en ik hou van horror boeken.

Mijn mening:

Dit boek heeft echt al mijn verwachtingen waar gemaakt en was nog beter dan verwacht. Ik ben echt heel erg blij dat ik dit boek ben gaan lezen. Het is in principe een geweldig boek om te lezen tijdens de Halloween maand, de sfeer is super creepy en het verhaal echt heel spannend. Maar zo op een zomeravond is hij ook heel erg tof. En geloof me je kijkt nooit meer naar vogelverschrikkers zoals voor dit boek!

Ik moet zeggen dat ik het best eng vond voor een middle grade, of misschien heb ik al te lang geen middle grade horror meer gelezen. ik heb in ieder geval goed gegriezeld met dit boek. Daarbij zat het verhaal ook nog eens heel goed in elkaar waardoor het dus ook echt een tof boek blijft ook op momenten dat je niet griezelt.

Wat middle grade boeken vaak zo leuk maakt is het feit dat ze zich vooral op de vriendschappen richten, ik denk dat er te weinig young adult boeken zijn die dit ook zo goed doen! De vriendschappen die hier gevormd worden zijn nogal ongewoon, het is echt een bij elkaar geraapt zooitje maar het klikt en het werkt.

Ik vond de onderliggend verhaallijn over het verlies van Ollie ook heel erg goed gedaan. Het is mooi en respectvol behandeld en hoewel het niet het middelpunt was van het verhaal was het er wel heel mooi in verwerkt.

Mijn conclusie:

Dit is echt een heerlijk middle grade horror boek voor Halloween, laat je meeslepen en ontroeren door dit fantastische boek!

five-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: