Tag: Try a chapter

Ik zag dit voorbij komen bij The book Dutchesses en zij stelde mij dit voor om te gebruiken voor het vinden van mijn volgende boek. Ik wist gewoon niet wat ik moest gaan lezen en dit is inderdaad een uitstekende manier om te ontdekken welk boek je op dat moment het beste pakt. Inmiddels is het boek dat ik gekozen had ook al uit! Het was zo goed dat ik het amper weg kon leggen dus het heeft me zeker geholpen. Welk boek dat is en uit welke boeken ik gekozen heb kun je hieronder lezen.

Als eerste begon ik met Of fire and stars van  Audrey Coulthurst, dit boek heeft ooit in de Owlcrate gezeten en hoewel het me toen een heel tof boek leek, heb ik hem nog niet gelezen. Ik vond de proloog van dit boek erg pakkend, het zet ook meteen een beetje neer hoe deze wereld in elkaar zit. Het eerste hoofdstuk vond ik echter wat minder pakkend, op zich wekte het mijn interesse wel maar ik merkte ook dat ik niet meteen dacht: Ja dit is hem!

Als tweede las ik het eerste hoofdstuk van Onyx & Ivory van Mindee Arnett, een ander boek dat ooit in een boeken box heeft gezeten. Ik moet echt wel even in dit boek komen, het pakt me niet meteen en het is ook een behoorlijk lang hoofdstuk. Uiteindelijk kom ik er in en ben ik zeker nieuwsgierig naar de rest van het verhaal maar net als het eerste boek schreeuwt het ook nog niet meteen dat ik het moet lezen.

Het derde boek is Devils until dust van Emma Berquist, dit boek heb ik een tijd geleden gekocht en het is echt wel mijn soort boek. Het gaat over zombies en daar hou ik wel van. Het eerste hoofdstuk vind ik dan ook echt spannend, ook het feit dat de hoofdstukken niet al te lang waren vond ik erg fijn. Deze gaat duidelijk op de kanshebber stapel.

Als derde boek pak ik Four dead queens van Astrid Scholte , ook dit boek zat in een Owlcrate. Ik weet dat ik er toen ook in begonnen ben maar dat het me niet vast kon houden. Nu moet ik erbij zeggen dat dit in een tijd was dat ik best wel wat moeite had met het lezen van boeken. Maar goed ik begon dus opnieuw en ik moet zeggen dat ik het eerste hoofdstuk heel tof vond. Je merkt al meteen de verdeeldheid onder het volk en dat zet ook echt een goede toon voor het boek.

Pan’s Labyrinth van Guillermo del toro en Cornelia Funke, dit boek is één van mijn nieuwe aanwinsten. Het is een boek dat ik meteen wilde hebben toen ik zag dat het uitkwam. Ik vond de film echt prachtig en ben dan ook heel benieuwd of de boek dezelfde sfeer neer kan zetten. Dit laatste kan ik beamen zelfs in het eerste hoofdstuk heeft het al dezelfde vibe.

Als laatste boek had ik gekozen voor Seafire van Nathalie C. Parker , dit boek heb ik vorig jaar oktober in Londen gekocht. Een schip met een crew bestaande uit alleen maar meiden? Ja daar wil ik over lezen! Het boek pakt me echt meteen en daarmee is dan ook de keuze gemaakt. Dit is het boek dat ik ga lezen!

Zou jij dit ook een fijne manier vinden om een nieuw boek te ontdekken?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

26 juli 2019 at 06:29

Ik doe deze vaak voor sc-fi month in november om te kijken welke boeken van mijn sci-fi tbr ik voorrang ga geven. Het is ook fijn om even op die manier naar de boeken te kijken. Soms heb je ideen over boeken die misschien helemaal niet kloppen.1 augustus 2019 at 19:52

Ik zag hem eerder bij Annemieke een keer verschijnen en vond het eigenlijk wel een heel fijn idee. Alleen weet ik doorgaans vrij snel wat ik als volgende wil lezen. Maar ik probeer hem toch te onthouden tegen dat ik eens een keertje niet kan kiezen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: